+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» HELP Tdi 90km cos nie tak z odpalaniem
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: HELP Tdi 90km cos nie tak z odpalaniem  (Przeczytany 9395 razy)
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była - Ibiza '97, 1.9TDI 1Z, Jest A4 Avant 1.9 Tdi

« Wtorek, 21.11.2006, 23:52:04 - NIEPRZECZYTANA »

Czuje chłopaki ze bedzie ktos pisał ze temat juz był ale ja nic konkretnego nie moge znalezc podobnego co dzieje sie u mnie. Juz pisze o co chodzi moja Ibizka Tdi 90km 97 rok jak postoi cała noc na dworze temperatura ok 5-10 stopni wiec tak zdazyło mi sie juz ze nie odpaliła za pierwszym razem a czesto jest tak ze odpala ale przez pierwsze 2 sekudny czuc jakby nie chodził na jeden cylinder świece mam załozone nówki Beru takie jak były od nowości kumpel mnie straszy ze moze to być oznaka ze kończy mi sie silnik i szczerze powiem ze troszke mi sie portki zatrzesły (aha nie wiem czy to ma znaczenie ale moja dziewczyna kiedys ruszała z pod mojego domu i jak ibizka dostała pedał w podłoge to poszła taka chmara dymu ze prawie mnie z niej nie było widac potem wziałem autko i na luzie butowałem zeby wszystka sadza wyleciała z tłumika i objaw taki ze jak dostał do konca w podłoge przez chwile to zaczał przebierac dymic na fioletowo zgasiłem odpaliłem na nowo i wszystko ok) Prosze Chłopaki Pomocy z góry dzieki za info :niewiem:  :sad:  :eek:

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #1 - Środa, 22.11.2006, 08:10:40 - NIEPRZECZYTANA »

Byles na VAGu?

Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #2 - Środa, 22.11.2006, 08:15:15 - NIEPRZECZYTANA »

Może być zły kąt wtrysku. Trzeba autko sprawdzić Vagiem.
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Środa, 22.11.2006, 11:20:04 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki Miro choc jakies slowo pocieszenia a powiedz mi Vaga ma tylko serwis czy jak jakis mechanik ma kompa co kasuje bledy typowy do VW to mi to na nim sprawdzi

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
Miro Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Środa, 22.11.2006, 11:34:59 - NIEPRZECZYTANA »

Żeby "pogrzebać" w aucie Vagiem trzeba mieć o tym pojęcie.

Jesteś z Wlkp,zapytaj Dedka-on jest z Poznania,ma TDi,to może da Ci jakiś namiar.
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Środa, 22.11.2006, 11:46:46 - NIEPRZECZYTANA »

khem mam vaga mozna kiedy rzucic okiem
i zoabczyc co sie dzieje

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #6 - Środa, 22.11.2006, 18:06:38 - NIEPRZECZYTANA »

Dedek Miro dzieki bardzo ze jestescie tacy zyczliwi w sobote jade do kumpla co ma kompa ma opinie swietnego mechanika zobaczymy co stwierdzi bo nie chce cie Dedek fatygowac niepotrzebnie a jesli nie da rady ten kumpel nic zrobic to wtedy sie do ciebie odezwe i moze podjade do ciebie i kuknał bys fachowym okiem z drugiej strony mam mozliwosc auto sprawdzic tylko w soboty czy niedziele bo moja kobietka jezdzi od poniedziałku do piatku tym autkiem i praktycznie auto cały czas w trasie ale jeszcze raz dzieki chłopaki spoko w was ludzie :pub:  :papa:

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
Miro Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Środa, 22.11.2006, 18:10:43 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Pierka"
moja kobietka jezdzi od poniedziałku do piatku tym autkiem i praktycznie auto cały czas w trasie
Mam nadzieję,że wbiłeś swojej Pani zasady jazdy TDi?
Wiesz,nie pałowanie na zimnym i gaszenie po odczekaniu kilku chwil?

Ja swojej powtarzałem do znudzenia  :ok:
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #8 - Środa, 22.11.2006, 18:19:54 - NIEPRZECZYTANA »

Heh tak tak Miro wiesz ona troszke sie w sumie interesuje autkami jestesmy ze soba juz 5 latek i ja wiesz cały czas samochody prasa internet allegro co jeszcze usprawnic zeby lepiej jezdziło a zasady zna i jezdzi spokojnie no chyba ze gdzies sie spieszy faktycznie albo jak sie na mnie wkurzy to wystartuje jak z procy ale wie ze mógłbym jej głowe urwac jakby zrobiła tak na zimnym moim kochanym tdiczku wiec luzik wiesz tak teraz mysle moze jak ustawi mi kat wtrysku to mi zejdzie troszke jeszcze spalanie bo jak widze ile twoja lalunia pali to jestem zszokowany gdzies czytałem ze mało ci pali ja tam zadko schodze ponizej 5,5 kurcze jeszcze szukam obudowy na góre do tdi ale nie ma a jak jest to maja takie ceny ze ooooooPozdro Miro

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
Kant1242
Gość

« Odpowiedz #9 - Środa, 22.11.2006, 19:41:50 - NIEPRZECZYTANA »

Miałem (mam nadzieję że miałem) ten sam lub podobny problem, jak odpalałem to czasami mi rzucało autkiem jakby nie palił na jakiś cylinder i z rury czarny lub biały dym leciał. U mnie to było zatarta pompa oleju za pierwszym razem i w silniku było za duże ciśnienie, za drugim razem zacinał się jakiś zaworek bezpieczeństwa. Wszystko w każdym bąć razie związane z ciśnieniem oleju. Jak poszperam to może jutro napiszę dokładniej bo gdzieś mam całość napisane co mi wymienili.
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #10 - Środa, 22.11.2006, 22:15:12 - NIEPRZECZYTANA »

Ok dzieki kant jak bedziesz cos miał z checia sie przyjrze mam nadzieje ze u mnie bedzie jakas błachostka bo u mnie nie dymi jak odpale

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #11 - Środa, 22.11.2006, 22:39:55 - NIEPRZECZYTANA »

Obstawiam wtryski

SMERU
Gość

« Odpowiedz #12 - Czwartek, 23.11.2006, 14:41:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Pierka"
mógłbym jej głowe urwac jakby zrobiła tak na zimnym moim kochanym tdiczku

Już widzę te bilbordy "bo pałowała TDi na zimnym"  :los:   :hmm:
Kant1242
Gość

« Odpowiedz #13 - Piątek, 24.11.2006, 14:13:06 - NIEPRZECZYTANA »

Wracając do tematu to u mnie była naprawa pompy olejowej, a ostatnio wymiana zaworu pompy olejowej... teraz jest ok i oby tak zostało  :chytry:
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #14 - Sobota, 25.11.2006, 16:13:19 - NIEPRZECZYTANA »

WIec tak dzis u kumpla na kompie wyskoczył teraz dokładnie nei wiem cos z przepływomierze powietrza udało sie bład skasowac i mam ponoc troszke rozrzad przestawiony w srode mi rozrzad sprawdzi ustawi i wtedy wam powiem czy pomogło czy nie a nawiasem jakby teraz lepiej szedł i czy moze po tym mniej palic

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» HELP Tdi 90km cos nie tak z odpalaniem
Skocz do: