+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Seat Leon - woda na korku wlewu oleju, bierze olej
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Seat Leon - woda na korku wlewu oleju, bierze olej  (Przeczytany 2105 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
liman Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon 2, 2009, 1,6 benzyna

« Wtorek, 29.12.2020, 12:57:45 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
Mam problem z Leonem, 1,6 benzyna, rok produkcji 2009. Auto bierze w tresie około litra oleju na 1000 km, przy jeździe autostradą z prędkością około 130 km/h. Jak przejechałem trasę 250 km z prędkością max 100 km/h praktycznie nie wziął nic oleju. Co bardziej dziwne zaobserwowałem ostatnio wodę na korku wlewu oleju (na jego górnej części, widocznej jak korek jest zakręcony). Jak auto jeździło krótkie trasy po mieście widoczne było masełko pod korkiem wlewu oleju, po przejechaniu trasy masełka nie ma. Olej wlany to motul 5W30. Ktoś ma jakiś pomysł? To, że bierze ten olej to może faktycznie fakt, że trzeba jeździć max setką, ale ta woda na korku oleju trochę mnie dziwi, nie mam pojęcia skąd się może brać akurat w tym miejscu. Chyba raczej z oleju by się nie wydostawała na powierzchnię przez zakręcony korek.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Seat Leon - woda na korku wlewu oleju, bierze olej
Skocz do: