+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zdechła mi Cordoba :( pompa paliwa
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zdechła mi Cordoba :( pompa paliwa  (Przeczytany 61022 razy)
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #60 - Sobota, 24.02.2007, 11:36:46 - NIEPRZECZYTANA »

Moje auto też w tamtym tygodniu odmówiło współpracy ze mną. Przyznam, że mnie mocno wk.... bo następnego dnia z synem mieliśmy wyjeżdzać na narty do Zakopanego.
Dziwny przypadek bo dojechałem na miejsce zgasiłem i za pół godziny miałem dalej jechać i już nie odpaliłem. Sprawdziłem pompa działa, jakby immo to by na chwilę odpalił, została cewka albo halla (brak iskry) zamówiłem cewkę (zamiennik 150 zł) i po wymianie oki, ale wyjazd o dobę się opóźnił niestety. :neutral: Ale dobrze, że na miejscu, a nie w trasce. :pub:  :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
aroonio
Gość

« Odpowiedz #61 - Sobota, 24.02.2007, 15:20:14 - NIEPRZECZYTANA »

wizyta w autoryzowanym serwisie 280 (w tym cewka i komputer) reszta u rzeźnika 320 (mechanikiem go nie nazwe) czyli w sumie 600zl i miesiąc bez auta bo "specjaliści" nie wiedzieli co u jest. Dopiero wizyta w autoryzowanym serwisie pomogła...zawieźli autko o 11:00 a o 13:00 było do odebrania....w  każdym razie cos mi stuka w prawym kole i na pewno z tym do nich nie pojadę... :nie:
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #62 - Niedziela, 25.02.2007, 11:28:43 - NIEPRZECZYTANA »

...jeszcze ostatnio tj jakies 2tyg wstecz zauwazylem ze silnik zaczyna mi cykac. przeaznie jest to na zimnym badz chlodnym silniku.nie wiem co sie dzieje.czy mam sie tym martwic.chyba tak bo skoro tego wczesniej nie bylo...jak myslicie co to moze byc?
a co do mojego sporadycznego problemu z odpalaniem to chyba wymienie swiece i przewody WN i zobaczymy co bedzie dalej.Bo ibi mam juz 14m-c i ja ich nie wymienialem.Poprzedni wlasciciel ktory mial ja 6 m-c tez nic nie wspomnial o tym wiec jakby nie bylo to bedziw w zaokragleniu 2 lata.to chyba tak czy siak trzeba by bylo je wymienic. tylko jakie? slyszalem ze ze swiec to NGK sa dobre... a co z przewodami?

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #63 - Poniedziałek, 26.02.2007, 08:12:53 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "xROnx"
jeszcze ostatnio tj jakies 2tyg wstecz zauwazylem ze silnik zaczyna mi cykac. przeaznie jest to na zimnym badz chlodnym silniku

calkiem mozliwe ze stukaja szklanki, jak jest zimny u mnie tez cykaja jakies 10-20 sekund, potem nastaje cisza, mozna to by zrobic ale trzeba je zdemontowac na wzor bo sa dwie wysokosci, przyjamniej w moim motorku, i zeby kupic trzeba pokazac, wiec ja  narazie jezdze, a raczej fruwam bo po wymianie pompy auto przyjemnie szybsze, moze to zludzenie ale jakie mile.

Pozdrawiam Gizzi

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
ArO Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '01, 1.4 MPI AUD

« Odpowiedz #64 - Poniedziałek, 01.10.2007, 20:30:31 - NIEPRZECZYTANA »

mam podobny problem:/ bralismy juz auto na hol i tez nic nie dalo, podobno wtryskiwacze podaja paliwo iskra jest ale i tak nie pali, rzruszniik kreci i nic, skoro paliwo jest na wtryskiwaczach to chyba pompa dziala, rozladowalem juz aku i teraz nie moge juz sprawdzic dokladnie iskry, w czwartek przeczyszcze swiece i bede dalej walczyl
 :sad:  :sad:  :sad:

woj Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #65 - Poniedziałek, 01.10.2007, 21:31:05 - NIEPRZECZYTANA »

czyszczenie świeczek to Ci nic nie da. Auto jak nie odpala z pierwszego czy ewentualnie z drugiego to już nie odpali i nie ma co dalej kręcić a tym bardziej ciągać. To jest takie moje zdanie. Jakby ci któraś  świeca nie paliła to i tak by odpalił (to nie komarek). Skupiłbym się raczej na sterowniku (może potrzeby nowy soft) Czy auto jest zagazowane :?:  :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
ArO Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #66 - Środa, 03.10.2007, 17:41:15 - NIEPRZECZYTANA »

auto bez gazu, czy orientujesz sie jaki to sterownik i jakie sa koszta wymiany?

Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #67 - Czwartek, 04.10.2007, 10:00:21 - NIEPRZECZYTANA »

Aro a moze wyjsciem byloby zamienienie kluczykow lub sprawdzenie centralki od immobilasjera, bo skoro objawy sa ze auto ma zycie w sobie to moze immo nie pozwlala go odpalic, mozna to tez wybadac bo z tego co sie orientuje powinien odpalic na 2-3 sek i zgasnac, ale moze padl calkiem.

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #68 - Czwartek, 04.10.2007, 10:56:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Gizmo
Aro a moze wyjsciem byloby zamienienie kluczykow lub sprawdzenie centralki od immobilasjera,
Przy immo samochód odpala i zaraz gaśnie. Immo bym wykluczył. Przynajmniej jeśli chodzi o zły nadajnik w kluczyku.

Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #69 - Czwartek, 04.10.2007, 11:20:57 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KKKKris
Przy immo samochód odpala i zaraz gaśnie
tak wlasnie myslalem ale czy nie ma opcji ze przez to zdechnie na amen? bo niewiem

ArO Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #70 - Czwartek, 04.10.2007, 12:00:53 - NIEPRZECZYTANA »

dobra mysle ze pompe paliwowa mozemy wykluczyc bo slychac ze pobiera paliwo. Jest jedno ale, cewka zaplonowa ma pekniecie na plastikowej obudowie, czy to moze byc przyczyna ?? :-\

kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #71 - Czwartek, 04.10.2007, 12:16:43 - NIEPRZECZYTANA »

to na bank jest przyczyna ;)

ale jesli to cewka to nie powinno być iskry, jak to sprawdzałeś?

moja stara wygląda tak:

i sytuacja była taka jak u Ciebie. Spróbuj podmienić od kogoś cewke i zobacz czy odpali.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #72 - Czwartek, 04.10.2007, 12:51:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KKKKris
Przy immo samochód odpala i zaraz gaśnie
tak wlasnie myslalem ale czy nie ma opcji ze przez to zdechnie na amen? bo niewiem
Procedura chyba wygląda tak: Odpalenie auta, komunikacja ECU z IMMO i jeśli coś nie halo to auto gaśnie.

woj Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #73 - Czwartek, 04.10.2007, 19:36:38 - NIEPRZECZYTANA »

a oczywiście że to może być cewka i powiem więcej raczej na pewno to cewka. Przy padniętej cewce może w niektórych przypadkach być iskra. :pub:  :pub:

ArO Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #74 - Czwartek, 04.10.2007, 20:09:28 - NIEPRZECZYTANA »

Zobaczcie fotki mojej cewki:

mam nadzieje ze widac pekniecie plastikowej obudowy
co Wy na to?

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zdechła mi Cordoba :( pompa paliwa
Skocz do: