+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z elektryką Seat Leon 2007 TDI 105 BXE
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z elektryką Seat Leon 2007 TDI 105 BXE  (Przeczytany 2054 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jureksan Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT LEON 2007 silnik 1,9 TDI (BXE) 105 KM

« Środa, 24.02.2016, 18:41:02 - NIEPRZECZYTANA »

Witam pięknie - Od ok 3 miesięcy mam problem z elektryką : po dluższej jeździe - ok. - 100 Km  w trakcie jazdy przestają mi działać wszystkie istotne uklady : wycieraczki, nawiew, opuszczanie szyb, klima ,kierunkowskazy,  awaryjne jednak działąją, w sumie to działa tylko silnik, światła na których jadę w danym momencie, nie mogę jednak dokonać zmiany, radio i komputer pokładowy . Po zatrzymaniu na 2, 3 minuty wszystko zaczyna ponownie normalnie  pracować i po przejechaniu ok. 15- 20 km zabawa zaczyna się od początku .
Wymieniłem oba przekaźniki 460 pod kierownicą bo gdzies tam cos wyczytałem, ale niestety nie pomogło
Może ktoś mi coś poradzić?- dzięki z góry za pomoc, Szukam również dobrego elektryka samochodowgo w okolicach Sanoka.
jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 25.02.2016, 13:53:25 - NIEPRZECZYTANA »

Wygląda na to że coś się przegrzewa i robi problem. Jak ostygnie działa znów ale na krótko bo nie zdąży schłodzić się  dobrze i znów się nagrzewa. Posprawdzaj mocowanie masy i przekaźniki czy nie są nagrzane jak wystąpi taka usterka .Trochę szkoda mieć LEONA na 99 KM .
jureksan Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT LEON 2007 silnik 1,9 TDI (BXE) 105 KM

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 25.02.2016, 16:00:45 - NIEPRZECZYTANA »

dzięki za poradę ,przekaźniki sprawdzałem - w sumie po długiej jeżdzie wszystkie są lekko ciepłe, bez większych różnic, umówiony jestem na poniedzaiłek z elektrykiem - może on coś znajdzie..z tą masą to też trzeba będzie sprawdzić
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z elektryką Seat Leon 2007 TDI 105 BXE
Skocz do: