+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Pęknieta szyba czołowa
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pęknieta szyba czołowa  (Przeczytany 57233 razy)
Fifker
Gość

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 29.06.2008, 13:29:29 - NIEPRZECZYTANA »

a czemu ? ja to zglosilem w koncu 350 zl droga nie chodzilo, dostalem nawet hajs na rope zeby dojechac i sobie wymienic :) :) :)
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #16 - Niedziela, 29.06.2008, 14:31:37 - NIEPRZECZYTANA »

Wiem, ja to rozumiem, ale nie każdemu może się to opłacać. Poza tym w tym momencie nie jest łatwo dostać kasę od ubezpieczalni, a tak jak napisałem wcześniej, później w razie W możesz dostać mniejsze odszkodowanie, ze względu na spadek wartości auta po wcześniejszych naprawach. Ale faktycznie 350plnów na drodze nie leży, decyzja właściciela.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
samb0
Gość

« Odpowiedz #17 - Niedziela, 29.06.2008, 15:53:53 - NIEPRZECZYTANA »

W sumie nie na mnie auto zarejestrowane i nie na mnie umowa AC wiec chyba nic nie trace  ;D. Kolega mial taki sam przypadek tylko ze w renault thalia, to mu wycenili koszt plus wymiana 950 zl, a zajechal do warsztatu to mu wymienili szybe za 500 zl i to wzial sobie ta z paskiem :D
jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #18 - Niedziela, 29.06.2008, 17:14:31 - NIEPRZECZYTANA »

Trzeba dokładnie policzyć, co się lepiej opłaca. Chyba najlepszą opcją jest wziąć kasę i zregenerować szybę. W łodzi na widzewie jest gość, który takie rzeczy robi za około 50 zł w zależności od pęknięcia. Jest tylko jeden warunek: miejsce pęknięcia trzeba zakleić taśmą żeby bród się nie dostawał to jest szansa, że po naprawie nie będzie śladu.
Doosia Kobieta
Zgaga
Użytkownik

Samochód: już nie :( Ibiza '01, 1.4 MPI/ teraz:Toyota Avensis '05, 2.0

« Odpowiedz #19 - Niedziela, 29.06.2008, 17:35:02 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: samb0
Witam, wczoraj wieczorem holowalem samochod jakies 60 km do domu bo przegub mi sie rozlecial. No i po sholwaniu samochodu na parking wszystko bylo ok. Dzis rano wstaje i podchodze do auta i widze ze szyba jest peknieta od strony kierowcy i rysa ma jakies 7 cm i idzie ku srodkowi szyby. I teraz mam pytanie co mam robic z tym dalej, dodam że mam AC. Chodzi mi o to co mam dla nich mowic....??

Prosta sprawa, miałam taki przypadek pół roku temu, zgłosiłam szkodę, przyjechał gostek wycenił, zrobiłam u znajomego i jeszcze zarobiłam na tym. Jak masz obawy co do tego, to powiedz, że jechałeś drogą  z naprzeciwka jechał tir i z pod koła odskoczył mu kamień i prosto w Twoją szybę, rejestracji nie pamiętasz i tyle. Ja miałam taki dokładnie przypadek.

Szukam ósmego koloru tęczy Tosia
daniels81
Gość

« Odpowiedz #20 - Niedziela, 29.06.2008, 17:42:06 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Doosia
Prosta sprawa, miałam taki przypadek pół roku temu, zgłosiłam szkodę, przyjechał gostek wycenił, zrobiłam u znajomego i jeszcze zarobiłam na tym. Jak masz obawy co do tego, to powiedz, że jechałeś drogą  z naprzeciwka jechał tir i z pod koła odskoczył mu kamień i prosto w Twoją szybę, rejestracji nie pamiętasz i tyle. Ja miałam taki dokładnie przypadek.
zabrali Ci zniżki?
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #21 - Niedziela, 29.06.2008, 18:39:12 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Doosia
Masz AC na auto z 97 roku? :o

daniels81
Gość

« Odpowiedz #22 - Niedziela, 29.06.2008, 19:22:12 - NIEPRZECZYTANA »

No ja np mam OC AC NW bluzg bluzg dzikie węże i takie tam i auto z końca 97, co w tym dziwnego auto utrzymane lepiej niż niektóre 3-4 letnie, Ci co widzieli mogą potwierdzić, auto już kupiłem z lekko pękniętą szybą i mnie to strasznie denerwuje, jakbym miał stracić zniżki po zgłoszeniu tego w PZU to dam sobie spokój...
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #23 - Niedziela, 29.06.2008, 21:13:43 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: daniels
co w tym dziwnego
Spotkałem się z taką sytuacją, że nie chcieli ubezpieczyć samochodu starszego niż 10 lat (mowa o AC).
(Jeżeli dobrze pamiętam była to Warta).

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #24 - Niedziela, 29.06.2008, 21:18:59 - NIEPRZECZYTANA »

co w tym dziwnego
Spotkałem się z taką sytuacją, że nie chcieli ubezpieczyć samochodu starszego niż 10 lat (mowa o AC).
sa smieszne firmy ktore tak kombinuje
w PZU nie ma tego problemu
AC warto miec 8)

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #25 - Niedziela, 29.06.2008, 22:07:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KYS
Własnie o to mi chodziło, a nie o fakt że ktoś ma AC, bo nic dziwnego w tym nie ma. Ktoś się boi o samochód, wykupuje AC, więc spokojnie, bez fochów :eye:

Doosia Kobieta
Zgaga
Użytkownik

Samochód: już nie :( Ibiza '01, 1.4 MPI/ teraz:Toyota Avensis '05, 2.0

« Odpowiedz #26 - Niedziela, 29.06.2008, 23:33:04 - NIEPRZECZYTANA »

Bez AC do auta bym nie wsiadła, taka moja zasada, nawet w malczie miałem full ubezpieczenie-czuje sie bezpieczniej, a w porządnej firmie się ubezpieczam bo w Allianzie i nie ma problemu z wiekiem auta, chce to ubezpieczam, oni nie odmawiają. Co do szyby zniżek nie straciłam.

Napisano: Poniedziałek, 30.06.2008, 00:30:54

jakbym miał stracić zniżki po zgłoszeniu tego w PZU to dam sobie spokój...

Daniels, zadzwoń i spytaj, tak najlepiej, nie wiem jak to jest w PZU, a autko zadbane, potwierdzam :)

Szukam ósmego koloru tęczy Tosia
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #27 - Niedziela, 29.06.2008, 23:55:13 - NIEPRZECZYTANA »

No faktycznie Allianz jest chyba najporządniejszą firmą  wtym momencie. Wszystkie szkody które rozliczałem u nich akceptowali praktycznie bez zmian, albo z niewielkimi korektami. Za to Warta jest boska, goście są tragiczni, zawsze chcą zwrotu części itd, a wypłacają śmieszne kwoty. Do tego są w najgorszym miejscu w krk, żeby rozliczyć jakąkolwiek szkodę trzeba się wystać godzinami w korkach :eye:
Miał ktoś może dzwona i auto ubezpieczone W Comercial Union Direct? Albo w Liberty Direct?

daniels81
Gość

« Odpowiedz #28 - Poniedziałek, 30.06.2008, 07:13:15 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
sa smieszne firmy ktore tak kombinuje
w PZU nie ma tego problemu
AC warto miec 8)
  :pub:  :pub:  :pub:

tak właśnie myslałem żeby do nich zadzwonić, jeszcze jedno mnie nurtuje, auto jest zarejestrowane w mojej rodzinnej miejscowości, jakbym chciał zgłaszać szkodę to czy nie będzie problemu żeby ktoś z PZU w KRK podjechał do mnie, ewentualnie ja się pofatygował... ?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #29 - Poniedziałek, 30.06.2008, 10:14:13 - NIEPRZECZYTANA »

jakbym chciał zgłaszać szkodę to czy nie będzie problemu żeby ktoś z PZU w KRK podjechał do mnie, ewentualnie ja się pofatygował... ?
moze z placowki w KRK ktos by podjechal lub bedziesz musial sam pojechac tam gdzie ubezpieczony
Musisz zadzwonic i zapytac...

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: 1 [2] 3 4 ... 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Pęknieta szyba czołowa
Skocz do: