+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» wymiana tulejek z tyłu (Ibi 99FL)
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wymiana tulejek z tyłu (Ibi 99FL)  (Przeczytany 3451 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

Samochód: była: Ibiza FL - 1.4 MPI [Power]

« Czwartek, 30.04.2009, 22:44:32 - NIEPRZECZYTANA »

witam, dziś byłem u mechanika bo coś pukało z tyłu w zawieszeniu. Wymienił mi jedną tulejkę z tyłu jak to nazwał. Co się jednak okazuje - nie było do mojej Ibi więc zamontował od "ciut nowszej", jest to jakaś różnica? Podobno pewne wymiary się zgadzają, ale nie wszystkie. średnica "wewnątrz" jest podobno większa niż w mojej IBI. Ja poczułem że przy mocniejszym zakręcie autko nieco mi tyłem zarzuca...

proszę napiszcie, jaką część powinienem kupić, bo szykuje mi się także wymiana po lewej stronie (tył).. i co z tym ściąganiem?
Czy ktoś z Was ma wymiary, bądź numer katalogowy tej części, żebym mógł spokojnie zamówić i kupić ? żeby jasne było o co mi chodzi zarzucam fotką. Z góry wielkie dzięki! :)

« Ostatnia zmiana: Czwartek, 30.04.2009, 22:46:14 wysłane przez efmk » Zapisane

Samochód: SHARAN 1.8 T

« Odpowiedz #1 - Piątek, 01.05.2009, 07:58:10 - NIEPRZECZYTANA »

silentblock zawieszenia osi tylnej o ile dobrze kojaze fachową nazwę, w IC mają tzw. zestawy naprawcze cena ok 30, 40 zł za szt. jak pojedziesz do dobrego sklepu wskażesz rocznik, i starą tulejke to napewno ci znajdą

Napisano: Piątek, 01.05.2009, 08:57:00

a co do sciągania to trzeba to poprostu wybić DUŻYM młotkiem, albo jechac na prase z tym

<table><tr><td align="center"><iframe border="0" framespacing="0" src="http://dodatki.net/pliki/licznik_do.php?obraz=59&r=2011&m=5&d=21&tekst=ZLOT IKS" frameborder="no" height="50" scrolling="no" width="100"></iframe></td></tr><tr><td align="center"><a href=\"http://dodatki.net\">Dodatki na bloga</a></td></tr></table>
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Piątek, 01.05.2009, 08:30:25 - NIEPRZECZYTANA »

dzięki :)
a nie przeszkadza, że jest na chwilę obecną założone od nowszej ibi? tam jakaś różnica w wielkości była, ale zostało to odpowiednio przycięte i podobno (nie widziałem tego) odpowiednio pasuje (poza średnicą wewnętrzną otworu)

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #3 - Piątek, 01.05.2009, 09:21:13 - NIEPRZECZYTANA »

To ładna rzeźba, skoro załozyli tulejki z nowszej ibizy, a tam są "trochę" inne :eye:
Poszukaj tulei Lemforder o oznaczeniu: LMI26820, około 60zł komplet.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Piątek, 01.05.2009, 09:48:16 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Leemarvin
To ładna rzeźba, skoro załozyli tulejki z nowszej ibizy, a tam są "trochę" inne :eye:
Poszukaj tulei Lemforder o oznaczeniu: LMI26820, około 60zł komplet.

ooo widzisz... kupię na nowo 2 tylne i niech chłopaki założą to co ma być, bo walić te 100 zł, bezpieczeństwo ważniejsze. jesteś pewien, że to dokładnie ta część? Moja Ibi dokładnie taka jak w profilu :)

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» wymiana tulejek z tyłu (Ibi 99FL)
Skocz do: