Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wspomaganie raz dziala raz nie+kontrolka ABS i Reczny Help  (Przeczytany 6623 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
blast3rbley Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 6L FL 2008 1.4 TDI

« Niedziela, 10.07.2016, 11:04:39 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Posiadam Ibize 6L FL Maj 2008r. 1.4 TDI 70PS(auto żony)

Jakiś miesiąc temu podczas jazdy,skretu w lewo zapaliła się pomarańczowa kontrolka wspomagania(kierownica)i przestało działać wspomaganie,po zatrzymaniu zgasilem silnik i zapalilem kontrolka znikła i wspomagania normalnie dzialalo.

Wczoraj podczas jazdy znowu to samo...ale dodatkowo zapaliła się kontrolka trolka ABS i wykrzyknik hamulca ręcznego(mruga)
Zgasilem silnik zapalilem i kontrolka znikła i wspomaganie działa ale ABS i Reczny dalej zostały

Dziś rano zapalilem auto kontrolka wspomagania normalnie zgasła i wspomaganie chodzi ok
Natomiast ABS i Reczny zostały,przejechalem kilka set metrów i zgasło to i to

Czy wspomaganie ma coś wspólnego z ABS czy taki zbieg okoliczności że to i to mi siadło:)

Płyn od wspomagania ok pełen stan
Płyn hamulcowy pełen stan ok
Klocki przód ponad połowa
Może czujnik ABS w kole?czujnik na maglownicy?może jakiś przewód przetarty czy przrgnity

Czy jutro jak pojadę na kompa to będzie coś w historii?bo obecnie wszystko znikło i smiga

Proszę o pomoc i info

Dziekuje z góry
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 10.07.2016, 11:23:34 - NIEPRZECZYTANA »

W komputerze powinno się zapisać wszystko

blast3rbley Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 6L FL 2008 1.4 TDI

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 12.07.2016, 17:45:05 - NIEPRZECZYTANA »

Dziekuje za info
Jutro się okarze

Nie znam się ale wg mnie to coś gdzieś nie łączy jakiś kabel albo czuknik
Bo jak by coś padło to by cały czas wspomaganie nie dzialalo i kontrolki by siwiecily na amen

Napisano: Niedziela, 10.07.2016, 12:37:58

Byłem na kompie u elektronika
Jeden jedyny błąd był w historii odnośnie zbyt niskiego napiecia na pompie hydro...coś tam tej od wspomagania powiedział
Skasował ten błąd i spr ładowanie 14 było przyjechałem się jakieś 60km i nadal 14 powiedział że idealne

A stawia że albo akumulator wariuje albo alternator jakiś samo-regulator coś z ładowaniem ale akurat gdy byłem u niego wszystko było ok i żadna kontrolka nie wyskoczyła

Też słyszałem że instalacja lubi się smarzyc ale spr kabel masowy,klemy i bezpieczniki na aku
Dla oka je wymieniłem 25,30,5,10,5A

Niewiem czy dać do sprawdzenia może coś nie łączy może jakis kabel przegnil
AdamoA Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 03, 1.4 16V

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 22.09.2016, 19:36:12 - NIEPRZECZYTANA »

Witaj. A czy żarówki z tyłu dobre wszystkie? Czy przy akumulatorze sprawdzałeś bezpieczniki te płytkowe? Może ktoś się zdziwi dlaczego pytam o żarówki i o te bezpieczniki a to dlatego bo miałem taki przypadek że wyskoczyła kontrolka wspomagania, ręcznego i silnika. Komputer wskazał zepsuty czujnik ABS-u prawe przednie koło i włącznik stopu. Niestety to nie była prawda. Okazało się że miałem przepaloną tylną żarówkę od świateł, przepalony bezpiecznik płytkowy przy akumulatorze :o . Po wymianie żarówki i przepięciu kabli pod inny bezpiecznik płytkowy (akurat miałem wolny) po odpaleniu wszystko zniknęło, komputer nic już nie wykazał. Ot, cała historia. Pozdro...

Sprzedam blachy montażowe z głośnikami do Ibizy 3D 02 - 08
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Wspomaganie raz dziala raz nie+kontrolka ABS i Reczny Help
Skocz do: