+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» problem z przyśpieszeniem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z przyśpieszeniem  (Przeczytany 4340 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kedar00
Gość

« Piątek, 29.12.2006, 07:02:48 - NIEPRZECZYTANA »

witam wszystich posiadam seata toledo 1995r, 1.9 tdi , 90KM, miałem problem z wtryskami, po zaprowadzeniu do mechaniora który te wtryski mi sprawdził i przeczyścił ponieważ jeden wtrysk lał!!! ,okazało sie żę mój seacik stracił przyśpieszenie,stał się wołowaty, ja mu w gaz a on nie chce iść, co robić pomóżcie?
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #1 - Piątek, 29.12.2006, 09:24:41 - NIEPRZECZYTANA »

mozliwe że coś nie tak z kątem wtrysku, lub coś nie tak z jego czyszczeniem. trzeba by VAG podpiąć i zobaczyć. ale pociesze cię , że ja tez ostatnio odebrałem autko, miałem 1 wtrysk zmieniany i też zupełnie inaczej chodzi. powinno być lepiej a jest "inaczej". może to siła sugestji
kedar00
Gość

« Odpowiedz #2 - Piątek, 29.12.2006, 10:21:57 - NIEPRZECZYTANA »

chodzi o to że jest bardzo kiepsko z tym przyśpieszaniem, pod kompa był podpinany i ilość usterek wynosiła "0".mam chęć WYĆ!
rob555
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Piątek, 29.12.2006, 10:36:02 - NIEPRZECZYTANA »

Usterki w tym wypadku nie bedzie widac jak jest mechaniczna. Trzeba przyjrzec sie blokom mierzonym i zobaczyc jak paliwo leje i jakie ma cisnienia (to tak na poczatek). Bardzo mozliwe ze cos nie podpial po robocie i stad ten efekt.

hybrydowe turbiny, wtryski, chipy na ulice i do sportu
Diagnostyka i serwis mechaniczny aut koncernu VAG

Nowa siedziba  - Przemian 2 (boczna od Starogardzkiej)
www.tune-up.pl
kedar00
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 29.12.2006, 13:33:26 - NIEPRZECZYTANA »

Być może że żle podpiął, dlatego zareklamowałem  "robociznę" zastanawia mnie tylko czy moja pszczółka będzie jeżdziła tak jak przed naprawą, czyli żwawo i szybko.

[ Dodano: 2007-01-04, 09:36 ]
witam ponownie po sprawdzeniu wszystkiego, tzn: wszystkie wtryski sprawdzone - ok, komputer nie wykazał żadnych błędów -OK, nawet pompę mi sprawdzili a przyśpieszenia jak nie było tak nie ma . nie wiem co mam dalej robić- kaskę wydałem a poprawy jak nie było tak nie ma.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» problem z przyśpieszeniem
Skocz do: