No to tak - na początku była super seria :grin:
114KM/243NM pojechałem do kolegi
uysyego - zrobił mi chipa max hardcore parametrów nie przsytocze bo i tak niktn ie uwierzy :grin: i wyszło coś takiego
W 128Km/324NM - autko jeździło ładnie do 140km/h potem juz raczej koni brakowało jak cholera, kolega
uysy dwoił sie i troił ale z serii 114KM tylko 14KM wiecej i nie dał rady wiecej zrobić:( wynagradzało mi to dobre przyspieszenie do setki - w granicach 7.6-7.8s chociaż dym był straszny :grin:
Troche podłamany koniami ( wszyscy po chipach z AFNa mieli powyżej 130KM a nawet ponad 140KM)ale zadowolony NM śmiagalem tak rok cały aż Ibi zaczęła łapać notlaufy, na forum znalazłem kolege
mirassa który zdiagnozował auto i wyszło że turbo do czyszczenia , że fanem czyszczenie nie jestem to zakupiłem i założyłem turbo od AWX :grin: załatwione od kolegi
zaprzala. Ibi nie wchodziła już w trybu awaryjny i wróciło do stanu poprzeniego - kolega
mirass zafundował mi pomiar mocy na hamowni przenośnej dynomet który widziscie poniżej:
Normalnie załamka
128KM /309NM - wychodzi z tego że hamownia VTecha w Łodzi zawyża jakieś 15NM bo konie sie zgadzały tylko NM pozdychały - teraz to ani koni ani NM nie miałem jakichś nadzwyczajnych i z
pojechałem do domu
W miedzyczasie założyłem IC od T5 i autko troche inaczej zaczeło jeździć, temperatura na seryjnym IC była ponad 70C a teraz po 8 hamowaniach 4 bieg noga w podłoge dochodzi max do 41C - przy temperaturze otoczenia jakieś 22C. Oto wykres po zmianie IC, turbo nadal nie wystrojone:
Renta przyszła i udało sie założyć 216tki oraz zrobić nowego wirusa w
Dynosofcie :
158KM i 362NM prawie bezdymnie :okej: Przyspieszenie 0-100 w okolicach 6.5s , auto juz nie jeździ tylko zapierda..
Skrzynia jest do zrobienia bo cuda sie dzieją nieraz Wkrótce takze filmik przyspieszenia i relacja z Gtechem :okej:
mirass z Dynosoftu Wrocław spisał sie idealnie :bigok: przyrost mocy jest zaqrwisty
.Autko ciagnie nie do 4800 tylko do prawie 5200 :helm: - jeździ sie jak benzyną. Jest taka różnica w kopie jak między serią a mocnym chipem - teraz tylko na droge killować
Niedowarków co do osiągów zapraszam na kreske