+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» wycieraczki
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wycieraczki  (Przeczytany 62231 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #45 - Niedziela, 14.05.2006, 20:54:46 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "peter174"
a programujesz go w prosty sposób a mianowicie przełaczasz dzwignie wycieraczek do dołu (czasówka) wyłączasz spowrotem na off ... czekasz czas jaki cie interesuje i ponownie właczasz na czasówkę (w dół wajcha ) i od tej pory masz zaprogramowane wycieraczki a czas cyklu wynosi tyle ile odczekasz przy wyzej opisanym programowaniu ...  

Ciekawe czy seat zerznal to z poldka czy odwrotnie. Skoro wiem jak dziala to tez sie na niego skusze.

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #46 - Poniedziałek, 15.05.2006, 13:45:34 - NIEPRZECZYTANA »

Jezeli ktos zainteresowany to mam do sprzedania ten przekaznik od Tracer, musze sie pozbyc bo mam takie 2. Cena 26zl bo nie chce tracic na wysylce :)

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #47 - Poniedziałek, 15.05.2006, 16:24:21 - NIEPRZECZYTANA »

raby, - to jak kupiłeś 2 czy jak ???

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #48 - Poniedziałek, 15.05.2006, 16:34:56 - NIEPRZECZYTANA »

A no nie - mialem juz dawno i nawet nie sprawdzalem ze cos takiego mam! Bylem pewny ze nie ma programowania a tu takie zaskoczenie  :mrgreen:

prodrive
Gość

« Odpowiedz #49 - Wtorek, 16.05.2006, 23:27:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Monique"
Mam pytanko... czy ktoś z Was wie może gdzie, oprócz allegro można kupić używany silniczek

miesiac wczesniej tez z tym walczylem ....
moja rada szukaj i pytaj na allegro ludzi co maja jakies klamoty do samochodu
sprzedaja na czesci ale nie beda wystawic samego silniczka
ja kupilem do IZY za 80 od goscia co mial wystawiony na allegro zderzak :) a jak uslyszalem w serwisie 600 to z krzesla nie spadlem :)
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #50 - Środa, 17.05.2006, 08:58:49 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "raby"
Jezeli ktos zainteresowany to mam do sprzedania ten przekaznik od Tracer, musze sie pozbyc bo mam takie 2. Cena 26zl bo nie chce tracic na wysylce :)

Mi właśnie wczoraj przyszedł od Tracera (dzięki jeszcze raz :mrgreen: ) ale pomogę Ci go sprzedać... poprzez reklame  :mrgreen:

Zauważyłem opórcz tych rzeczy, na które oczekiwałem (programowanie - bardzo fajne i intuicyjne) oraz których się spodziewałem (została domyśla prędkość dla czasówek - chyba ciutke szybsza niz w 19) to jeszcze odkryłem jeden myk, mianowicie...

...w zalezności od tego jak długo się przytrzyma spryskiwacze to wycieraczki przejadą 1 raz, 2 lub 3 razy a ze starym przekaźnikiem zawsze tyle samo razy jechały (chyba 3)

Także za te 30 pln z przesyłką (mówie o Rabym :) ) nie ma się chyba co zastanawiać bo jest to bardzo fajny zakupik :) SS

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #51 - Środa, 17.05.2006, 09:09:00 - NIEPRZECZYTANA »

Niestety 99 juz sprzedany za 30 + przesylka na allegro. Nie musialem dlugo czekac nawet.
Cytat: "Abdul"
...w zalezności od tego jak długo się przytrzyma spryskiwacze to wycieraczki przejadą 1 raz, 2 lub 3 razy a ze starym przekaźnikiem zawsze tyle samo razy jechały (chyba 3)

To myslalem ze jes normalne. Ale ja od zawsze mialem ten przekaznik i nawet o tym nie wiedzialem :)

erixon
Gość

« Odpowiedz #52 - Środa, 17.05.2006, 09:39:07 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "BOCO"
Witam jestem nowym posiadaczem Sata Cordoba 2001, mam pytanko jak przekręcam kluczy to zapalają się kontrolki i jest sygnalizacja dziękowa tak ze 4 sekundy póżniej gasną prawie wszystkie zostaje ładowanie i rozruch czy to tak ma być  :?:  a przy okazji na co zwracać uwagę w samochodzie

ten dzwiek 4-ro sekundowy mowi o tym, ze pasy sa nie zapiete. zapinaj je przed uruchomieniem auta to uchronisz uszy przed tym przerazliwym piskiem ;)
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #53 - Środa, 17.05.2006, 17:29:30 - NIEPRZECZYTANA »

Hmm... u mnie zawsze 3 razy machają przy spryskiwaniu szyby.. Może mam inną 99-tkę? :D Zresztą i tak dla mnie 3 machnięcia to było z reguły za mało jak szyba brudna, może teraz, przy nowych piórach wystarczy ;)

Sprawdziłem w weekend - jak się króciutko pociągnie, to faktycznie raz tylko machną..

a >>TU<< coś dla chcących mieć programowalne wycieraczki..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Shizo
Gość

« Odpowiedz #54 - Sobota, 14.04.2007, 21:27:10 - NIEPRZECZYTANA »

Używa ktoś może w Ibizie wycieraczki 28cm od Vario zmiast 35cm? Wystarczy taka długość? Też macie problem w Vario z pękaniem plastikowego mocowania pióra w ramieniu?
Kant1242
Gość

« Odpowiedz #55 - Niedziela, 15.04.2007, 10:34:35 - NIEPRZECZYTANA »

Mniejsze wycieraczki zawsze można zamontować, kwestia czy pokryją wzajemnie środek szyby, no i będziesz miał mniejsze pole widzenia to wszystko :ok: . Ja osobiście bym mniejszych nie wkładał, wycieraczki wymieniam mniej więcej zawsze po ziemie(przód) koszt ok 30 zł. rocznie z margum albo motgum (już nie pamiętam). nigdy nie miałem problemu z plastikami mocującymi :mrgreen:
Ramzes Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '98, 1.4

« Odpowiedz #56 - Sobota, 08.11.2008, 22:35:26 - NIEPRZECZYTANA »

Czy ktoś z Was używa wycieraczki Bosch Aerotwin? Stają się coraz bardziej popularne. Warto je kupić?

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #57 - Sobota, 08.11.2008, 22:41:44 - NIEPRZECZYTANA »

Jeżeli chodzi o wycieraczki boscha te w/w to nie używałem nigdy. Mam za to innej firmy w technologii płaskiego pióra, śmigają rewelacyjnie już ponad 1,5roku :)
Edit: Te moją to jakaś chińska firma, kupione w supermarkecie dla testu (30zł/szt)
Diabl0 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba'00 1.9 TDI 110KM ASV

« Odpowiedz #58 - Poniedziałek, 22.12.2008, 23:17:56 - NIEPRZECZYTANA »

Czy ktoś z Was używa wycieraczki Bosch Aerotwin? Stają się coraz bardziej popularne. Warto je kupić?

Używam od ponad miesiąca i... działają. Ładnie wycierają, nie zostawiają "smug", nie piszczą, czego chcieć więcej? A czy warto? Musisz sobie na to sam odpowiedzieć porównując cenę z innymi.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #59 - Środa, 18.02.2009, 01:19:31 - NIEPRZECZYTANA »

Nie wiem czy to dobry temat ale zapytam tutaj, czy wycieraczka tylna od Fabii podejdzie do ibi FL ?  Robil ktos taki myk?

Napisano: Czwartek, 12.02.2009, 12:57:50

http://allegro.pl/item550155883_wycieraczka_plaska_tyl_350mm_partner_ibiza_musso.html
Ktos tego uzywal, myslicie ze warto?

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» wycieraczki
Skocz do: