Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z immo, elektryką itp.  (Przeczytany 23147 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
daniels81
Gość



« Odpowiedz #15 - Sobota, 27.09.2008, 21:35:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Rene
że to właśnie przez włączenie zapłonu przy odłączonym liczniku.
dobrze wyczytał, podobnie jest np z przepływką...
Zapisane
Torque Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: Gdańsk/Sopot
Samochód: IBIZA, 2003, ASZ 1.9 TDI 131KM

« Odpowiedz #16 - Sobota, 27.09.2008, 22:05:37 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Torque
Po zamontowaniu licznika cały czas świeci mi się kontrolka air bag
Prawdopodobnie włączyłeś zapłon przy odłączonym liczniku. Trzeba na VAG-a i skasować błąd. U mojego kumpla w Leonie było identycznie jak montowaliśmy tarcze zegarów.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale na LeonClubie kumpel właśnie wyczytał, że to właśnie przez włączenie zapłonu przy odłączonym liczniku.

Super :) Przekręcałem kluczyk bez liczników a już się bałem że jest coś nie tak. A nie wystarczy odłączyć akumulator na jakiś czas ? Dostęp do vaga będę miał dopiero w poniedziałek a mnie trochę ta kontrolka denerwuje  :-\
Zapisane

Rene Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: Łódź
Samochód: Skoda Octavia II 2.0 FSi

« Odpowiedz #17 - Sobota, 27.09.2008, 22:12:39 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Torque
A nie wystarczy odłączyć akumulator na jakiś czas ?
Obawiam się, że nie.
Zapisane

Skoda Octavia II 2.0 FSi Elegance

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Offline Offline



Skąd: Warszawa / Julianów
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #18 - Niedziela, 28.09.2008, 19:10:13 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Torque
A nie wystarczy odłączyć akumulator na jakiś czas ?
Na pewno nie wystarczy. Konieczne jest wykasowanie błędu VAG'iem...
Miałem tak samo, po pracach przy liczniku.
Zapisane

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Torque Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: Gdańsk/Sopot
Samochód: IBIZA, 2003, ASZ 1.9 TDI 131KM

« Odpowiedz #19 - Wtorek, 30.09.2008, 11:40:26 - NIEPRZECZYTANA »

Bardzo wam wszystkim dziękuję  ;D  Wczoraj usunąłem VAG - iem błąd poduszki i wszystko ładni działa. W końcu wsiadając do samochodu nie zastanawiam się czy samochód odpali  :ok:
Zapisane

docent_5 Mężczyzna
Świeżak

Offline Offline



Skąd: okolice Warszawy
Samochód: Toledo 1999r 1.9 TDi 110KM AHF

« Odpowiedz #20 - Czwartek, 30.09.2010, 10:58:47 - NIEPRZECZYTANA »

Witam!
Odświeżam delikatnie temat, gdyż mam mały problem z immobilizerem w moim aucie(Toledo 1999r, 1.9TDI 110KM), mianowicie nie zawsze wykrywa mi kluczyk(zarówno podstawowy jak i zapasowy). Często jest dobrze ze wykrywa od razu, czasami nie wykryje i wystarczy wyjąc i włożyc kluczyk, a dziś musiałem wyjmować i wkładać kilkakrotnie i dopiero jak delikatnie poruszałem kluczykiem w stacyjce przed jej przekręceniem dopiero załapał. Wychodzi na to że cos tam delikatnie nie styka. W sobote mam zamiar to rozebrać i bardzo bym prosił o sugestie na co zwrócic uwagę, czego się tam spodziwewać jakie podjąc kroki w celu eliminacji usterki i na co uważać żeby nie zepsuc bardziej ;)

Ps; wszelkie zdjęcia mile widziane
Zapisane
olinek2 Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: Starachowice/Wrocław
Samochód: Toledo II 2001 1.6SR

« Odpowiedz #21 - Czwartek, 30.09.2010, 20:38:03 - NIEPRZECZYTANA »

Zbadaj połączenia na cewce IMMO taki pierścień wokół zamka stacyjki, czasem to on psoci, ew. jest do wymiany...
W octaviach I to znowu połączenia w liczniku padają i trzeba lutować... W Seatach się nie spotkałem, warto by VAGiem zczytać co za błędy wywala...
Zapisane
Krzychu27 Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: Seat ibiza 2002 rok 1,4 16v

« Odpowiedz #22 - Sobota, 25.01.2020, 10:51:31 - NIEPRZECZYTANA »

Witam jestem tu nowy.Mam podobny problem a mianowicie dałęm auto do elektromechanika.Gosciu stwierdził że padł immobilizer wiec zamowił nowy zamontował go podłaczył pod kompa żeby go zaprogramować i dalej pojawił sie problem. Auto odpaliło 3 razy i zgasło i nie chce odpalić jaka moze być przyczyna,pompa paliwa działa a auto i tak nie pali.Szanowny elektromechanik rozkałada rece bo sam nie wie co sie dzieje.
Zapisane
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: W-wa
Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #23 - Sobota, 25.01.2020, 11:18:45 - NIEPRZECZYTANA »

Jakiś mało ogarnięty ten "fachowiec". IMO można wyłączyć programowo w sterowniku auta.
Tylko trzeba mieć o tym pojęcie i sprzęt.
Jakieś błędy w VAG-u się pojawiają ?
Zapisane

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  105KM + VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Krzychu27 Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: Seat ibiza 2002 rok 1,4 16v

« Odpowiedz #24 - Sobota, 25.01.2020, 11:33:02 - NIEPRZECZYTANA »

On go dawał do jakiegos goscia co sie tym zajmuje.i niby to zaprogramował a auto i tak nie odpala jak należy.Kolega jak mi podpinał kompa to  wyskoczył mu taki błąd  01314 Elektroniczny moduł srerujacy pracą silnika.
Zapisane
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: W-wa
Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #25 - Sobota, 25.01.2020, 13:48:28 - NIEPRZECZYTANA »

To w takim razie chodzi o sterownik silnika. W mojej Ibizie wisi taka kwadratowa duża płaska alu puszka z dużą wtyczką. Warto by te wtyczkę odłączyć i podłączyć kilka razy to może styki zaśniedziały i cos nie styka ?
A jak nie to podmiana na sprawny  :-\  :-X
Zapisane

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  105KM + VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
Krzychu27 Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: Seat ibiza 2002 rok 1,4 16v

« Odpowiedz #26 - Sobota, 25.01.2020, 14:23:44 - NIEPRZECZYTANA »

Wypinałem go i nie pomogło. Może tak jak mówisz ze sterownik do wymiany.
Dzieki kolego za pomoc
Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  
 
+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Problem z immo, elektryką itp.
Skocz do: