Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Diesel
»
Było 90 a jest 161PS i 351NM
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
15
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Było 90 a jest 161PS i 351NM (Przeczytany 115204 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tominator
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #120 -
Środa, 11.04.2007, 15:33:03 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "wizz"
Tominator napisał/a:
moim zdanie ma na takiej że wgrywa ktoś gotowy program który sie sprzwdził na 110tce innej na której wyszło 140/305 i podaje taką moc przyblizoną klientowi, jednakże w rzeczywistości nie ma pojęcia czy jest to 135/290 czy 145/320?
Znowu Ci się wydaje.
Przestań już te głupoty pisać i cytować
wydaje
bo już robisz się nudny. Z tego ciągłego zaprzeczania wszystkiemu co napisze rozumiem że uważasz iż Ali ma hamownie w głowie i pomiar na hamowni jest zbędny, ja rozumiem ze jak się pisze tysięczny program to może w przybliżeniu podać tuner moc jaką powinno posiadać auto,ale zrozum to że jest to tylko subiektywan ocena!!!
Łżesz w żywe oczy. Przeczytaj wątek raz jeszcze i się nie ośmieszaj.
Czekam ciągle, aż odszczekasz, co miałeś odszczekać.
Kolejny bezsensowany post który nie wnosi nic i chyba ma na celu sprowokowanie mnie do głupiej pyskówki - nie komentujesz nigdy argumentów tylko wycisznasz coś co Ci pasuje i walisz kolejny głupi komentarz. Chcesz pyskówki - zapraszam na forum vwgolf.pl tam jest dwóch użytkowników(szmelcwagen i vagin) którzy próbują udowodnić całemu forum że VW jest do dupy - wystarczy że napiszesz tam jakiego masz fajengo seata to będziesz mógł sobie 100 postów dziennie napisać z wymianą zdań.
Wiesz jak uczę czasem dzieci i 10te dziecko mówi mi że 2 +2 =5 to już sam się zastanawiam czy tak nie jest dlatego przeczytałem całą dyskusje przeczytałem jeszcze raz i pisze w niej kolejno
-o braku wykresu,o calibrach ktore spokojnie 90tke po chipie objadą,o swapie który pewnie taniej wyjdzie niż zmiana wszystkich gratów a moc taka sama labo i lepsza, o drugim IC,o NM i KM, potem napisałem o uysym to wsiadło na mnie całe forum(Miro,Abdul który chce mie przekonać że każde TDI ma 10% bonus i oczywiście Ty wizz) że u niego lipa i jak jechać to do profi tunera tylko Aligatora bo reszta to nie umie robić. Czekam może się sam
jobski
wypowie na ten temat skoro miał robionego chipa u uysyego, bo narazie krytykują go tylko Ci którzy nawet chipa nie mają - teraz się nie dziwię jak to jest w tej Polsce to tak i na forum że RZąd krytykują najbardziej Ci którzy na wybory nawet nie poszli - jeżeli ktoś ma prawo krytykowac uysyego to moim zdaniem ja i
jobski
i nikt wiecej na forum
Acha i nikt nie najeżdza na
nerwusa
jak już tam ktos wcześniej pisał - bo cieszę się że zrobił chipa i że autko lepiej jeździ, wkońcu bedzie kolejna Ibiza we Wrocku do objeżdzania BMW
- chciałbym jedynie zobaczyć wykres modyfikacji po chipie i tyle, żeby porównac do innych 90tek.
wizz
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #121 -
Środa, 11.04.2007, 16:27:53 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "Tominator"
moim zdanie ma na takiej że wgrywa ktoś gotowy program który sie sprzwdził na 110tce innej na której wyszło 140/305 i podaje taką moc przyblizoną klientowi, jednakże w rzeczywistości nie ma pojęcia czy jest to 135/290 czy 145/320?
Znowu Ci się wydaje.
Przestań już te głupoty pisać i cytować wydaje bo już robisz się nudny. Z tego ciągłego zaprzeczania wszystkiemu co napisze rozumiem że uważasz iż Ali ma hamownie w głowie i pomiar na hamowni jest zbędny, ja rozumiem ze jak się pisze tysięczny program to może w przybliżeniu podać tuner moc jaką powinno posiadać auto,ale zrozum to że jest to tylko subiektywan ocena!!!
Nie, nie uważam, że Aligator ma hamownie w głowie. Żaden tuner nie ma. Tylko nie dociera do Ciebie, że bazując na doświadczeniu można z relatywnie dużą dokładnościa
oszacować
moc i moment. Przecież tuner wie jakie modyfikacje robi w programie, jak wygląda mapa sterowania pompą (w autach z pompą), dawki paliwa, ciśnienie w turbinie, etc. Zrobił takich aut setki, jeśli nie tysiące.
Łżesz w żywe oczy. Przeczytaj wątek raz jeszcze i się nie ośmieszaj.
Czekam ciągle, aż odszczekasz, co miałeś odszczekać.
Kolejny bezsensowany post który nie wnosi nic i chyba ma na celu sprowokowanie mnie do głupiej pyskówki - nie komentujesz nigdy argumentów tylko wycisznasz coś co Ci pasuje i walisz kolejny głupi komentarz.
Ty chyba w ogóle nie pamiętasz, co czytasz i piszesz, prawda? Parę przykładów z tego wątku:
Napisałeś:
Jakby ci dmuchali 10stopni to byś pewnie miał,ale to dyskusja o niczym, bo czy to by znaczyło że jakaś 90tka ma 100KM, równie dobrze można z 110km wydmuchać 125KM.
Odpisałem:
Niniejszym właśnie zniknąłeś mojego Leona (ALH) w serii pokazał 99KM, Ibizę AFN, która pokazała 124KM i jeszcze parę innych aut, które widziałem.
Dalej:
Bzdura, czyli z takiej serii typu równe 110KM robi się tyle samo ile z cudownych seryjnych powyżej 120?
Nie bzdura, tylko fakt. Jedne auta reagują na soft lepiej, inne gorzej. Moje auto miało w serii 99KM, a po sofcie miało 120KM, czyli wynik typowy dla silników ALH. Co więcej, auto z 92KM w serii miało po sofcie, u tego samego tunera, mierzone na tej samej hamowni, 123KM. Nawet temperatura otoczenia była podobna.
Od kiedy podawanie
faktów
to brak argumentów?
Miro,Abdul który chce mie przekonać że każde TDI ma 10% bonus i oczywiście Ty wizz
Pokaż, gdzie napisałem, że każde TDI ma 10% bonusa? Pokaż, albo odszczekaj.
Napisałem tylko, że
mój
Leon mial 99KM zamiast 90KM. Jak znajdę wykres, to wkleję.
jak jechać to do profi tunera tylko Aligatora bo reszta to nie umie robić
Tego też nikt nie napisał. Napisano za to, że do Aligatora warto, bo ma doświadczenie i niezłe osiągnięcia w dziedzinie tuningu.
teraz się nie dziwię jak to jest w tej Polsce to tak i na forum że RZąd krytykują najbardziej Ci którzy na wybory nawet nie poszli
Czyli sugerujesz, że wypowiadam się w temacie tuningu TDI mimo, że nie mam z tym nic wspólnego?
jeżeli ktoś ma prawo krytykowac uysyego to moim zdaniem ja i jobski i nikt wiecej na forum
Skoro poruszasz jakiś temat na forum (choćby wklejając wykres), to licz się z tym, że będziesz krytykowany. I nie miej pretensji, że nie rzucamy się do Twoich stóp z uwielbieniem.
A odnośnie tego, jak jeździ Cordoba Jobskiego, to w Borsku objechałem go swoim Leonem, który jest sporo cięższy, a wtedy miał jedyne 120KM na dupnym sofcie.
Tominator
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #122 -
Środa, 11.04.2007, 16:47:09 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie pokaże i nie odszczekam bo to nie było o Tobie geniuszu tylko o Abdulu tak jak jest tam napisane!!!,więc albo masz problemy ze zrozumieniem tekstu albo już nie wiem co??? Cieszy mnie tylko że procenty umiesz bo faktycznie 99KM w serii to 10% wiecej
- dobra chyab wystarczy bo juz robię się niepotrzebnie złośliwy
A odnośnie tego, jak jeździ Cordoba Jobskiego, to w Borsku objechałem go swoim Leonem, który jest sporo cięższy, a wtedy miał jedyne 120KM na dupnym sofcie
Leon jest cięższy od Cordoby jakieś 140kg, to ze objechałeś go o niczym nie świadczy chyba że chodzi Ci o to że 120KM Leon jest szybszy od 106KM Cordoby?
wizz
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #123 -
Środa, 11.04.2007, 16:58:04 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie pokaże i nie odszczekam bo to nie było o Tobie geniuszu tylko o Abdulu tak jak jest tam napisane!!!,więc albo masz problemy ze zrozumieniem tekstu albo już nie wiem co??? Cieszy mnie tylko że procenty umiesz bo faktycznie 99KM w serii to 10% wiecej
- dobra chyab wystarczy bo juz robię się niepotrzebnie złośliwy
Pisałeś coś o wycinaniu, zacytuję to co napisałeś:
Miro,Abdul który chce mie przekonać że każde TDI ma 10% bonus i oczywiście Ty wizz
I teraz drobna analiza pierwszej części tego zdania:
Miro i Abdul chcą Ciebie przekonać, że każde TDI ma 10% bonusa.
Druga część zdania mówi:
i oczywiście
wizz
- czyli ja.
Pisałeś coś o nauczaniu dzieci matematyki, strach pomyśleć jakie mogą być tego efekty. Masz elementarne problemy z logiką. A może nie potrafisz składnie napisać zdania? Patrząc na to jak piszesz dochodzę do wniosku, że zapewne obie te rzeczy.
Leon jest cięższy od Cordoby jakieś 140kg, to ze objechałeś go o niczym nie świadczy chyba że chodzi Ci o to że 120KM Leon jest szybszy od 106KM Cordoby?
Chodzi o porównanie softu tak chwalonego przez Ciebie usyego z softem tak znielubianego przeze mnie (mniejsza o powody) pana z Unitronica. Z tego co pamiętam, to wtedy Jobski miał nawet szczelny dolot.
PS.
Strasznie się emocjonujesz, to tylko forum. Rozluźnij warkocze, bo Cię rozsadzi.
PS2.
Ciągle czekam, aż odszczekasz. Jeśli tego nie zrobisz, to za każdą nieodszczekaną rzecz dostaniesz ostrzeżenie. To tak w temacie bycia złośliwym.
Tominator
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #124 -
Środa, 11.04.2007, 17:06:34 -
NIEPRZECZYTANA
»
wsiadło na mnie całe forum(Miro,Abdul który chce mie przekonać że każde TDI ma 10% bonus i oczywiście Ty wizz)
Nie rozumiesz to juz nie zrozumiesz - jak mawiała moja nauczycielka matematyki do mniej rozgarniętych uczniów, jakby miało tak być jak Ty mówisz to bym napisał:
Miro,ABdul i wizz chcą mnie przekonać że każdee TDI ma 10%....
Procenty umiesz, gorzej z polskim :?
wizz
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #125 -
Środa, 11.04.2007, 17:09:51 -
NIEPRZECZYTANA
»
Nie odszczekałeś, to lecą ostrzeżenia.
nerwus
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #126 -
Środa, 11.04.2007, 20:35:37 -
NIEPRZECZYTANA
»
No to się narobiło :zakrecony:
the_ozyrys
Administrator
Samochód: Toyota RAV4
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #127 -
Środa, 11.04.2007, 20:57:09 -
NIEPRZECZYTANA
»
Bóg zapłać... Tomi, czas zamienić "lekcje" tuningu na lekcje pokory...
abdul
Klubowicz
Użytkownik
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #128 -
Środa, 11.04.2007, 21:49:10 -
NIEPRZECZYTANA
»
Jak się spokojnie nagle zrobiło... a ja jeszcze chciałem tylko napisać, co do tej hamowni w Łodzi... podałeś swój wykres z V-techa, inercyjnej, my się hamowaliśmy na maha... jeśli cokolwiek czytałeś o rodzajach hamowni to prędzej Tobie uciekną konie na hama niż nam na inercyjnej...
Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
predo
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #129 -
Środa, 11.04.2007, 22:20:57 -
NIEPRZECZYTANA
»
dziwi mnie tylko w tej dyskusji ze wizz jako admin dales sie wciagnac w jakas pyskowke, nie ma znaczenia czy z argumentami czy bez.... na innych forach admin czy moderator zamyka topic a takiego tomi'ego ( osobiscie nic nie mam przeciw jemu ) banuje na tydzien z odpowiednia adnotacja. Lepiej zeby bylo jednego niezadowolonego wiecej niz cale forum uczestniczylo w zazartej pyskowce i psul sie wizerunek :/
to taki maly OT jak to sie robi z dziecmi na forach o telefonach
wizz
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #130 -
Czwartek, 12.04.2007, 09:18:50 -
NIEPRZECZYTANA
»
Przyznam szczerze, że ja się całą tą 'pyskówką' nieźle ubawiłem
Również aktualny podpis Tominatora jest zabawny. :rock: I ta wzruszająca pisownia... :test:
plazek
Użytkownik
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #131 -
Czwartek, 12.04.2007, 18:41:02 -
NIEPRZECZYTANA
»
Dzisiaj byłem u Aliego na wirusowanie.
Ten sam silnik ALH 90KM i tak jak wszyscy mówią fachman z niego jest nieziemski.
Najpierw zdiagnozowal mi silniczek, przeplywka do wymiany, podregulowal pompe i ..... potem tuning. Uwinął się w około 4 godzinki z wszystkim
Auto teraz gania jak oszalałe a ja razem z nim, jeszcze musze o hamownie zachaczyć to wrzuce wykresik
Naprawde polecam
aha, okazyjnie sprzedam boxa z allegro, jacys chetni??
:zakrecony:
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #132 -
Niedziela, 15.04.2007, 09:37:44 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "plazek"
Dzisiaj byłem u Aliego na wirusowanie.
Ten sam silnik ALH 90KM i tak jak wszyscy mówią fachman z niego jest nieziemski.
Najpierw zdiagnozowal mi silniczek, przeplywka do wymiany, podregulowal pompe i ..... potem tuning. Uwinął się w około 4 godzinki z wszystkim
Auto teraz gania jak oszalałe a ja razem z nim, jeszcze musze o hamownie zachaczyć to wrzuce wykresik
Naprawde polecam
A mi już mało
Już czekam z niecierpliwością na "wiecej mocy" a na wtryski i turbo jade dopiero 10-15 maja , brak czasu :neutral: a to przeciesz wieki całe :zakrecony:
wizz
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #133 -
Niedziela, 15.04.2007, 09:38:01 -
NIEPRZECZYTANA
»
To ja mam jeszcze słowo w kwestii formalnej, czyli posiadania hamowni w głowie. Predykcje Roba, że soft w Ibizie zrobił na 160KM i 380Nm się zdecydowanie nie sprawdziły. Wykres poniżej.
[
Dodano
: 2007-04-13, 13:40
]
No to się jeszcze poznęcam nad zręcznością Tominatora w posługiwaniu się językiem polskim.
Cytat: "Tominator w podpisie"
wizz nie zachowuj się jak panienka tylko skasuj moje konto tak jak prosiłem w PW na którą nie odpowiedziałeś bo mam gdzies forum z takim moderatorem,co do wykresu to NM można zaprogramować co do 1NM zawsze,gorzej z KM
I teraz konkurs audiotele:
Przeanalizuj powyższy cytat i powiedz, dlaczego nie odpowiedziałem Tominatorowi na PW?
Odpowiedź znajduje się w cytacie. Odpowiedzi proszę przesyłać na PW.
Nagrodą jest konto pocztowe w domenie klubseata.pl, z (prawie) dowolnie wybranym loginem. Nagrodę otrzymają trzy (3) pierwsze osoby, które prześlą PW z prawidłową odpowiedzią.
[
Dodano
: 2007-04-13, 14:00
]
Drobna wskazówka: prawidłową odpowiedzią będzie cytat z cytatu.
To tak gwoli ułatwienia
[
Dodano
: 2007-04-13, 22:20
]
Szanowni,
Zainteresowanie spore, postanowiłem więc zwiększyć liczbę kont do 10. Mamy już 6 szczęśliwców, kolejnych 4 ma szansę!
[
Dodano
: 2007-04-15, 10:36
]
Ostateczna lista zwycięzców (kolejność wg udzielenia prawidłowej odpowiedzi):
Abdul
raby
KYS
the_ozyrys
cinek
punchoo
aboz
plazek
Łukasz
nerwus
Niniejszym konkurs można uznać za rozstrzygnięty.
Konta zostaną założone w ciągu przyszłego tygodnia, jak tylko wrócę ze szkolenia
W międzyczasie ci, którzy nie podesłali mi wybranej nazwy konta (część przed @klubseata.pl) proszę o PW.
Prawidłowa odpowiedź brzmiała:
tak jak prosiłem w PW na którą nie odpowiedziałeś bo mam gdzies forum z takim moderatorem
nerwus
Gość
Było 90 a jset 120 PS
«
Odpowiedz #134 -
Sobota, 05.05.2007, 16:48:39 -
NIEPRZECZYTANA
»
Zobaczcie co znaczy BMW 525 przy IBI tdi
http://www.rogepost.com/n/5555516931
Strony:
1