+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» migając lampka oleju + dźwięk
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: migając lampka oleju + dźwięk  (Przeczytany 4465 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kermit26
Gość

« Piątek, 30.03.2007, 20:41:15 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
Jakiś czas temu pisałem o padniętych zegarach, no i dzisiaj je wymieniłem na licznik z Cordoby 1.6 z 95. No i tu rodzi się mój problem - po przejechaniu kilkuset metrów zaczyna równomiernie migać kontrolka oleju czemu towarzyszy przerywane piszczenie z brzęczyka w liczniku. Co jest nie tak ??
Do tej pory jakoś nie miałem problemów z ciśnieniem oleju.
Dodam jeszcze że jednocześnie wymieniałem sondę Lambda ale nowa działa, w przeciwieństwie do starej.

P.S. Przeszukałem archiwum i nic podobnego nie znalazłem
Jacenty85
Gość

« Odpowiedz #1 - Piątek, 30.03.2007, 22:56:22 - NIEPRZECZYTANA »

To może być od wskaźników ale radze Ci abyś sprawdził ciśnienie oleju. Sztuka to bardzo prosta a zaniedbanie może okazać się zgubne. Wkręcasz miernik w miejsce czujnika ciśnienia oleju i sprawdzasz według danych dla twojego modelu. Na stacji diagnostycznej taka zabawa kosztuje niewiele. Jeśli okaze się, że wszystko jest dobrze to wówczas "zmierz" czujnik a później zajmij się wskaźnikami.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #2 - Sobota, 31.03.2007, 05:10:42 - NIEPRZECZYTANA »

Moze zegary byly z wersji gdzie sa dwa czujniki cisnienia oleju a ty masz w samochodzie jeden. U mnie jest dwa i gdy zadziala jeden kontrolka miga dopiero dalszy spadek cisnienia powoduje zadzialanie drugiego i ciagle swiecenie lampki.

kermit26
Gość

« Odpowiedz #3 - Sobota, 31.03.2007, 09:09:58 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KKKKris"
U mnie jest dwa i gdy zadziala jeden kontrolka miga dopiero dalszy spadek cisnienia powoduje zadzialanie drugiego i ciagle swiecenie lampki.

No ponoć ten licznik jest od Cordoby 1.6 więc teza z dwoma czujnikami by się zgadzała. Tylko co z tym dźwiękiem? i Czy da się jakoś emulować sygnał z drugiego czujnika i jak to zrobić ??
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» migając lampka oleju + dźwięk
Skocz do: