Witam serdecznie
Nic nie moglem znalezc na forum wiec zalozylem nowy watek
. Ibiza IV 1.2 chodzila na benzynce bez zarzutu do czasu az zostala zalozona instalacja LPG
. Na poczatku autko sprawowalo sie dobrze, przez pierwsze 2 tygodnie
Po tym czasie zaczely sie schody
. Auto zaczelo szarpac na gazie przy zmianie biegu np z 4 na 5
tak jakby brakowalo mu lpg. Zostala wymieniona listwa wtryskow oraz parownik. Po tej wymianie nic juz sie nie dzialo. Zapomnialem dodac ,ze zostaly zalozone nowe cewki oraz swiece. Nie jakis chinski badziew tylko wszystko firmy NGK. Dobra, wracajac do rzeczy. Auto przez 3 miesiace dobrze sie sprawowalo. Jednak 3 dni temu znowu zaczelo przerywac na lpg przy zmianie biegowe. Oczywiscie tylko jak jest zimny silnik. JAk jest cieply to wszystko jest w porzadku. Druga sprawa to taka ,ze jak sa upaly i po odpaleniu na benzynie i przelaczeniu sie na gaz auto momentalnie gasnie. Po ponownym odpaleniu silnika i przelaczeniu sie na lpg jest juz dobrze
. Gazownik oczywisciem owi ze to nie wina instalacji
tylko trzeba do mechanika jechac. Auto bylo u 3 mechanikow i kazdy stwierdzil to samo. WINA instalacji LPG. Gazownik oczywiscie umywa rece , twierdzi ,ze z instalacja wszystko ok.
Troche sie rozpisalem, mam nadzieje ,ze ktos to przeczyta i mi w jakis sposob pomoze
juz mam dosc tego auta
a raczej instalacji hehee
Pozdrawiam serdecznie
maras32