+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Komputer pokładowy (paliwa) do każdego auta !!!
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Komputer pokładowy (paliwa) do każdego auta !!!  (Przeczytany 15738 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 23.11.2008, 21:25:36 - NIEPRZECZYTANA »

Może być sytuacja jak z tempomatem. Wystarczą przełączniki i odpowiednie kodowanie modułu. Z tego co wiem to manetka wchodzi do 20 pinowej wtyki w radiu. Jakby Ci się chciało to zobacz czy są i ewentualnie gdzie idą piny 8, 9, 10 z tego gniazda. Oczywiście przy założeniu, że wyświetlacz może wyświetlić parametry kompa pokładowego - ma odpowiednie piktogramy i segmenty do cyferek.
I odrazu przyznaję się, że nie wiem jakie wpisać kodowanie i ewentualny login do modułu, jeśli jest potrzebny.

matii Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat 3C TDI Sportline CBBB '09

« Odpowiedz #16 - Poniedziałek, 24.11.2008, 08:53:41 - NIEPRZECZYTANA »

Poszukam gdzie ida te piny...
Cytat: KKKKris
ma odpowiednie piktogramy i segmenty do cyferek.
Patrzyłem pod kątem i jest to na wyswietlaczu.
Wydaje mi sie ze ta manteka z MFA była wczesniej tylko komus sie cos w starej zrbało i nie mogł  dostac z MFA :-\ Bo kiedys jak patrzyłem to wersje LUX miały na wypasie kompa pokładowego...  :-X musze w Autodacie podejrzeć moze tam cos jest opisane.

Klub Seat Cordoba

Była Cordoba FL Vario TDI ALH i Polo 07 TDI AXR
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #17 - Środa, 26.11.2008, 11:26:34 - NIEPRZECZYTANA »

Na wyswietlaczu wszystko jest, ale trzeba sprawdzic czy masz wersje mid czy high, choc podejrewam ze jak masz klime to high, oczywiscie najlatwiej sprawdzic patrzac na przyciski od radia, jak masz CD to na 99% masz high, upewnic sie mozesz wyjmujac radio (powinna byc naklejka). Jezeli wersja high to opis jest na stronce studio j24, link do znalezienia w temacie o radiu, temat kompa tez zdaje sie byl tam poruszany...

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Komputer pokładowy (paliwa) do każdego auta !!!
Skocz do: