+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Cordoba 2001 1.9TDI Miga kontrolka swiec i brak obrotow
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Cordoba 2001 1.9TDI Miga kontrolka swiec i brak obrotow  (Przeczytany 27073 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
krumi1978 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba Vario '01, 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #15 - Wtorek, 30.10.2012, 20:24:27 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: mac456x9
Jak kupiłeś zajechanego diesla z przebiegiem 500tys km któremu handlarz wymienił fotel, kierownicę i nakładki na pedały a następnie ustawił przebieg na 150tys to się nie dziw.

Mam seata 14lat od nowości i złego słowa nie powiem.
Gienau - potwierdzam. Mam już 2 Seata i zamierzam dalej to "gówno" kupować  :P
Cytat: Ceran
10 lat + TDI = 200.000 km tylko pod warunkiem, że kupowałeś od baaaardzo zaufanego źródła lub miałeś ogromne szczęście   
Albo szukasz sam ogłoszeń od Priv w DE, sprawdzasz w serwisach i masz autko jak marzenie  ;D

wscieklyorange Mężczyzna
Świeżak

Samochód: seat Inca 96r, 1.9D 1Y

« Odpowiedz #16 - Środa, 23.11.2016, 22:04:54 - NIEPRZECZYTANA »

Witam All Star,
Przemieszczam się Inka wrx 1.9D 1Y ;) Ogólnie sprzęt technicznie ciężko zajechać, gdyby nie brak podłogi nie wiem czy chciałbym inny gangowoz dostawczy.
Teraz do rzeczy, pytanie dla Asów:
  Wczoraj w.w wóz rozpoznania logistycznego odmowił współpracy:(
Powód: Migająca KONTROLKA SWIEC ZAROWYCH.
Objawy: Przekrecam kluczyk i zaczyna się miganie kontrolki swiec, oczywiście krecenie w niskiej temp doprowadza do rozladowania aku albo do silnych zaburzen podswiadomosci. Czyli nie pali.
Co zrobilem samemu: Sprawdziłem wszystkie przewody pod względem uszkodzeń, obaliłem porady ze swiatłem hamowania, nie posiadam przekaznika 109, 144,156)wiec to nie padło, bezpieczniki git.
Czujnik temperatury (?) wiem ze dochodzi prąd, po zdjeciu i zawatowaniu dalej dno,
Swiece zarowe wymienione okolo 3tyg temu, 4sztuki 170pln,
Zapodając +z akumulatora na świece dalej dno i miganie
Sprawdzilem stacyjkę nawet, na krotko i uj dalej ...
Większość przekaźników wylądowała na stole operacyjnym w celu dokładnego przejrzenia.
W końcu komputer u mechanika- wyszlo że CZUJNIK POMPY WTRYSKOWEJ, albo cz.ciśnienia pompy. W kazdym razie jest on pod pompa slabo widoczny (zamierzam się dobrac mu do dupy jutro)
Jedyną czynnością która potrafi z reanimować mój pojazd to linka holownicza i wtedy jara, jednak po wystygnieciu, wiadomo co...:D
PYTANIE do Asów czy ktoś miał coś takiego? Muszę to ogarnąć bo czas oczekiwania w warsztacie to ..... Coś się kumam na klamotowni vw wiec sugestie w temacie są bezcenne, wręcz niezbędne.
Pozdrawiam wszystkich.

Jaka nazwa taka jazda
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Cordoba 2001 1.9TDI Miga kontrolka swiec i brak obrotow
Skocz do: