+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» LPG zagadka
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: LPG zagadka  (Przeczytany 3880 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
snurf
Gość

« Wtorek, 05.12.2006, 07:14:56 - NIEPRZECZYTANA »

Mam ciekawy problem:
Po wymianie filtra od lpg i regulacji po ktorej chodzi wszystko jak w zegarku dzieje sie nastepujaca rzecz: Otoz smierdzi mi gazem w aucie ale tylko w jedynym przypadku - jak zatrzymam auto podczas jazdy (swiatla, korek) tylko w momencie po przelaczeniu sie na LPG. Potem nic juz takiego sie nie dzieje. To dzieje sie zawsze i tylko w tym momencie. Czy ktos wie w czym tkwi gwozdz?
robert786
Gość

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 05.12.2006, 19:42:57 - NIEPRZECZYTANA »

Ja radzę podjechać do gościa (firmy)  który Ci to zakładał/a , ja miałem tak w sekwencji że było pęknięcie w jednym przewodzie ( ok 1 cm) doprowadzającym gaz i w kabinie śmierdziało gazem ........... z gazem nie ma żartów :)
pozdr.
snurf
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 18.12.2006, 18:52:13 - NIEPRZECZYTANA »

:!: właśnie wróciłem od mechaników i krew mnie zalała. Po kolei
Po regulacji śmierdziało gazem, dzwoniłem to spławiano mnie wmawiajac mi że to wydech nieszczelny. Dziś zostawiłem im auto rano żeby dokładnie sprawdzili. No i co się okazało? Że wąż się przetarł. Bardzo to ciekawe bo przed regulacją to sie nei działo.
A więc wniosek jest prosty. Sk******ny mi podmieniły wężyk po to żebym się u nich pojawił. Wyjeżdżałem z bakiem na rezerwie z warsztatu mając 1/4 na wskaźniku przed oddaniem. Skasowano mnie na 30zł bez dowodów wpłaty. Wymusiłem napisanie na WIZYTÓWCE i podbicie pieczątką wymiany węża.
Jednego czego nie znoszę to cwaniaczenie, więc moja rada: mijajcie pi*****onych oszustów z daleka....
Unikajcie KamGazu w Piekarach Śląskich na ulica bytomskiej.
Polecałem ich wcześniej bo instalację zrobili fachowo. Jak widać czasy się zmieniły. Nie dajcie im zarobić złamanego grosza na waszych autach
lechu_tg Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo 1999 1,6 LPG

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 20.12.2009, 11:06:55 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam dokładnie to samo >:(  możesz mi napisać który to wąż sie przetarł bo nie za bardzo sie na instalacjach LPG znam. A tak na marginesie jak jesteś z Piekar to gazownika na Nałkowskiej 5 w Radzionkowie polecam ;D
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 20.12.2009, 11:19:41 - NIEPRZECZYTANA »

lechu_tg, aleś kotleta odgrzał.
lechu_tg Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo 1999 1,6 LPG

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 20.12.2009, 16:59:21 - NIEPRZECZYTANA »

;D niby stary temat ale aby wiecie ze z wyszukiwarki korzystam  :ok:  a temat ponadczasowy chyba <rotfl>
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» LPG zagadka
Skocz do: