+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Wymiana zegarów
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wymiana zegarów  (Przeczytany 19179 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SHARAN 1.8 T

« Odpowiedz #15 - Piątek, 14.12.2007, 13:51:23 - NIEPRZECZYTANA »

kurde to lipton ;/
przedtem mialem clio bez obrotomierza to w 30 minut wsadzilem zegary od r19 doprowadzilem kabelek z cewki i wszystko smigalo.

Marooo9 skoro trzeba tyle dłubac to moze od golfa IV juz lepiej wsadzic (ten na jedna kostke) ??

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
Marooo9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza GTi '96, 2.0 - sprzedana

« Odpowiedz #16 - Piątek, 14.12.2007, 14:11:10 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Zyga4don
kurde to lipton ;/
straszny powiedziałbym nawet
pewnie ze lepiej juz z golfa 4 zapodac jest fajny efekt wizualny :) a tyle samo roboty
nerwus
Gość

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 20.12.2007, 20:04:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
a to nie to samo co z FL 99-02 ??   
Chyba nie ja mam dwie kostki :-\
Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #18 - Sobota, 22.12.2007, 09:35:07 - NIEPRZECZYTANA »

chyba sie wezme na wiosne i zaloze te zegarki, jeden plywak to jeszcze nie tragedia

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
Marlon_78 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza II '99 5d 1.4 60KM

« Odpowiedz #19 - Środa, 20.02.2008, 23:38:12 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co wiem to Arosa przed liftingiem tez miala takie zegary. Moze od niej by pasowaly??

Seat Ibiza II '99 5d SE 1.4 60KM
Zyga4don Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #20 - Środa, 26.03.2008, 10:22:43 - NIEPRZECZYTANA »

mam całe lupo na części ale po lifcie już są kompletnie inne te zegary, ale może by sie tak pokusić i całą dechce przewalić ? :D
ale myślę jednak że zostane przy koncepcji zegarów z Golf IV tylko narazie brak funduszy

Supri Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba Vario 1.9 TDi

« Odpowiedz #21 - Piątek, 14.02.2014, 19:04:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cześć. Chcę zmienić zegary w moim Seacie ( Cordoba Vario 1998 rok ) i pytanie, czy te od VW Polo podejdą ?

Pytanie też, bo jak patrzyłem na llegro to są dwa rodzaje, z białym plastikiem z tyłu i z czarnym, czy one się różnią ? Zależało by mi żeby wyświetlane na dole "komunikaty" były na zasadzie świecącego symbolu na nie na zasadzie świecącego całego kwadratu i czarnego symbaolu tak jak to jest w oryginale. A może takie cudo podejdzie bez zmiany wiązki ??

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #22 - Piątek, 14.02.2014, 20:51:13 - NIEPRZECZYTANA »

cudo nie podejdzie

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Supri Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #23 - Piątek, 14.02.2014, 21:27:48 - NIEPRZECZYTANA »

Fuck, a białe no problemo ? Mogą być też od 1.9 SDI ?
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #24 - Piątek, 14.02.2014, 22:25:30 - NIEPRZECZYTANA »

TDi ma chyba inaczej działający obrotomierz od SDI. Od Polo żadne nie będą pasować do tego modelu.

Supri Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #25 - Piątek, 14.02.2014, 22:32:17 - NIEPRZECZYTANA »

A mógłbyś powiedzieć dlaczego tak w skrócie ? Bo obrotomierz jest wyskalowany tak samo w sumie :(
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #26 - Sobota, 15.02.2014, 10:21:05 - NIEPRZECZYTANA »

W sumie jeżeli SDI ma pobierane obroty z kompa, to powinno działać, jeżeli jednak jest to prosto od alternatora, to nie bardzo, inne wyskalowanie jest. Musiałbyś sprawdzić - wziąć licznik z sdi do samochodu, odpiąć wtyczkę od tego licznika co masz (możliwe, że się da bez wyciągania po odkręceniu niektórych plastików) i podłączyć do tego drugiego i sprawdzić (najlepiej razem z kompem - co pokazuje komp, a co obrotomierz). Z tego co znalazłem, jednak dotyczące starszych modeli:
Różnica w zegarach TD oraz TDI polega na innym pochodzeniu sygnału dla obrotomierza. jeśli do silnika TD do 94 roku założymy zegary z silnika TDI po 94 roku to wszystko będzie działało z wyjątkiem obrotomierza. Licznik będzie dostawał informację na starcie, że zamiast 950 obrotów ma ich 9500 i będzie zamykał obrotomierz.
Więc najlepiej przed zakupem sprawdzić w samochodzie, czy będzie działać.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Wymiana zegarów
Skocz do: