Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Ogólne
»
Wymiana silnika
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
15
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Wymiana silnika (Przeczytany 149418 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Frazone
Gość
Odp: Wymiana silnika
«
Odpowiedz #15 -
Niedziela, 29.01.2006, 13:19:21 -
NIEPRZECZYTANA
»
Silnik jest sprawny nie posiada jedynie pompy wspomagania (ktora jest mi nie potrzebna gdyz moja Ibi fabrycznie do nie posiada
) co wiecej ma on tak mały przebieg (ok.15000 według sprzedajacego ) ze mozliwe jest jego ,,niewiadome" pochodzenie ale mnie to nie martwi gdyz jest to tranzakcja przez aukcje internetowa
KYS
~ KYS ~ ?
Moderator
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)
«
Odpowiedz #16 -
Niedziela, 29.01.2006, 13:41:26 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "Frazone"
mozliwe jest jego ,,niewiadome" pochodzenie ale mnie to nie martwi gdyz jest to tranzakcja przez aukcje internetowa
nie rozumiem tej zależności... :|
ASZ + FJW = T
DI
peter174
niezależny
Użytkownik
Samochód: ASZ
«
Odpowiedz #17 -
Niedziela, 29.01.2006, 13:45:42 -
NIEPRZECZYTANA
»
jak sprzedajacy wystawi mu jakiś papier (faktura, itp) to kupujący jest kryty
jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
>>>Klub Seat Ibiza Polska<<<
joker
Użytkownik
Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6
«
Odpowiedz #18 -
Niedziela, 29.01.2006, 19:29:39 -
NIEPRZECZYTANA
»
bez wspomaganie juz to widze przy tej masie chyba ze bedziesz jezdzic tylko nawprost
ale
ok
silnik skrzynia a gdzie reszta polosie dospawasz zestarego silnika , na twojej pompie paliwa tez to niebedzie chodzic , a gdzie wiazka do tego , co z hamulcami, z zawieszeniem itp ,
www.kamikazedriver.prv.pl
KYS
~ KYS ~ ?
Moderator
«
Odpowiedz #19 -
Niedziela, 29.01.2006, 21:22:49 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "peter174"
jak sprzedajacy wystawi mu jakiś papier (faktura, itp) to kupujący jest kryty
może i kryty - ale części 'niewiadomego' pochodzenia zabiorą...
ASZ + FJW = T
DI
peter174
niezależny
Użytkownik
Samochód: ASZ
«
Odpowiedz #20 -
Niedziela, 29.01.2006, 21:24:26 -
NIEPRZECZYTANA
»
niższa cena większe ryzyko
jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
>>>Klub Seat Ibiza Polska<<<
Frazone
Gość
«
Odpowiedz #21 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 00:22:47 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "joker"
bez wspomaganie juz to widze przy tej masie chyba ze bedziesz jezdzic tylko nawprost
ale
ok
silnik skrzynia a gdzie reszta polosie dospawasz zestarego silnika , na twojej pompie paliwa tez to niebedzie chodzic , a gdzie wiazka do tego , co z hamulcami, z zawieszeniem itp ,
wszystko w swoim czasie kupie silnik,,znajde skrzynie. poosie z całą kolumna i hamulcami od cupry takrze tylko dokupic pompe wspomagania paliwowa i hamulca, tylne zawiasy wstawie od Blienstein, wszytko w swoim czasie..napewno nie wstawie silnika bez hamulcow i zawiszenia..rowne z samobojstwem
piotrospan
Gość
«
Odpowiedz #22 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 08:16:10 -
NIEPRZECZYTANA
»
ale za to jaki hardcore.
powodzenia
Morgan
Gość
«
Odpowiedz #23 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 11:35:45 -
NIEPRZECZYTANA
»
Silnik kupować przez neta
:shock: Naprawde swietny pomysl
:wink:
Poza tym to widze, ze masz duze zaufanie do ludzi-a jakby Ci powiedzial ze ma 5km przejechane to tez bys sie cieszyl? Dopoki bym nie zobaczyl tego silnika (oraz jego pełnej dokumentacji) osobiscie i nie pokazal zaufanym specom to bym go patykiem nie ruszyl. Pomijam kwestie legalności takeigo czegoś. Nawet jeśli uwazasz, ze jestes kryty itd to kupujesz cześć, która byc moze jest kradziona i nakrecasz tym bluzg... interes :x Kiedyś zginie coś Tobie i bedziesz ich wyklinał i w ogole. A dopiero na koncu pomyslisz, ze sam im w tym pomagasz
No ale to juz inna bajka.
Do tego silnika potrzebujesz skrzynie, wiazke, kompa, polosie i kupe innych rzeczy. Jak zaczniesz wszystko kompletowac osobno to i tak duzo wiecej zaplacisz niz robiac wszystko od razu porzadnie. Poza tym 99,999%, że cos sie wtedy wysra i pociągnie za soba spore koszta tworzac studnie bez dna. Jak robic to raz a porzadnie i potem tylko cieszyc sie jazda :wink: Poza tym jak juz wspomniałes o przykładowych pół osiach to pamiętaj żeby szukac tych od ibizy cupry ale 1.8T (model 6k) a nie tych starszych cupr 2.0 w Twojej budzie
Podsumowujac. Mozesz ta cala operacje zrobic za 5tys (silnik, skrzynia, pełen osprzęt + przełożenie i sprawdzenie) + do tego zawias i hamulce ale to juz zalezy co wsadzisz. To jest cena bardzo niska i taniej nie zrobisz jesli to ma byc zrobione dobrze. Zapytaj ile taka przekładka kosztuje w jakiejs firmie typu VTG to się lekko zdziwisz :wink: Chcesz robic tanio to za jakis czas tutaj wpadnij i podlicz wszystko ile Cie to wynioslo. Nie zapomnij doliczyc kosztow wszystkich napraw...
Frazone
Gość
«
Odpowiedz #24 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 16:53:12 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "Morgan"
Silnik kupować przez neta
:shock: Naprawde swietny pomysl
:wink:
Poza tym to widze, ze masz duze zaufanie do ludzi-a jakby Ci powiedzial ze ma 5km przejechane to tez bys sie cieszyl? Dopoki bym nie zobaczyl tego silnika (oraz jego pełnej dokumentacji) osobiscie i nie pokazal zaufanym specom to bym go patykiem nie ruszyl. Pomijam kwestie legalności takeigo czegoś. Nawet jeśli uwazasz, ze jestes kryty itd to kupujesz cześć, która byc moze jest kradziona i nakrecasz tym bluzg... interes :x Kiedyś zginie coś Tobie i bedziesz ich wyklinał i w ogole. A dopiero na koncu pomyslisz, ze sam im w tym pomagasz
No ale to juz inna bajka.
Do tego silnika potrzebujesz skrzynie, wiazke, kompa, polosie i kupe innych rzeczy. Jak zaczniesz wszystko kompletowac osobno to i tak duzo wiecej zaplacisz niz robiac wszystko od razu porzadnie. Poza tym 99,999%, że cos sie wtedy wysra i pociągnie za soba spore koszta tworzac studnie bez dna. Jak robic to raz a porzadnie i potem tylko cieszyc sie jazda :wink: Poza tym jak juz wspomniałes o przykładowych pół osiach to pamiętaj żeby szukac tych od ibizy cupry ale 1.8T (model 6k) a nie tych starszych cupr 2.0 w Twojej budzie
Podsumowujac. Mozesz ta cala operacje zrobic za 5tys (silnik, skrzynia, pełen osprzęt + przełożenie i sprawdzenie) + do tego zawias i hamulce ale to juz zalezy co wsadzisz. To jest cena bardzo niska i taniej nie zrobisz jesli to ma byc zrobione dobrze. Zapytaj ile taka przekładka kosztuje w jakiejs firmie typu VTG to się lekko zdziwisz :wink: Chcesz robic tanio to za jakis czas tutaj wpadnij i podlicz wszystko ile Cie to wynioslo. Nie zapomnij doliczyc kosztow wszystkich napraw...
Kupno przez internet nie znaczy ze kupie przyslowiowego ,,kota w worku" na dniach razem z moim mechanikiem jade zweryfikowac stan tego silnika jesli wyszstko jest OK to spisze numery i go sprawdze nie kupie krojonego silnika bo przy pierwszej głupiej kontroli bedzie 1000 problemow i mi go w koncu i tak za.....dola..licze sie z kosztmi tak samego swapa jak i czesci..a co do renomowanych firm typu VTG to jest to sesowne rozwiazanie majac pozadny wuzek i kupe forsy..mam zaufanie do swoich specow i wiem ze wszystko pomału sie ułozy a moja ibi bedzie killowac wiekrzosc drozszych wuzkow..
joker
Użytkownik
«
Odpowiedz #25 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 20:53:18 -
NIEPRZECZYTANA
»
tak koszta podzespolowo i silnika powiedzmy ze zmiesciz sie w 5 tys , a co z reszta trzeba to jeszczewsadzic , i troche podlubac z elektryja , napewno bedzietrzeba lapy silnika przerabiac itp , jesli zawszystko masz placic to moze zamkniesz sie w 8 tys , wolal bym sprzedac to co masz i dolozyc i kupic cos innego napewno bylo by ztym mniej problemow no ale jesli umieszcos dlubac przy furach i maszjakies wiadomosci jak sie zato zabrac a przedewszystkim masz checi i kase mozna sie z tym pobawic ale zadaj sobie pytanie czy warto i ile maszzamiar jeszczejezdzic tym autem
Frazone
Gość
«
Odpowiedz #26 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 21:03:54 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "joker"
tak koszta podzespolowo i silnika powiedzmy ze zmiesciz sie w 5 tys , a co z reszta trzeba to jeszczewsadzic , i troche podlubac z elektryja , napewno bedzietrzeba lapy silnika przerabiac itp , jesli zawszystko masz placic to moze zamkniesz sie w 8 tys , wolal bym sprzedac to co masz i dolozyc i kupic cos innego napewno bylo by ztym mniej problemow no ale jesli umieszcos dlubac przy furach i maszjakies wiadomosci jak sie zato zabrac a przedewszystkim masz checi i kase mozna sie z tym pobawic ale zadaj sobie pytanie czy warto i ile maszzamiar jeszczejezdzic tym autem
i to jest własnie powod całej akcji ze swapem..ja tego samochdu nie mam zamiaru nigdy sprzedawać, wiadomo ze nikt nie lubi płacic ale tak to juz jest ze wszsytko kosztuje i to jest ta zła strona tuningowania samochodu, natomiast reszta i to nietylko sama jazda bo tez dłubanie sie przy swoim wuzku jest warta świeczki. Jeżeli masz ,,benzyne we krwi " to rece same rwa sie do pracy
KYS
~ KYS ~ ?
Moderator
«
Odpowiedz #27 -
Poniedziałek, 30.01.2006, 21:09:18 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "Frazone"
wuzku
do 4 razy sztuka...
piszę się w
Ó
zek
(od w
O
zić)
ASZ + FJW = T
DI
miszta007
Gość
«
Odpowiedz #28 -
Czwartek, 02.02.2006, 11:20:53 -
NIEPRZECZYTANA
»
Witam może ktoś polecił by mi jakiegoś dobrego mechanika albo cos w tym stylu zeby włożył mi do mojego porsche turbine i intercooler z fiata uno 1,3 turbo. Albo może ktoś by mi to tak zrobił tylko jakos solidnie eby to dziłało tak jak ma działać. Jak by co to spod wawy jestem wiec gdzieś w tych okolicach.
joker
Użytkownik
«
Odpowiedz #29 -
Czwartek, 02.02.2006, 18:54:52 -
NIEPRZECZYTANA
»
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84114142
jak juz cos takiego chcesz robic to wolal bym kupic taki silnik i zrobic swapa