+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Centralny zamek
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Centralny zamek  (Przeczytany 6339 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bart30 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Mokka Cosmo 1.4T 2014 RM2015

« Piątek, 03.08.2007, 15:20:15 - NIEPRZECZYTANA »

W mojej Ibi  jak ruszam to się drzwi zamykają powyżej 15 km/h ( można wtedy drzwi otworzyć ciągnąc 2 razy za klamkę wewnętrzną ,zewnętrzne wtedy nie działają ) no i to jest tak jak było natomiast jak staje wyłączam motor i wyciągnę kluczyk to otwierają mi się wszystkie drzwi włącznie z bagażnikiem a było tak za otwierały się tylko drzwi od kierowcy . Jak to działa w waszych brykach , może da się to jakoś zrobić żeby było jak poprzednio   . Co się stanie jak odepnę akumulator i rozładuje potencjał w instalacji , czy czeka mnie wtedy ASO  :niewiem: może jakies rady

Obecnie Opel Mokka Cosmo 1.4T  2014 RM2015
Był Seat Ibiza Signo 1.4 2004
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #1 - Piątek, 03.08.2007, 17:51:36 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co się orientuję to odpięcie aku jeszcze rzadnemu autku nie zaszkodziło. Jedynie wyzeruje ci się wszystko. Pamiętaj żeby pozamykać szyby(jeśli są el. i domykają się przy zamknięciu auta) bo może się coś pokiełbasić w ustawieniach. Szwagier w Audi A6 odpiął aku i mu się później szyber uchylał przy zamykaniu auta z pilota, bo zapomniał go zamknąć przed odpięciem.
dominik Mężczyzna
SEATpassion
Użytkownik

Samochód: Toledo 1M

« Odpowiedz #2 - Piątek, 03.08.2007, 21:15:42 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "bart30"
Jak to działa w waszych brykach , może da się to jakoś zrobić żeby było jak poprzednio   . Co się stanie jak odepnę akumulator i rozładuje potencjał w instalacji , czy czeka mnie wtedy ASO  :niewiem: może jakies rady

W mojej ibi 3D jak wyciągam kluczyk po jeździe otwieraje sie tylko drzwi  K+P bez klapy-podejrzewam że to jest kwestia ustawienia centralnego.
Jak odepniesz nic się nie stanie.Tylko obroty po rozruch na zimnym będą ok1000 przez 1min do uzystania jakiejś temperatury i powróca do normy.
Red
Użytkownik

Samochód: Cordoba '03 1.2 AZQ

« Odpowiedz #3 - Sobota, 04.08.2007, 00:04:34 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie po wyjęciu kluczyka otwierają się tylko drzwi kierowcy. Niedawno padł mi aku i odpiołem go do ładowania przez całą noc i pół dnia nic się nie stało tylko liczniki jazdy dziennej i zegar się wyzerował.
bart30 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Mokka Cosmo 1.4T 2014 RM2015

« Odpowiedz #4 - Sobota, 04.08.2007, 10:41:56 - NIEPRZECZYTANA »

Tak więc odważyłem się i odłączyłem akumulator druty zwarłem i poszedłem na kawkę ,po kawce podpiąłem i wszystko działa idealnie  ,silnik pracuje idealnie ( wcześniej po odpaleniu szarpał ale to się jeszcze okażę czy na pewno ) centralny tak jak pisze w instrukcji  :ok: . Jest jedna ciekawa sprawa jak pierwszy raz przekręciłem kluczyk w pozycje zapłon zaświecił mi się ESP którego nie mam ale potem już nie .

Obecnie Opel Mokka Cosmo 1.4T  2014 RM2015
Był Seat Ibiza Signo 1.4 2004
Red
Użytkownik

Samochód: Cordoba '03 1.2 AZQ

« Odpowiedz #5 - Sobota, 04.08.2007, 22:48:15 - NIEPRZECZYTANA »

Ja też miałem wrażenie że po ponownym podłaczeniu tak jakby bolid lepiej chodził :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 27.08.2007, 23:26:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "kalwin"
czy ten centralny da sie programowac
ktory?
zalezy jaki samochod i jakie sterowanie centralnego...

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Centralny zamek
Skocz do: