+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Drgania silnika na niskich obrotach
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Drgania silnika na niskich obrotach  (Przeczytany 83948 razy)
seatmaster
Świeżak

Samochód: Cordoba 2000 1,4 60KM

« Odpowiedz #30 - Poniedziałek, 22.04.2013, 09:33:14 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: seatmaster
1,4 to były poduszki NIEBIESKIE...

Jaki pani samochód widziała?
- Niebieski
A dokładniej?
- Morski.
 :angel:

Numer z części, idziesz do aso prosisz, dostaniesz, płacisz, dziękujesz, wychodzisz z uśmiechem, wymieniasz, cieszysz się jazdą.
Oto recepta na cały ten szajs.

Fantasta....
luk81 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza IV 2007 1.4 86km benzyna

« Odpowiedz #31 - Czwartek, 25.04.2013, 12:43:03 - NIEPRZECZYTANA »

Lipa straszna mechanik nie wie o co chodzi, szukam kogos innego. Samochod teraz juz zle chodzi nawet na cieplym, silnik drga mocno a jeszcze bardziej jak sie zalaczy klime. Slychac terkoty/strzaly/jakby przerywania w pracy + te dziwne dzwieki z rury wydechowej i przerywany "dym". Czasami obroty spadna juz nizej tez, dzwiek przerywania/terkotania slychac juz z kabiny, bledow nie pokazuje to na pewno nie poduszki moze jakis sterownik. Dziwnie jedzie na 1 i 2 biegu jakby przerywal autem rusza do przodu i tylu na zmiane... od trojki jedzie juz ok i w trasie, ale na wolnych telepie znow +w/w odglosy i zachowanie rury wydechowej.

Nikt nie mial podobnych objawow?
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #32 - Czwartek, 25.04.2013, 12:50:58 - NIEPRZECZYTANA »

No to masz coś nie tak z układem zapłonowym.
Napisz dokładnie co zostało wymienione w silniku? Bo sądzę, że świece kable itp już dawno zrobione?
luk81 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #33 - Piątek, 26.04.2013, 09:53:04 - NIEPRZECZYTANA »

Swiece ale nie spowodowaly nawet najmniejszej zmiany, kable zap. sa w dobrym stanie. Sprawdzony dolot i weze czy dobrze podociskane od odmy silnika. Na komputerze brak bledow.
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #34 - Piątek, 26.04.2013, 18:22:35 - NIEPRZECZYTANA »

A jaki przebieg? I czy jest oryginalny (sprawdzony w ASO)
luk81 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #35 - Sobota, 27.04.2013, 21:20:25 - NIEPRZECZYTANA »

Przebieg jest oryginalny, sprawdzony i wynosi zaledwie 57k. Mamy je 3 lata, bylo kupione jako prawie nowe (mialo 2 lata i 2 miesiace, skonczyla sie gwarancja i facet sprzedawal...). Nie mialem takich objawow w zadnym z posiadanych furek.
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #36 - Poniedziałek, 29.04.2013, 18:39:19 - NIEPRZECZYTANA »

Na poduszki to zdecydowanie za mały przebieg. Na świece... może? (moje wytrzymały koło 120tys...)
Nie wiem, jak już masz tego serdecznie dość to musisz jechać na sprawdzenie poduszek pod silnikiem. Jedyne co mi przychodzi do głowy.
Jak podniesiesz obroty to objaw znika? np na 1500 rpm?
luk81 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #37 - Wtorek, 07.05.2013, 20:35:04 - NIEPRZECZYTANA »

Na pewno nie sa to poduszki. Dalej sie pogarsza stan auta - drgania mocniejsze, na 1-2 biegu zle jedzie jakby przerywal co jakis czas, nie wazne juz czy cieply-zimny do tego z rury wydechowej wypuszcza "z przerwami:". Jest obecnie u innego mechanika na komputerze wyskoczyl mu blad wypadania 3 cylindra, podmieniali swiece/cewki/wtryskiwacza ale blad nadal wyskakuje na 3 cylindrze. Zrobiono kompresje silnika - wynik bardzo pozytywny. Pewnie to cos z instalacja ale co gdzie jak szukac?  Mechanik rozlozyl dalej rece nie wiem komu kolejnemu moge to auto oddac obecnie chodzi tak kiepsko ze strach jezdzic bo moze zle to wplynac na silnik?...

Ktos mial podobnie?

Napisano: Piątek, 03.05.2013, 13:30:37

Winny okazał sie wtryskiwacz nr 2, dawal podwójna dawke paliwa w stosunku do pozostałych.
sinetu Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza, 1997, 1.4 60 KM

« Odpowiedz #38 - Poniedziałek, 13.05.2013, 15:57:04 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Jestem młodym kierowcą mam Seata Ibizę 1997 r silnik 1.4 60 KM. Otóż mam problem auto drga i potem gaśnie na niskich obrotach . Co może być tego przyczyną ??
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #39 - Poniedziałek, 13.05.2013, 17:50:38 - NIEPRZECZYTANA »

czyszczenie przepustnicy i adaptacja zrobione? nie wywala zadnych bledow?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Damianrtv Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba, 2000, silnik 1.39, I FL / 44KW (60KM)

« Odpowiedz #40 - Wtorek, 28.05.2013, 17:56:34 - NIEPRZECZYTANA »

Zaobserwowałem u siebie: na zimnym silniku. Gdy odpalę go np. na drugi dzień to pochodzi z 5 sek. potem obroty mu lecą w dół i potem zgaśnie, drugie odpalenie - dzieje się to samo. 3 próba to gdy go przegazuję to już chodzi - równiutko tak prawie... bo trzęsie mną w fotelu, czuć takie drgania. Jak jadę też to czuję - jakbym miał "kwadratowe" opony ale opony wyważone i nie są "kwadratowe".  Obroty są nieco niżej jak 0.9tys. ( 0.870 tyś.) i delikatnie falują czasem od 0.850 do 0.930tyś.

Był wymieniony kompletny rozrząd... świece, kable WN, wężyki powietrza za przepustnicą co idzie do kolektora ssącego. Te przy takim "grzybku", że niby powietrze ma iść w jedną stronę, chyba zawór jakiś jednostronny jest tam strzałka narysowana, wymieniłem bo były spękane i sparciałe. Nie wiem jak się to nazywa - przy odmie chyba dobrze piszę - popraw mnie jak źle piszę , filtry (wszystkie), nowy płyn chłodniczy, olej.

Przepustnicę osobiście czyściłem od góry i od wewnątrz jest "srebrna". Ta "skrzynka" powietrza i wężyki też przepatrzyłem i przepchałem każdy wężyk drutem ze szmatką - jak wyciorem lufę karabinu .

Co mogę sprawdzić lub czego to wina - może mam dwie usterki - błędów 0

PS: czy ten "grzybek" - zawór jak się go tam zwie - jak dmuchnę ustami w niego to ma przepuszczać powietrze w jedną stronę ? czy w obydwie ? jak to działa to czarne z kółkiem na górze i narysowaną strzałką?

Pozdrawiam serdecznie HEJ - poprawiłem jednostki matematyczne
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 06.06.2013, 17:46:25 wysłane przez Damianrtv » Zapisane

"Nie jeździj autem szybciej, niż Twój Anioł Stróż potrafi latać".
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/to-byl-prosty-blad-wstrzasajacy-film-lepiej-usiadz,1980586,324

Była Św.P. Fufii (Fiesta mk-3. 95r. 6lat. Grudzień 2012r pa pa - kasacja...)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #41 - Wtorek, 28.05.2013, 18:07:00 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Damianrtv
Obroty są nieco niżej jak 9tys. ( 8,7 tyś.) i delikatnie falują czasem od 8,5 do 9,3tyś.
ehhh :-X

Damianrtv Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #42 - Wtorek, 28.05.2013, 19:35:49 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego raby - proszę co dalej ? - pozdrawiam co mogę sprawdzić te trzęsienia, drgania, i to gaszenie się silnika ? w/w co wymieniłem - co jeszcze ?
Czy ten "grzybek" przepuszcza powietrze ?

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/to-byl-prosty-blad-wstrzasajacy-film-lepiej-usiadz,1980586,324

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #43 - Wtorek, 28.05.2013, 19:48:36 - NIEPRZECZYTANA »

skoro nawet nie potrafisz napisac prawidlowo obrotow silnika...
nie chce sie troche poczytac forum to i mi sie tak samo nie chce przepisywac ciagle tego samego
polecam serwis

Damianrtv Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #44 - Czwartek, 30.05.2013, 09:09:22 - NIEPRZECZYTANA »

Witaj - co niby źle napisałem o obrotach ? To że mi falują w tym przedziale ?  :-[

Ehh - nic się tu nie dowiem, szkoda... Kolega po prostu widocznie może się nie zna na rzeczy  i pisze po to by pisać i mieć dużo wpisów...
Twoja mocna strona to,  że jesteś moderatorem   :pub:  i dlatego tak możesz pisać bele co,  bo jakbym Ja tak pisał to reg. mówi o kasowaniu posta  :-\

No nic nie mniej jednak pozdrawiam - szkoda wielka szkoda... że nie dostałem odpowiedzi  lub naprowadzenia mnie na usterkę.
- nie jestem mechanikiem (jestem innym mechanikiem)   ale znam się na rzeczy jak się mnie naprowadzi na dobry tor.
- jestem cały czas miły  :evil:
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 30.05.2013, 09:26:51 wysłane przez Damianrtv » Zapisane

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Drgania silnika na niskich obrotach
Skocz do: