+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Dorobienie/kodowanie kluczyka
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dorobienie/kodowanie kluczyka  (Przeczytany 93879 razy)
tomi1702 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '00 1.4 AKK

« Odpowiedz #45 - Sobota, 14.08.2010, 11:09:47 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co pamietam to cos 113 czy 114  dokladnie podam ci jak bede w domu bo mam jakies papiery do tego

Właśnie oglądam instrukcje obsługi i dokladnie to jest LANGEFORD nie LANGENFORD model 110
« Ostatnia zmiana: Sobota, 14.08.2010, 20:18:16 wysłane przez tomi1702 » Zapisane
kamilbd Mężczyzna
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/57957-keep-o
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 1.4 mpi 2001

« Odpowiedz #46 - Środa, 18.08.2010, 13:17:56 - NIEPRZECZYTANA »

siemka, to tak, kluczyk napewno mam sprawny, bezpieczniki brat mi sprawdzil, robil pomiary wszystkie sprawne mam, wiec co walniete odbiornik od mpilota centralnego, gdzie szukac usterki??

od KYS: 5. Posty należy umieszczać w odpowiednich działach. Napisanie tego samego posta w różnych działach lub jego kilkukrotne powtórzenie, np. ze zmienionym tematem, grozi ostrzeżeniem. Pierwsze upomnienie!
« Ostatnia zmiana: Środa, 18.08.2010, 13:54:41 wysłane przez KYS » Zapisane

Zimaaaa brrrrrr
bart_ws Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 1.9 TDI sport, 2007, AXR

« Odpowiedz #47 - Środa, 03.11.2010, 00:56:25 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
mam tylko jeden kluczyk do samochodu, niestety bez pilota od centralnego zamka i bardzo mnie drażni to ciągłe dziubanie kluczykiem do zamka, w celu otworzenia/zamknięcia samochodu. Samochód to Ibiza z grudnia 2007.
1. Orientuje się ktoś jaki rodzaj transpondera jest w moim kluczyku? Proszę o pomoc, znalazłem stronę z transponderami, jednak nie wiem jaki jest w moim samochodzie: http://autodiag.pl/index.php?k24,transpondery Z wyglądu to taka kapsułka, natomiast nie wiem czy to jest crypto id48, id22, itp...
2. Jaki pilot powinienem kupić by móc zaprogramować centralny?
3. Czy jest jakiś sposób, by po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki (oraz przy otwieraniu samochodu kluczykiem) odblokowywały się wszystkie zamki, a nie tylko zamek w drzwiach kierowcy?
4. Czy samochód jest na CAN`ie?
5. Czy istnieje możliwość otwierania bagażnika z pilota?

Proszę o pomoc!
Pozdrawiam,
Bartek
« Ostatnia zmiana: Środa, 03.11.2010, 02:18:00 wysłane przez bart_ws » Zapisane
fonfel Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: toledo II 1999/2000 1.8 20V AGN taki był teraz MPK Kraków

« Odpowiedz #48 - Środa, 03.11.2010, 05:51:48 - NIEPRZECZYTANA »

bart_ws, Widzę że jesteś z KRK to podbij tu ,kolesie nie drodzy a cuda działają ze kluczykami i zamkami.Zapytać sie nie szkodzi

Cytat: bart_ws
5. Czy istnieje możliwość otwierania bagażnika z pilota?
tak jest taka możliwość odbezpiecza ci sie tylko bagażnik

"...Do? przodu wciąż jedź,niech to będzie credo Twe...!"

SEAT Auto Emocion
Daniell_a Kobieta
Świeżak

Samochód: Alhambra I 1997 2.0 8V

« Odpowiedz #49 - Niedziela, 19.02.2012, 12:38:05 - NIEPRZECZYTANA »

Witam mam taki problem z zakodowaniem oryginalnego kluczyka do seata alhambry 97r. każda próba zakodowanie kluczyka kończy się fiaskiem  mianowicie próba zakodowania kluczyka przez zamek kierowy przekręć trzy razy w lewo itd. nie chce się zakończyć powodzeniem ale zauważyłem że w czasie kodowanie nie zapala się lampka w drzwiach kierowcy i tu może pojawiać się problem myślałem że może moduł komforty ale wszystkie szyby(6szt.) chodzą centralny z kluczyka zamyka wszystkie drzwi itd. więc sam już nie wiem czy on może być tego przyczyną. Jedną dziwną rzeczą którą zauważyłem przy zamykaniu auta z kluczyka jest fakt że gdy zamykam auto drzwiami kierowcy cały samochód zostaje zamknięty kierunkowskaz raz mrugnie a gdy go otwieram to otwierają się tylko drzwi kierowcy ale dioda w drzwiach nadal miga natomiast jak przy zamykaniu przekręcę jeszcze raz kluczyk w stronę zamykania to kierunkowskazy mrugną dwa razy dioda w drzwiach przestanie mrugać i później kiedy otwieram samochód otwiera się normalnie takiego objawu nie ma gdy robię to z zamka bagażnika wszystko wtedy działa poprawnie...proszę o pomoc sam już nie wiem co robić i co może być tego przyczyną :(
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #50 - Środa, 22.02.2012, 19:30:53 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawa jest prosta, nie działa ci czujnik który zapewne jest w zamku i odpowiada za wysłanie sygnału do modułu o tym że otwierasz drzwi, a tym samym nie możesz wykonać sekwencji programowania. Zapewne jest to jakaś krańcówka wewnątrz zamka, ewentualnie sprawdź jeszcze przewody idące z drzwi do kabiny, może w przelotce któryś przegnił lub się przerwał.

izka666 Kobieta
Świeżak

Samochód: IBIZA 2002 1,9SDI

« Odpowiedz #51 - Wtorek, 18.09.2012, 17:45:51 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, mam problem czy do takiej elektroniki seata ibizy 2002 mogę dobrać kluczyk scyzoryk, jeśli tak to jaki??
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 18.09.2012, 17:48:35 wysłane przez izka666 » Zapisane
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #52 - Wtorek, 18.09.2012, 17:52:31 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, mam problem czy do takiej elektroniki seata ibizy 2002 mogę dobrać kluczyk scyzoryk, jeśli tak to jaki??
To nie jest "elektronika seata ibizy" tylko dokładany pilot innego producenta.
Nie sądzę, żeby dało się zaprogramować funkcje tego pilota w kluczyku. Szczególnie, że nawet nie znasz producenta i jego parametrów.

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #53 - Wtorek, 18.09.2012, 19:59:33 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawa wygląda tak:

Produkowana jest centralka sterująca centralnym oraz w razie potrzeby alarmem która ma przygotowany wkład do kluczyka scyzoryka.

Dodatkowo musisz dorobić grot a z oryginalnego kluczyka przełożyć moduł immobilajzera (lub też dorobić taki moduł).

Ogólnie z tego co pamiętam taka impreza zamykała się w około 300zł.
magius Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza, 2008, 1.9 TDI AXR

« Odpowiedz #54 - Czwartek, 20.09.2012, 19:22:27 - NIEPRZECZYTANA »

Dobra to i ja pomarudzę troszkę...
Autko kupiłem z jednym kluczykiem. Martwi mnie ten stan. Dzwoniłem po magikach i powiedzieli mi, że do mojego auta to nie jest taka prosta sprawa i że nie podołają. Jeden się zgodził, ale zawołał 450 PLN!
Znalazłem jeszcze jednego który żądał 350 złotówek. Sporo wołają a jak pytałem się ile czasu to zajmie to mówili, że około 30-40 minut.
Jest w ogóle szansa aby dorobić kluczyk mniejszym kosztem? Aha no i ciągle mówię o dorobieniu podstawowego kluczyka bez pilota. Autko ma immo i centralny. Zależy mi na tym aby mieć jednak ten zapasowy kluczyk  :-\

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #55 - Czwartek, 20.09.2012, 20:37:39 - NIEPRZECZYTANA »

magius, nie wiem czy jeżeli byś sobie kupił taki ori scyzoryk to nie ma on już modułu sterowania centralką w sobie (czy ma w środku elektronikę czy ma same przyciski)
Jeżeli będzie wszystko ok, to w aso powinni dać radę zakodować.
Z resztą za takie pieniędze na Twoim miejscu zorientował bym się w aso ile chcą za dorobienie kluczyka
magius Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #56 - Piątek, 21.09.2012, 05:42:07 - NIEPRZECZYTANA »

Ogólnie u mnie otwieranie drzwi za pomocą pilotwa wygląda następująco.
Naciskam raz -> otwierają się tylko drzwi kierowcy,
naciskam drugi raz -> otwiera się reszta drzwi + bagażnik.
Przy zamykaniu wystarczy tylko raz nacisnąć.
Do ASO zadzwonię tylko pewnie wyjadą mi z ceną masakryczną. Dzwoniłem i pytałem ile za wymianę szyby trzeba zapłacić to zawołali 1500PLN  :huh:

Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #57 - Piątek, 21.09.2012, 07:33:13 - NIEPRZECZYTANA »

Taką sekwencje otwierania programuje się VAGiem.

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #58 - Piątek, 21.09.2012, 11:53:16 - NIEPRZECZYTANA »

magius, to prawda szyba jest przesadnie droga ale niektóre części i usługi mają w całkiem spoko cenach.
magius Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #59 - Piątek, 21.09.2012, 12:10:31 - NIEPRZECZYTANA »

mac456x9, w sumie może być tak, że pod latarnią najciemniej. Dzwoniłem po różnych ludziach a do aso nie zadzwoniłem  :los:

Strony: 1 2 3 [4] 5   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Dorobienie/kodowanie kluczyka
Skocz do: