Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiepska jakość dźwięku fabrycznie montowanego sprzętu.  (Przeczytany 17088 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
daniels81
Gość

« Odpowiedz #15 - Środa, 04.06.2008, 09:33:17 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: widget
zestaw Hertz`a w firmie CarAudio i sugeruję się brzmieniem całego zestawu + skrzynia w bagażniku - ogromna różnica  :music:
Hertze z natury mają brzmienie średnio basowe dlatego najlepiej grają w komplecie z subem... uwierz mi że taniej wyjdzie kupienie powerbassów + wytłumienie niż kupowanie kiepskich głosników + wzmak + skrzynia...
marcinenergy Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon TS '03, 1.9 TDI ARL ~150KM (169KM/343Nm)

« Odpowiedz #16 - Środa, 04.06.2008, 11:11:16 - NIEPRZECZYTANA »

Skrzynka + wzmak jest w bagazniku :D ... ale te w dźwiach głosniki lipnie grają. Często jeżdżę w pracy Fabią i seryjne  nagłośnienie w fabii (hatchback) gra naprawde ładnie mimo tego, że radio byle jakie.

Shizo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Corolla E12 2.0 D4D 116KM 2004r / była... Cordoba SX '96

« Odpowiedz #17 - Środa, 04.06.2008, 15:41:26 - NIEPRZECZYTANA »

a wcześniej jakie głośniki miałeś? Też lipnie grały? Poproś na spocie Zyge4don żeby podłączył u siebie to zobaczysz czy jest jakaś różnica, na moje to nie jest wina głośników.
daniels81
Gość

« Odpowiedz #18 - Środa, 04.06.2008, 16:30:54 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: marcinenergy
Skrzynka + wzmak jest w bagazniku :D ... ale te w dźwiach głosniki lipnie grają. Często jeżdżę w pracy Fabią i seryjne  nagłośnienie w fabii (hatchback) gra naprawde ładnie mimo tego, że radio byle jakie.
te głośniki są podłaczone do zwrotnic czy bezpośrednio, jak bez zwrotnic to szału w ich przypadku nie bedzie....
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #19 - Piątek, 18.07.2008, 20:27:46 - NIEPRZECZYTANA »

Nie wiem jak w poprzednich ibizach, ale u mnie i u kolegi w toledo 2 fabryczne glosniki maja zalozone filtry (bo nie wiem czy mozna to nazwac zwrotnica), sa kondensatory na tweeterach i jakas cewka na mid-bassach. Duze znaczenie ma radio, to fabryczne przynajmniej u mnie nie jest szalowe, ja ostatnio swoje fabryczne glosniczki podpialem tymczasowo na wzmaku (na malej mocy coby nie popalic) i powiem ze graja zdecydowanie lepiej, przynajmniej przez pewien czas...bo teraz chce wiecej i wymieniam wszystko :P

driven22 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba 6L

« Odpowiedz #20 - Sobota, 19.07.2008, 08:48:22 - NIEPRZECZYTANA »

W ostaniej wersji 6L, przynajmniej w serii SuperWagen wkładają chłam Silicona jeżeli chodzi o basik a tweetery to philipsy. Niestey gra to żałośnie, a montaż przez Auto Cometa w Warszawie poniżej jakiejkolwiek krytyki. Dystans plastkiowy przecięty żeby kabel mógł wejść (mimo że  w dystancie było specjalne miejsce na kabelki) do tego niedokręcone śruby - aż 3 !!. Nawet sobie nie zadali trudu żeby przykręcić 4 śruby do drzwi i 4 głośnik-dystans. Grało to strasznie. Seat mile mnie zaskoczył natomiast blachą aluminiową wypełniającą cały boczek, dzięki czemu jest niezła komora w środku i dośc szczelna. Kilka mat wygłuszajcych, system Helix 62.1 + Pioneerek P88RS II i gra bardzo ładnie. Za tydzień w tylne drzwi wkładam identyczny system. Pozdrawiam

Pioneer P88RS II, Halix Dark Blue..
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #21 - Sobota, 19.07.2008, 19:44:49 - NIEPRZECZYTANA »

A koszta?

benelli Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Bandyta

« Odpowiedz #22 - Czwartek, 04.03.2010, 18:43:47 - NIEPRZECZYTANA »

To ja się podłącze do tematu.

W cordi jest seryjne radyjko i głośniki. Generalnie to problem jest w tym, że przy głośniejszym słuchaniu radia głośniki strasznie trzeszczą (nie jest to jakaś duża głośność, ale powinny dawać radę) albo szumią, to już chyba problem bardziej z anteną. Przy podłączeniu telefonu przez adapter kasetowy to trzeszczą niemiłosiernie. Wydaje mi się, że nie jest to normalne.

Nie oczekuje, że będzie to grać świetnie, ale chciałbym sobie czasem posłuchać głośniej radyjka bez szumów. Nie zamierzam wydawać dużej kasy na audio (gdyż ja jestem tylko użytkownikiem, nie właścicielem), ale coś chyba da się z tym zrobić za w miarę pieniądze.

Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #23 - Czwartek, 04.03.2010, 20:47:49 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam mp3 przez kasetę adapter, tele tez podłączam czasem i zero szumów, no takich co by wkurzały..
http://www.youtube.com/watch#!videos=_M9yhMq7Dvc&v=8voXLWa5uM8

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
benelli Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Bandyta

« Odpowiedz #24 - Czwartek, 04.03.2010, 20:52:58 - NIEPRZECZYTANA »

To jest seria!? To u mnie z pewnością jest coś nie tak...

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Kiepska jakość dźwięku fabrycznie montowanego sprzętu.
Skocz do: