Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zakładanie autoalarmu Fighter Pro  (Przeczytany 5069 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzemoPL
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.0 1996r.

« Piątek, 13.07.2007, 12:07:56 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, kupiłem alarm Fighter Pro, i przy zakładaniu naszły mnie takie oto wątpliwości, może ktoś z Was zakładał alarm i umiał by podpwoeidzieć jak powinno praiwdłowo być:

1. dwa kabelki z centralki są wyprowadzone i opisane "Krańcówka + i -", czy mam podłączyć oba czy tylko minus, skoro np. lampka w kabinie wyzwalana jest tylko - od krańcówek ?

2. kabelek opisany "stacyjka ACC" czyli to będzie +12V po stacyjce ?

3. w komplecie mam przekaźnik z czterema przewodami (2 grube zielone, żółty i biały) symbol H4458 30A. Rozumiem że muszę wpiąć go rozcinając obwód który będzie blokował silnik (czy rozrusznik)? (Wykorzystam do tego dwa grube zielone przewody) Natomiast żółty od alarmu podłączyć do żółtego przy przekaźniku ? Oraz co z białym czy podłączyć zasilanie na stałe czy po stacyjce ?

4. Jak można zablokować funkcje bezpieczne parkowanie/zatrzymanie, czytałem że należy wpiąć w obwód od krańcówek R i C, ale w jakiej kolejności i jakie mają być wartości elementów ?
Dzieki za odp.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Piątek, 13.07.2007, 12:18:30 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "PrzemoPL"
1. dwa kabelki z centralki są wyprowadzone i opisane "Krańcówka + i -", czy mam podłączyć oba czy tylko minus, skoro np. lampka w kabinie wyzwalana jest tylko - od krańcówek ?
czytaj instrukcje od tego, ale w seacie krancowki sa na mase "-" wiec powinno wystarczyc
Cytat: "PrzemoPL"
2. kabelek opisany "stacyjka ACC" czyli to będzie +12V po stacyjce ?
tak
3. przekaznik jest do elektromagnesu rozrusznika lub pompy paliwa...

Co do reszty to nie masz instrukcji tego ustrojstwa?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
PrzemoPL
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.0 1996r.

« Odpowiedz #2 - Piątek, 13.07.2007, 15:21:37 - NIEPRZECZYTANA »

Instrukcja jest ale dotycząca funkcji a nie montażu, do montażu jest tylko schemat.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Zakładanie autoalarmu Fighter Pro
Skocz do: