+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» problem z odpalaniem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z odpalaniem  (Przeczytany 1569 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
donkoyote Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba r1999 1.6 benzyna + lpg

« Poniedziałek, 25.01.2016, 13:25:33 - NIEPRZECZYTANA »

Witam! Moje auto seat cordoba 1.6 8v silnik aft 99r. problem mianowicie taki iz auto po nocnym postoju ciezko pali rozrusznik kreci jak szalony ale nie chce zaskoczyc caly uklad zaplonowy byl sprawdzony paliwo dochodzi do silnika czujnik temp wymieniony przepustnica nowka oryginal niewiem co moze byc nie tak auto posiada lpg. Moze ktos ma kontakt z jakims konkretnym mechanikiem z okolic Wyszkowa? i co jeszcze moze byc nie tak. Auto jak juz zaskoczy i sie troche rozgrzeje pali od strzalu bywa ze musze je na zimnym podtrzymac gazem lub mocniej przegazowac i dopiero chwyta ssanie
marcin1085 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: saet altea xl

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 02.02.2016, 11:14:17 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Znalazłes moze przyczyne bo ja mam ten sam problem z moim seatem . Jak jest zimny to odpala za 2 razem , jak cieply to za 1 .
Ja wymienilem u siebie : swiece , kable , filtr paliwa i nic .
donkoyote Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba r1999 1.6 benzyna + lpg

« Odpowiedz #2 - Środa, 03.02.2016, 23:29:21 - NIEPRZECZYTANA »

czesc u mnie mechanik powiedzial ze czujnik aparatu zaplonowego walniety w tygodniu postaram sie go wymienic zagladaj po wymianie opisze wrazenia otoz problem z tym czujnikiem objawia sie jeszcze innymi fiksacjami. Sprawdz sobie czy paliwo dochodzi ci do wtryskiwaczy odepnij przewod paliwowy tuz przy dojsciu do silnika u mnie np dochodzi on do takiego niby to zaworku, uleci ci troche paliwa zaloz spowrotem wezyk po czym nie zamykaj maski tylko przekrec kluczyk nie odpalajac zaplonu bedziesz slyszal taki cug ze pompka pcha paliwo na maxa taki odglos csssss. Mozna rowniez sprawdzic modul pompki paliwa znajdujacy sie gdzies nad bezpiecznikami taka czarna mala wypinana kosc zwana tez przekaznikiem u mnie ma numer 167 ( bedzie widoczny na wierzchu przekaznika). Mozesz tez podmienic cewke zaplonowa jesli masz gdzie i zobaczyc jak sie wtedy zachowuje. Podziele sie jednak relacjami jak sam wymienie ten czujnik bo np przy dojezdzaniu do skrzyzowania i wysprzeglaniu (po prostu probie redukcji biegu) obroty spadaja mi na lep na szyje i auto gasnie chyba ze w pore dodam gazu jakos tam walcze ;) wczesniej tak nie bylo ale moze czujnik wykanczal sie powoli. Moze kiedys ty mi pomozesz jesli mi uda sie pomoc jakos tobie ;)
« Ostatnia zmiana: Środa, 03.02.2016, 23:49:38 wysłane przez donkoyote » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» problem z odpalaniem
Skocz do: