+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Alarm Cordoba vario 2000
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Alarm Cordoba vario 2000  (Przeczytany 5265 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sokrates34 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba Vario '99/'00

« Niedziela, 22.04.2007, 19:32:33 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.    Mam problem z alarmem fabrycznym działa tzn. załącza się tylko na klapie bagażnika - drzwi otwierane dorabianym kluczykiem bez immob. nie działa stacyjka(raz mi się załączył tzn że tam też jest jakiś czujnik) auto odpala i gaśnie to ok.immob.nie działa na masce czujnik przytrzymany zamknięte auto-zwolniony.
Moje pytanie brzmi jak i w jakich miejscach rozmieszczone są czujniki alarmu i czy jest czujnik ruchu w tym modelu,jeszcze jedno pytanie odnośnie elekt. szyb auto ma 4x elek szyby jak sprawdzić czy ma funkcję domykania   poprzedni właściciel nie przekazał mi tej informacji w/g instr. po przytrzymaniu kluczyka w poz.zam  nie działa. Auto było po wypadku za wszelkie info. wielkie dzięki. Auto mam od 2 miesięcy.
I jeszcze jedno czy włączniki oświetlenia w aucie mają coś wspólnego z alarmem -tył nie działa przód ok.
Matysssss Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza, 1999,1.4

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 22.04.2007, 19:57:21 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co mi wiadomo czujniki od oswietlenia wnetrza (te przy drzwiach) są polaczone z alarmem... w moim przypadku bylo tak ze lampka od oswietlenia wnetrza (ta nad lusterkiem wstecznym) po zamknieciu drzwi nie gasla (caly czas sie swiecila) i przez to nie dzialal mi alarm tzn nawet jak byl uzbrojony to drzwiami i oknami mozna bylo wchodzic i wychodzic a on nic :pala: problem tkwił w przerwanym kabelku od czujnika do kostki po naprawie wszystko jest  :ok: a co do domykanie okien to w/g instr. po przytrzymaniu kluczyka w poz.zam sie zamykaja ale nie wszystkie modele mialy ten bajer....

Seat Ibiza 1.4 SXE  '99
sokrates34 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 23.04.2007, 09:10:15 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za odpowiedz sprawdziłem obydwa czujniki w tylnych drzwiach są uszkodzone .
Istnieją jakieś zamienniki? Cz trzeba wymienić na orginalny /?
robertvario Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: cordoba Vario 2000 1.4 AKK

« Odpowiedz #3 - Sobota, 28.04.2007, 17:49:55 - NIEPRZECZYTANA »

U  swojego wymienialem przedni  lewy koszt ok 20 zl nowy

Rob
sokrates34 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Sobota, 28.04.2007, 20:46:00 - NIEPRZECZYTANA »

wielkie dzięki= :pub:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Alarmy, Piloty, Centralne zamki» Alarm Cordoba vario 2000
Skocz do: