+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» otwieranie drzwi zimą!!!
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: otwieranie drzwi zimą!!!  (Przeczytany 244151 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
michalp21 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba Sx

« Odpowiedz #210 - Wtorek, 04.12.2007, 14:33:05 - NIEPRZECZYTANA »

a czy to prawda ze w sx zamki nie zamarzają?

PawcioW
Gość

« Odpowiedz #211 - Wtorek, 04.12.2007, 14:42:42 - NIEPRZECZYTANA »

mi narazie nie zamarzły  ;D  zobaczymy później jak bedzię....
Grzech Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 2000r. 1.4 8V

« Odpowiedz #212 - Wtorek, 04.12.2007, 15:27:55 - NIEPRZECZYTANA »

Skoro w ibizie 3d są takie same drzwi i zamki to dlaczego w sx maja niezamarzać? 8)
bulee
Gość

« Odpowiedz #213 - Sobota, 15.12.2007, 09:15:52 - NIEPRZECZYTANA »

:bounce: :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!: Witaj jak wcześniej pisałem mam sposób na zamki seata cały problem powstaje w ruchu jałowym cięgna zdjęcie nr1. wystarczy wywiercić otwór fi-2 zdjęcie 2 i wkręcić wkręta ażeby zlikfidować ruch jałowy wkręt nie może wystawać więcej niż 2mm nad cięgno. Wczoraj wieczorem znów specjalnie umyłem auto z dużą ilością wody na drzwi i rano drzwi otworzyły się bez problemu. :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :bounce:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #214 - Sobota, 15.12.2007, 10:12:44 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: bulee
wystarczy wywiercić otwór fi-2 zdjęcie 2 i wkręcić wkręta ażeby zlikfidować ruch jałowy wkręt nie może wystawać więcej niż 2mm nad cięgno
skoro to napeawde dziala i zamek jest tak samo sprawny to sie zastanawiam w jakim celu jest ten luz zostawiony  :-\

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
macko Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 6L 2003r 1.4 TDi AMF

« Odpowiedz #215 - Sobota, 15.12.2007, 11:12:38 - NIEPRZECZYTANA »

ja tam wolałem nie ingerować "mechanicznie" w zamek radze nasmarować i bedzie git
bulee
Gość

« Odpowiedz #216 - Niedziela, 16.12.2007, 09:14:54 - NIEPRZECZYTANA »

Z tego co zauważyłem to ten luz jest potrzebny do demontażu tego plastykowego cięgna. Widocznie makaroniarze nie potrafili tego inaczej wymyślić. Jak do tej pory nie zauważyłem żadnych zmian w zachowaniu moich rygli, poza tymi, że się mogę bez problemu dostać do autka. Jednakże wybór należy do was ja zaryzykowałem i jestem wreszcie zadowolony a nie jak codzień rano w zimie z domu już zły musiałem wychodzić bo wiedziałem że te p....... drzwi się i tak nie otworzą.Powodzenia Panowie jak się coś zepsuje "chciaż nie sądzę" to dam znać w tym temacie trzymajcie się

Tutaj jest cały problem zamka w seacie to TU zamarza i dlatego się nie otwiera
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 16.12.2007, 19:49:14 wysłane przez raby » Zapisane
Semir Mężczyzna
nic dodać, nic ująć
Użytkownik

Samochód: Fiat 126p FL 1987r. 23KM

« Odpowiedz #217 - Poniedziałek, 17.12.2007, 23:15:33 - NIEPRZECZYTANA »

Oprócz przeprowadzenia normalnej konserwacji, należy przeprowadzić następujące czynności....(wyciągnięte z innego forum).... "Jednak najważniejszą czynnością jest podklejenie kawałka zwykłej folii silikonem albo jakimś klejem tak aby spływająca woda po szybie a póżniej do wnętrza dzwi co jest normalną rzeczą nie kapała na zamek. Bez tego kawałka folii problem prędzej czy póżniej powróci. Ja zrobiłem tak w swoim golfie i od 4 lat mam spokój!!! W tylnych drzwiach nic sie nie dzieje bo do niego nie przedostaje sie woda spływająca po szybie. Polecam wszystkim ten sposób, sprawdzony w 100%"
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #218 - Wtorek, 18.12.2007, 00:44:26 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Semir
Oprócz przeprowadzenia normalnej konserwacji, należy przeprowadzić następujące czynności....(wyciągnięte z innego forum).... "Jednak najważniejszą czynnością jest podklejenie kawałka zwykłej folii silikonem albo jakimś klejem tak aby spływająca woda po szybie a póżniej do wnętrza dzwi co jest normalną rzeczą nie kapała na zamek. Bez tego kawałka folii problem prędzej czy póżniej powróci. Ja zrobiłem tak w swoim golfie i od 4 lat mam spokój!!! W tylnych drzwiach nic sie nie dzieje bo do niego nie przedostaje sie woda spływająca po szybie. Polecam wszystkim ten sposób, sprawdzony w 100%"
O proszę i ktoś w końcu mądrze wymyślił i napisał  :ok: jak zabezpieczyć przed zamoczeniem :ok:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #219 - Wtorek, 18.12.2007, 05:51:51 - NIEPRZECZYTANA »

Przeciez pare postów wyżej było napisane to samo  :-\

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #220 - Wtorek, 18.12.2007, 06:46:49 - NIEPRZECZYTANA »

Przeciez pare postów wyżej było napisane to samo  :-\
Ja na to wpadłem ;)

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
bulee
Gość

« Odpowiedz #221 - Wtorek, 18.12.2007, 11:37:29 - NIEPRZECZYTANA »

W mało niekorzystnych warunkach działa ja tak miałem zrobione i po myjni lipa woda dostała się przez lukę między drzwiami chyba . Wiercenie obudowy zamka na dole czyli robienie kanałków odpływowych też nic nie dało...
... a , chodziło mi oczywiście o podklejanie folii , ale zawsze warto może by było spróbować
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 18.12.2007, 11:50:57 wysłane przez raby » Zapisane
Grzech Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 2000r. 1.4 8V

« Odpowiedz #222 - Czwartek, 03.01.2008, 17:05:33 - NIEPRZECZYTANA »

Co do przymarzania samych uszczelek to wazelina się klei i brudzi, silikon w spayu przy b.niskich temp też przymarza, zrobiłem zwykłym talkiem i jest super. Poza tym nie skrzypią drzwi podczas jazdy. Jedyny minus to że jest mało estetycznie bo wszysko upaprałem białym proszkiem ale spokojnie można go wetrzeć nawet w siedzenia jak w du...pke niemowlaka. ;D
damian83 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 '97

« Odpowiedz #223 - Piątek, 11.01.2008, 23:37:46 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: damian83
dziś wlałem szczykawką do zamka olej do maszyn aż wypływał dołem drzwi ,mam nadzieje że pomoże,
Tak, jako zabezpieczenie antykorozyjne

jak dotąd moja metoda mnie nie zawiodła z zamkami, a więc nie tylko było to zabezpieczenie antykorozyjne jak niektórzy pisali :P 
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #224 - Sobota, 12.01.2008, 22:54:19 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: damian83
jak dotąd moja metoda mnie nie zawiodła z zamkami, a więc nie tylko było to zabezpieczenie antykorozyjne jak niektórzy pisali :P
bo zimy nima :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» otwieranie drzwi zimą!!!
Skocz do: