+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Co sądzicie o tym zestawie do mojej Ibi II , 1.3 AAV
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co sądzicie o tym zestawie do mojej Ibi II , 1.3 AAV  (Przeczytany 3620 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
niedźwiedź
Gość

« Poniedziałek, 21.05.2007, 12:06:24 - NIEPRZECZYTANA »

Zastanawiam się nad zagazowaniem Ibi , oto co z jedna z firm zaproponowała:

-reduktor Tomasetto (zintegrowany z elektrozaworem)
-elektronika sterująca Bingo-m
-wielozawór Tomasetto
-butla Bormech , Stako , Irene
-mikser Marfus

Czy zestaw wart uwagi ?
SMERU
Gość

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 21.05.2007, 12:24:11 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam bingo s i tam jest sporo opcji ustawiania np. jazda sportowa, ekonomiczna, normalna i dodatkowe opcje typu czas reakcji itp. Jest też cut off - jak puszczasz nogę z gazu to Ci nie podaje LPG do silnika - identycznie jak na benzynie. Ja mam reduktor na którym jest napisane Asterik i gaziarze mówią że jak go wymienię na Lovato to mi spalanie spadnie do 8 litrów, a teraz pali 10 - 12.

[ Dodano: 2007-05-21, 13:25 ]
minus jest taki że w bingo emulator i centralkę masz w jednym i jak coś siądzie to wymieniasz całość
niedźwiedź
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 21.05.2007, 12:36:15 - NIEPRZECZYTANA »

A czy orientujesz się czy Bingo m także posiada owe opcje ?
No i jak z żywotnością tej elektorniki sterującej. Możesz też Smeru powiedzieć ile miała twoja Ibi nakręcone jak zakładałeś instalację i ile nakręciłęś na LPG ??
Pozdro
SMERU
Gość

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 21.05.2007, 12:47:22 - NIEPRZECZYTANA »

jak kupiłem to była już instalacja a miał 130kkm na najechałem ponad 40kkm. Polska strona producenta tych centralek: http://kme.com.pl/autogaz1_bingo.html
wedlug tej strony bingo m i s sa niemal identyczne tylko do wersji m nie ma programu do sciagniecia zeby sobie samemu programowac. bo tak to mozesz sobie kupic interfejs na allegro za okolo 100zl i sam probowac ustawienia
Jest taka wada/zaleta że nie ma opcji odpalania z gazu (ja i tak trochę nagrzewam silnik bo nie powinno się używać LPG gdy płyn chłodzący ma mniej niż 30C)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 21.05.2007, 14:05:39 - NIEPRZECZYTANA »

Tez mam Bingo S i polecam  :ok:
Moj niestety padl zaraz po gwarancji ale to podobno 1 taki przypadek...
Kolejna zaleta to polska konstrukcja i serwis. O ile pamietam to za 50 lub 100zl wymienili mi sterownik na nowy.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Co sądzicie o tym zestawie do mojej Ibi II , 1.3 AAV
Skocz do: