+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Jaki lakier?!
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki lakier?!  (Przeczytany 4673 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dark_1984 Mężczyzna
:))
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK

« Czwartek, 12.01.2006, 23:35:21 - NIEPRZECZYTANA »

HEjka,
Tak patrze ze jak u mnie u większości "pomalowane" są elementy w środku..konsola srodkowa, nawiewy itp.
U mnie jest maly problem, nie wiem czemu, ale srebrny..stał się powiedzmy złoty.. .
Nie byłoby w tym nic zaskakującego - mógł "wyblaknąć".. ale.. tylko na konsoli i nawiewach tak się stało, a co śmieszniejsze, zaślepka obok ogrzewania tylnej szyby, była malowana w tym samym momencie, a nadaj jest srebrna :/
Dodam ze pod lakierem jest dobry podklad(nazwy i producenta juz nie pamietam), a potem 2 warstwy lakieru(srebrny i bezbarwny),
Czy te "zezłocenie się" wynika z tego ze konsola i nawiewy są zrobione z innego plastiku? czy cos? :/ bo juz nie mam pojęcia. Planuję przemalowanie tego jak bedzie troche cieplej(pozna wiosna, lato) :) bo lipnie troszke wygląda :/  
Może ktoś poleci mi jakiś sprawdzony lakier? bo mialem ten z tych dosyć drogich, nie chciałem robić tego znow za jakiś czas..a tu :/ wiec nie koniecznie drogie, oby były dobre i sprawdzone.
Pzdr

Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK
Black Magic :)
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 15.01.2006, 14:02:54 - NIEPRZECZYTANA »

kiedyś widziałem na allegro okleiny gotowe do Toledo I -takie twarde i skrojone na miarę podobno - może tak jest lepiej?

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Dark_1984 Mężczyzna
:))
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 15.01.2006, 14:36:48 - NIEPRZECZYTANA »

hm..no mzoe i lepiej by bylo..ale taki zestawik kosztuje kolo 170zl :/ nc.. juz wole 50zl wydac na jakis lakier i sie pobawic :) a z tymi okleinami to zawsze moze gdzies byc lekko niedocieta, albo lekko nie pasowac :/ i lipa, nie wiadomo co robic :) a jak sie zle przyklei albo porwie to wogole... kasa idzie sie...:?  8)

Ibiza 1.4MPi Signo 2002 (99-02) AKK
Black Magic :)
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 15.01.2006, 18:22:26 - NIEPRZECZYTANA »

masz rację - okleina się w końcu odklei pewnie, szczególnie jak dostanie ostrego słońca, albo grzania zimą  :lol: A może lakier też od temperatury zmienił kolor?

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 15.01.2006, 18:56:35 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam  oklejine po czesci i nienazekam    nic sie nieodkleja a pasuje  dosac dobrze juz ja mam 3 lata i caly czas ma niezy polysk  
http://www.tuning.home.pl/ibi/graf/galeria/48.jpg
ale tez niektore elementy malowalem nasrebrno    hameride  a potem nato bezbarwnym  i sie trzyma dosc dobrze

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Jaki lakier?!
Skocz do: