witam
Zauwazylem wczoraj ze cos mam z wspomaganiem kierownicy, tak jak by nagle przestalo dzialac. Spojrzalem pod samochod i widze ze jest mokro, zdjolem kolo, nadkole i okazalo sie ze obcieka na uszczelnieniach pompy, tak jak by wyciskalo powoli plyn. Jesli pompa jest do wymiany ile takowa kosztuje mniej wiecej, bo rozne ceny wyszukalem. Czy taka pompe mozna rozebrac i np jakos uszczelnic to wszystko?? zaznaczam ze niewiele co wycieka ale jednak.
Poprawcie mnie jesli zle pisze, zbiorniczek taki zielony od wspomagania jest razem z pompa skrecony??
Jesli np wyjme przewod (wezyk) ktory dochodzi pod zbiorniczek (wg mnie do pompy) to pozniej jesli naleje plynu trzeba to jakos odpowietrzyc??.
Czekam na jakiekolwiek informacje dotyczace mojego problemu i z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Edit:
Dzisiaj rano wlalem plynu, odpowietrzylem uklad jak na 1 stronie ktos napisal, kilka razy w prawo na max i w lewo na wylaczonym silniku. Po chwili wlaczylem samochod i gry skrece lekko kierownica to slychac pompe, takie syczenie jakby. W takim wypadku jest pompa do wymiany czy poprostu uklad jest zapowietrzony??