+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» opoźnienie przy wciskanu gazu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: opoźnienie przy wciskanu gazu  (Przeczytany 15836 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
razz
Gość

« Czwartek, 04.01.2007, 13:05:13 - NIEPRZECZYTANA »

Witam Panowie i Panie ;)

Mam maly problemik z autkiem, wlasciwie to nie wiem czy to problem czy ten typ poprostu tak ma ? Mianowicie samochodzik reaguje na wcisniecie gazu z malym opoznieniem. Np. Stoje na skrzyzowaniu chce szybko roszyc to troszke gazu puszczam sprzegla a on dalej jest na obrotach jalowych. Strasznie to jest irytujace :/ Jak chce zredukowac na niskich obrotach to dzieje sie podobnie. Wciskam sprzeglo redukuje troszke gazu puszczam sprzeglo a on jeszcze nie zareagowal na wcisniecie gazu, obroty sobie spadaja w okolice jalowych :|
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 04.01.2007, 13:20:06 - NIEPRZECZYTANA »

A gwarancji juz nie masz?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
razz
Gość

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 04.01.2007, 13:21:59 - NIEPRZECZYTANA »

Mam, mam :)

Tylko wlasnie nie wiem czy to jest jakas wada czy one tak maja ?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 04.01.2007, 13:26:00 - NIEPRZECZYTANA »

To jedz do ASO
To nie jest normalne! Powinien od razu po depnieciu na gaz reagowac.
Rocznik 2005 to przepustnica sterowana elektronicznie... mozliwe ze jakis czujnik nawalil i dlatego tak sie dzieje. Podepniesz pod VAG i powinno byc widac co sie dzieje.

razz
Gość

« Odpowiedz #4 - Czwartek, 04.01.2007, 13:29:24 - NIEPRZECZYTANA »

Dobra i tak musze jechac na wymiane lamp bo paruja przednie :/

Tylko jeszcze jak by ktos mogl polecic jakies ASO we Wroclawiu bo Ci do ktorychj jezdzilem ciagle leca w kulki, juz miesiac czekam az sprowadza nowe lampy :|
bart30 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Mokka Cosmo 1.4T 2014 RM2015

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 04.01.2007, 14:04:25 - NIEPRZECZYTANA »

Ja miałęm podobne odczucia ( opuznienie jakieś 0,5s ) jak przesiadłem sie z gaźnikowca na moją ibi

Obecnie Opel Mokka Cosmo 1.4T  2014 RM2015
Był Seat Ibiza Signo 1.4 2004
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #6 - Czwartek, 04.01.2007, 14:10:26 - NIEPRZECZYTANA »

no opoznienie nie jest normalne mecz dupkw i tyle

a co do lamp to co sie przejmujesz mozesz czekac i miesiac zgłosiłes wczesniej to masz gwarancje jak nie dostaniesz do miesiaca czasu powiedz ze zgodnie z prawem polskim konsumenckim chcesz wymienic samochod na nowy bo usterka w ciagu miesiaca nie była zlikwiodowana a samochod jest objety gwarancja załoze sie ze rusza dupe nie wiem ale cos mi wujek prawnik mowił ze maja na to 30 dni i mozesz sie domagac wymiany samochodu

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
razz
Gość

« Odpowiedz #7 - Czwartek, 04.01.2007, 14:14:35 - NIEPRZECZYTANA »

No wlasnie ja tez mialem wczesniej samochod na gazniku.

Tylko ze to nie jest odczucie, nawet jak stane pod domem i samochod jest na jalowych obrotach to reaguje na gaz z opoznieniem :|
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #8 - Czwartek, 04.01.2007, 14:36:59 - NIEPRZECZYTANA »

Art. 577. § 1. W wypadku gdy kupujący otrzymał od sprzedawcy dokument gwarancyjny co do jakości rzeczy sprzedanej, poczytuje się w razie wątpliwości, że wystawca dokumentu (gwarant) jest obowiązany do usunięcia wady fizycznej rzeczy lub do dostarczenia rzeczy wolnej od wad, jeżeli wady te ujawnią się w ciągu terminu określonego w gwarancji.

§ 2. Jeżeli w gwarancji nie zastrzeżono innego terminu, termin wynosi jeden rok licząc od dnia, kiedy rzecz została kupującemu wydana.

Art. 578. Jeżeli w gwarancji inaczej nie zastrzeżono, odpowiedzialność z tytułu gwarancji obejmuje tylko wady powstałe z przyczyn tkwiących w sprzedanej rzeczy.

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
4th_horseman
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 AEX '97

« Odpowiedz #9 - Czwartek, 04.01.2007, 15:54:59 - NIEPRZECZYTANA »

ja tez mam opoznienie jak bart30, ok 0,5 sekundy wiec chyba TTTM

'With the four horsemen ride...'
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #10 - Czwartek, 04.01.2007, 19:29:58 - NIEPRZECZYTANA »

Wszyscy co macie opoznienie.
Mozecie zrobic cos takiego??:
na jedynce jadac 10-20km/h (orientacujnie bo licznik nawet nie wskaze) puszczasz gaz, czuc jak samochod zwalnia, nastepnie gaz w podloge (czas ok 1-2s miedzy puszczeniem i wcisnieciem) u mnie przy czyms takim na gladkim asfalnie lub kostce brukowej pali gume. Mozna sprobowac np. na jakis kamyczkach drobnych, na asfalcie nie zawsze wyjdzie ale sie da  :mrgreen:  ja moge zrobic tak nawet na LPG
Wiec raczej reakcje ma jak trzeba  :hmm:

ro-dan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005

« Odpowiedz #11 - Czwartek, 04.01.2007, 19:30:40 - NIEPRZECZYTANA »

...elektroniczny pedał gazu ma to do siebie, że ma dość duży skok jałowy - tak na oko ok.3-4 cm i dopiero po wciśnięciu tych 3-4 cm zaczyna reagować (myślę, że jest to kwestia jakiejś regulacji ale u mnie tak właśnie jest). Na początku nie mogłem się do tego przyzwyczaić - albo mi gasł bo za mało wcisnąłem, albo wył bo za dużo. Po jakimś czasie go wyczułem i teraz nie mam z tym problemu...
...tak więc, jeśli chodzi tylko o opóźnienie działania wywołane skokiem jałowym to ten typ tak ma - chyba, że chodzi wogóle o opóźnienie reakcji nawet po głębokim wciśnięciu pedału - w takim przypadku (tak mi się wydaje) są jakieś problemy ze sterowaniem i wtedy pomoc ASO jest nieodzowna...

CORDOBA 6L COOL+ 1,4 16V BKY 2005
 :arrow: cool+ :ok:
Morgan
Gość

« Odpowiedz #12 - Czwartek, 04.01.2007, 23:15:06 - NIEPRZECZYTANA »

ro-dan, ma całkowitą rację-ten typ tak ma :ok: Pedał gazu jest elektroniczny i po prostu jest to kwestia przyzwyczajenia.

razz, pytasz o ASO we Wrocławiu-znam oba i oba szczerze mówiac odradzam po wielu przygodach :pala:  Ale wszystko da się zrobić :los: Jesteś z Obornik? (tak po skrócie OŚ rozumuje). Jeśli tak to odezwij się na priva albo coś-spotkamy się bo tez jestem z Obornik i zobacze Twoj pedał gazu a Ty zobaczysz mój ;-)
bart30 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Mokka Cosmo 1.4T 2014 RM2015

« Odpowiedz #13 - Piątek, 05.01.2007, 07:26:37 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ro-dan"
albo mi gasł bo za mało wcisnąłem, albo wył bo za dużo.

No włąśnie ja zrobiłęm taką siare jak odbierałem moja ibi z salonu , podniecenie nowa bryka i jeszcze ten elektroniczny pedał gazu dały mi popalic ha ha ale przynajmniej bede pamietac ten zakup

Obecnie Opel Mokka Cosmo 1.4T  2014 RM2015
Był Seat Ibiza Signo 1.4 2004
razz
Gość

« Odpowiedz #14 - Niedziela, 07.01.2007, 13:35:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Morgan"
razz, pytasz o ASO we Wrocławiu-znam oba i oba szczerze mówiac odradzam po wielu przygodach :pala:  Ale wszystko da się zrobić :los: Jesteś z Obornik? (tak po skrócie OŚ rozumuje). Jeśli tak to odezwij się na priva albo coś-spotkamy się bo tez jestem z Obornik i zobacze Twoj pedał gazu a Ty zobaczysz mój ;-)

Czesc, tak jestem z Obornik  :mrgreen:

Nawet chyba wiem ktora ibi jest Twoja, czesto stoisz kolo nadlesnictwa a ja mieszka ulice dalej :)
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» opoźnienie przy wciskanu gazu
Skocz do: