+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Odbiornik podczerwieni w lusterku
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odbiornik podczerwieni w lusterku  (Przeczytany 18109 razy)
p-i-t-e-r
Gość

« Środa, 25.01.2006, 22:41:27 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Kupilem sobie pol roku temu Cordobe i po 4 miesiacach odkrylem w centralnym lusterku odbiornik podczerwieni. Ma ktos moze pomysl do czego to jest ?
Ja mysle ze do alarmu :) ale hmm na kluczyku nie ma przyciskow zadnych, wiec ?
Ma ktos cos takiego w swoim autku ?

I drugie pytanie, czy to auto ma immobiliser, tzn czy jak dorobie kluczyk to musi byc jakis specjalny czy moze byc taki za 30 zl dorobiony w hipermarkecie ?
siemion22
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba SXE 1,6 ALM 1999

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 26.01.2006, 10:12:45 - NIEPRZECZYTANA »

siemka,zgadza się ten odbiornik służy do alarmu,a to że nie masz kluczyka to widocznie komuś wcześniej przepadł,bo nie wiem dlaczego seat oszczędza na kluczykach z pilotem i przy kupnie nowego autka dostaje się tylko jeden kluczyk z pilotem a drugi jest bez ,przynajmniej tak było w moim przypadku ,bo mam swoją Cordi z salonu

Cordoba 1,6 SXE 99
markiz
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 26.01.2006, 15:16:37 - NIEPRZECZYTANA »

Piter z którego roku jest Twoja Cordoba??
Trzebol Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo II, 1.9 TDI

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 26.01.2006, 17:50:31 - NIEPRZECZYTANA »

w hipermakecie nie dorobisz kluczyka z immobiliser,,bys odpalił samochód jedynie w salonie seata,,a  bys mógł otworzyć dzwi tak  tylko ze  wtedy kosztuje  to coś okolo 50 zl
p-i-t-e-r
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 27.01.2006, 01:35:20 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "siemion22"
siemka,zgadza się ten odbiornik służy do alarmu,a to że nie masz kluczyka to widocznie komuś wcześniej przepadł,bo nie wiem dlaczego seat oszczędza na kluczykach z pilotem i przy kupnie nowego autka dostaje się tylko jeden kluczyk z pilotem a drugi jest bez ,przynajmniej tak było w moim przypadku ,bo mam swoją Cordi z salonu

A gdzie mozna kupic taki kluczyk z pilotem  i ile on wogole kosztuje ?
Da sie zakodowac w jakis normalny (samodzielny) sposob tego nowego pilota ?

Cytat: "markiz"
Piter z którego roku jest Twoja Cordoba??

Autko jest z 1996.

Cytat: "gdziurka"
w hipermakecie nie dorobisz kluczyka z immobiliser,,bys odpalił samochód jedynie w salonie seata,,a  bys mógł otworzyć dzwi tak  tylko ze  wtedy kosztuje  to coś okolo 50 zl

Wiem ze kluczyka z immobiliserem nie dorobie w hipermarkecie.

Pytanie jest czy to auto ma immobiliser ?
Jezeli tak, to gdzie jest ukryty ten immobiliser (moze w tym plastiku przy kluczyku, ale wydaje mi sie ze tam jest pusto), wiec gdzie ?
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #5 - Piątek, 27.01.2006, 09:45:13 - NIEPRZECZYTANA »

immobiliser  jest w kluczyku  pod  ta  plastikowa oslona   wystarczy kluczyb otwozyc na pol  i tam taki maly kwadratowy czujnik  ,  bynajmniej u mnie tak jest  jak to wyciaglem z kluczyka to  niemoglem odpalic auta

p-i-t-e-r
Gość

« Odpowiedz #6 - Piątek, 27.01.2006, 11:08:11 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "joker"
immobiliser  jest w kluczyku  pod  ta  plastikowa oslona   wystarczy kluczyb otwozyc na pol  i tam taki maly kwadratowy czujnik  ,  bynajmniej u mnie tak jest  jak to wyciaglem z kluczyka to  niemoglem odpalic auta

No to problem tego czy jest czy nie mamy rozwiązany, oto zdjęcia :)

I to jest ten cały immobiliser.

Jego oznaczenia to:
Kod:
Producent: Philips
PCF7931XP/SQ
379770 22
DnD9605 VO Y
THAILAND

Jak widać jest to element Philipsa, ciekawe czy można to kupić w sklepach elektronicznych ? :)
predo
Gość

« Odpowiedz #7 - Piątek, 27.01.2006, 11:42:12 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "p-i-t-e-r"
A gdzie mozna kupic taki kluczyk z pilotem  i ile on wogole kosztuje ?
Da sie zakodowac w jakis normalny (samodzielny) sposob tego nowego pilota ?

hej jakbylbys zainteresowany to mam takiego pilota na zbyciu wlasnie- przyszedl dzis do mnie kupiony z ebay ale sic! okazalo sie ze jest na podczerwien a ja mam radiowy ( ktory nie dziala :/ )....

to jest sam pilot niestety bez czesci z kluczykiem wiec albo bys go uzywal jako breloczek do otwierania albo po prostu musialbys  dokupic sobie gdzies taki kluczyk z Y gdzie sie wklada tego pilota.

Takze jakbysbyl zainteresowany to daj znac to jakos sie mozemy umowic.
siemion22
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba SXE 1,6 ALM 1999

« Odpowiedz #8 - Piątek, 27.01.2006, 12:49:35 - NIEPRZECZYTANA »

predo ma racje mozesz sobie smialo uzywac tego jako bryloczka bo powinienes go zakodowac bez problemu ,jesli nie bedziesz wiedział jak wysle ci instrukcje pw

Cordoba 1,6 SXE 99
Tomasz
Gość

« Odpowiedz #9 - Poniedziałek, 30.01.2006, 08:48:16 - NIEPRZECZYTANA »

Mała nieścislość, ten odbiornik nie jest do alarmu, a do centralnego zamka. IMO dokladnie jak na rysunku. A kluczyk dokładnie jak mój, ale dalem sobie z nim spokój, bo raz na dwa miesiące musialem wymieniać w nim baterie - pewnie ma jakąś usterkę, ale co mi tam
predo
Gość

« Odpowiedz #10 - Poniedziałek, 30.01.2006, 10:09:39 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Tomasz"
Mała nieścislość, ten odbiornik nie jest do alarmu, a do centralnego zamka. IMO dokladnie jak na rysunku. A kluczyk dokładnie jak mój, ale dalem sobie z nim spokój, bo raz na dwa miesiące musialem wymieniać w nim baterie - pewnie ma jakąś usterkę, ale co mi tam

nie wiem jak w starszych ale u mnie centralny jest sprzezony z alarmem - zamykajac kluczykiem czy pilotem drzwi wlacza sie alarm.
marcinmg Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Insignia ST 2013 Biturbo i Ford Mondeo Mk3 2,0 TDCI 2006

« Odpowiedz #11 - Sobota, 18.02.2006, 14:54:29 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "predo"
nie wiem jak w starszych ale u mnie centralny jest sprzezony z alarmem - zamykajac kluczykiem czy pilotem drzwi wlacza sie alarm.

U mnie jest tak samo zaraz uzbraja się alarm z czujnikiem ruchu więc nic żywego nie można w środku zostawić ;), ale ciekawostka 2 razy udało mi się zamknąć centralny bez uzbrajania alarmu ale nie wiem jak to się stało :)

Lubię szybką jazdę
(Jest Opel Insignia ST 2013 Biturbo),
Był Seat Ibiza 1,4 8v 2000)

nie daj się ponieść zgubnej fantazji za kierownicą :!:
byku
Gość

« Odpowiedz #12 - Sobota, 18.02.2006, 20:38:34 - NIEPRZECZYTANA »

predo  Jeżeli jesteś zainteresowany takim pilotem radiowym ,  to mam  taki nowy  tylko ma logo skody.ale pasuje do SEATA
predo
Gość

« Odpowiedz #13 - Niedziela, 26.02.2006, 22:45:24 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki, naprawilem swojego juz!
byku
Gość

« Odpowiedz #14 - Poniedziałek, 27.02.2006, 16:14:59 - NIEPRZECZYTANA »

O.K. bo właśnie dziś sprzedałem pilota
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Odbiornik podczerwieni w lusterku
Skocz do: