+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Ciągła praca wentylatorów Altea
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ciągła praca wentylatorów Altea  (Przeczytany 1357 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
BENNY777 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Altea 2004 2.0 tdi

« Środa, 25.02.2015, 12:10:47 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Mam problem z wentylatorami w mojej Altei z 2004 r. Zacznę od tego iż w zeszłym roku był problem z wentylatorami brak było zasilania + sterowniczego dlatego nie działała klima. Doprowadzony został + do kostki i wszystko działo jak należy. Ostatnio zauważyłem że znowu nie dział klima i dodatkowo jak się jedzie samochodem leci ciepłe powietrze za za jakiś czas zimne. Pojechałem do "mechanika" podpięcie po komputer i pokazało mu błąd masy wentylatora sporadyczny.  Niestety nie miał czasu go robić a ja potrzebowałem auta na wyjazd. Ostatnio zauważyłem że jak przekręcę zapłon po jakiś 5 sekundach wentylatory zaczynają działać z pełną mocą wskaźnik pokazuje normalną temp. silnika. Oczywiście po odcięciu zapłonu po chwili wyłączają się oba wentylatory. Nie jestem pewien czy czegoś nie przestawił "mechanik" i czy wogóle jest taka opcja aby włączył w systemie zapłon wentylatorów zaraz po pojawieniu się zasilania. Czy ktoś może dopowiedzieć co mogło się uszkodzić i jak to spróbować naprawić. Tak trochę czytałem i stawiam na sterownik wentylatorów niestety nie mogę go zlokalizować ani nie wiem jak go sprawdzić dokładnie.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Ciągła praca wentylatorów Altea
Skocz do: