+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» informacje z komputera na wyświetlaczu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: informacje z komputera na wyświetlaczu  (Przeczytany 45824 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #15 - Piątek, 12.05.2006, 21:07:51 - NIEPRZECZYTANA »

bo faktycznie obroty wentylatora w różnych wersjach były prezentowane w różny sposób... przynajmniej tak jest w instrukcji pokazane i napisane
Stu Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Superb II

« Odpowiedz #16 - Środa, 28.03.2007, 23:13:06 - NIEPRZECZYTANA »

mam podobny problem . . . mam manetki z tym suwakiem i przyciskiem Reset do MFA ale na radiu nic a nic mi sie nie wyświetla . jak podłaczyć to zeby działał mi ten komputer spalanie itd . mozna zrobić to samemu czy trzeba jechać do ASO zeby coś wgrali ?
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 29.03.2007, 07:12:31 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Stu"
mam podobny problem . . . mam manetki z tym suwakiem i przyciskiem Reset do MFA ale na radiu nic a nic mi sie nie wyświetla . jak podłaczyć to zeby działał mi ten komputer spalanie itd . mozna zrobić to samemu czy trzeba jechać do ASO zeby coś wgrali ?

sprawdz przy kierownicy jesli masz wszytskie wtyczki powpinane to szukaj dalej
wyjmij radio i zobacz czy masz wtyczki danych i sterowania powpinane niebieska zielona i zolta jesli tak jakie to radio ? radio mid czy high ? mid nie obsluguje zmieniarki i danych z kompa dopiero model high (naklejki powinny byc pod panelem z przyciskami na radiu od frotnu) jesli masz high wsio podlaczone i nadal nie dziala pozycz od kolegi innego higha i spradz czy dziala czesto w tych radiach bywaly niekontakty na plycie glownej  :satan:  :satan:  :satan:

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
Stu Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Superb II

« Odpowiedz #18 - Czwartek, 29.03.2007, 09:38:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "DeDeK"
sprawdz przy kierownicy jesli masz wszytskie wtyczki powpinane to szukaj dalej
wyjmij radio i zobacz czy masz wtyczki danych i sterowania powpinane niebieska zielona i zolta jesli tak jakie to radio ? radio mid czy high ? mid nie obsluguje zmieniarki i danych z kompa dopiero model high (naklejki powinny byc pod panelem z przyciskami na radiu od frotnu) jesli masz high wsio podlaczone i nadal nie dziala pozycz od kolegi innego higha i spradz czy dziala czesto w tych radiach bywaly niekontakty na plycie glownej    
Gość

« Odpowiedz #19 - Piątek, 21.12.2007, 12:44:23 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam radio high i nie dziala wyswietlanie kompa pokładowego. można to jakoś naprawić , patrzyłem sie do wnętrza radio i wszystko wygląda super , nie widziałem żadnych przerwanych ścieżek. nikt wcześniej tego radia nie otwierał wiec nic nie było majstrowane . manetki na innym radiu dzialaja
« Ostatnia zmiana: Piątek, 21.12.2007, 22:25:22 wysłane przez slawko » Zapisane
zmudzki Mężczyzna
Świeżak

Samochód: - brak auta -

« Odpowiedz #20 - Środa, 26.12.2007, 20:51:26 - NIEPRZECZYTANA »

co do kolorowych wtyczek w radiu...to która jest odpowiedzialna za co? żółta, niebieska, zielona?

c",
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #21 - Środa, 26.12.2007, 21:22:56 - NIEPRZECZYTANA »

Hmmm już dokladnie nie pamiętam, ale wiesz najlepiej to sobie wykręć radio i po kolei odpinaj każdą  ;)
I bedziesz wtedy wiedział :-X
Niebieska od CD (może sie mylę bo juz dawno temu rozbierałem)
A żółta i zielona to zależy co masz, bo np. w necie te wyjścia różnie opisują. Niby ja powinnem miec u siebie wyjście sygnału n. cz. na wzmak, ale w tym miejscu miałem podłączony ten przełącznik od spalania itp.
Nie jestem pewny na stówe, ale chyba zielony jest od nawiewu, a żółty od tej manetki/spalania. ale to tak pi przez drzwi :-\
A coś komibinujesz że pytasz?? ;)

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
zmudzki Mężczyzna
Świeżak

Samochód: - brak auta -

« Odpowiedz #22 - Czwartek, 27.12.2007, 07:51:23 - NIEPRZECZYTANA »

narazie nic nie kombinuję bo jest za zimno...plastiki pękają ślicznie w ujemnej temp.
Z 2 miesiące temu reanimowałem denaturatem radio bo zaczynało się samo włączać ;) i zauważyłem, że miałem wtyczke z kablami tylko do jednego koloru podczepioną (pozostałe dwie były tylko plastikowymi atrapkami) - nie pamiętam czy zieloną czy żółtą - w każdym bądź razie tą po prawej stronie ;). Do radia miałem jeszcze wpięte dwie inne wtyczki...jakieś czarne (nie znaj się na caraudio).

Niestety moja Ibi też nie ma MFA ;|

c",
dzolo30 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: cordoba vario 1,6 2000r ALM

« Odpowiedz #23 - Środa, 18.02.2009, 15:48:38 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Uruchomiłem niedawno funkcje komputera pokładowego w moje Cordobie. Mam radio HIGH BC i podłączyłem do niego nowa manetkę ze sterowaniem komputera. Wyświetlacz pokazuje wszystkie funkcje komputera prawidłowo poza spalaniem chwilowym i średnim. Mam pytanie czy błędne wskazanie spalania jest spowodowane brakiem jakiegoś modułu czy złym ustawieniem wartości w komputerze, jeśli ta druga opcja to w jaki sposób można zmienić te wartości. 
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #24 - Środa, 18.02.2009, 15:50:09 - NIEPRZECZYTANA »

Jak juz zrobiles taka przerobke to moze pochwal sie co musiales dokupic za ile i co podlaczales...

dzolo30 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #25 - Środa, 18.02.2009, 15:53:12 - NIEPRZECZYTANA »

Kupiłem manetke z przełącznikami od komputera na allegro i podłączyłem do radia. Mam radio HiGH BC więc nie musiałem nic więcej przerabiać.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #26 - Środa, 18.02.2009, 16:22:02 - NIEPRZECZYTANA »

Może jakieś urządzenie trzeba poinformować, że masz kompa.

dzolo30 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #27 - Sobota, 21.02.2009, 14:52:56 - NIEPRZECZYTANA »

Własnie tego niewiem i chcę sie dowiedziec gdzies co trzeba zrobić. Nie pokazuje mi prawidłowo spalania, pokazuje się od 51.1 do 51.9 i nie zależy to od tego czy dodam gazu. Resztę parametrów pokazuje prawidłowo, jedynie spalanie głupieje.

Napisano: Środa, 18.02.2009, 17:21:48

To co mam rozumiec że nikt nie wie nic na ten temat    :'( 
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #28 - Sobota, 21.02.2009, 23:48:05 - NIEPRZECZYTANA »

Jeśli chodzi o moją wiedzę to wiem, że sygnał spalania jest odczytywany z ECU . Czy jest jakaś możliwość korekcji w kompie/radiu nie wiem, ale pewnie tak.

dzolo30 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #29 - Niedziela, 22.02.2009, 09:01:42 - NIEPRZECZYTANA »

Tylko że z tego co wiem i z tego co sie doczytałem to taka korekta jest możliwa, tylko niewiem jak to zrobic, czy trzeba miec kod aktywacyjny i trzeba skorygowac impulsy spalania. :?: 
Strony: 1 [2] 3 4   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» informacje z komputera na wyświetlaczu
Skocz do: