+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Tylny spryskiwacz
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tylny spryskiwacz  (Przeczytany 16088 razy)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #15 - Środa, 15.11.2006, 16:05:52 - NIEPRZECZYTANA »

Temat w instrukcjach  :czytaj:
>>> Jak naprawic tylny spryskiwacz <<<
A tu prosze komentowac.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
prodrive
Gość

« Odpowiedz #16 - Czwartek, 16.11.2006, 13:30:28 - NIEPRZECZYTANA »

a to i tak macie szczescie ze udalo wam sie to naprawic mnie zeszlej zimy spotkalo cos innego :)
spryskiwacz ruszal sie z wycieraczka co nie zdziwilo mnie wcale mysle seat wypasiona bryka tak musi byc ..... myslenie okazalo sie bledne bo po jakims czasie zabawy wyrieraczka i pryskania na szybe tylna wycieraczka sama sie wlaczala .... najzabawniejsze bylo to ze nie chciala sie wylaczyc a ze byly mrozy po 20 stopni jezdzilem z odgieta by nie rysowac szyby
ale po pewnych czasie i przednie same sie wlaczaly bo chyba sa na tym samym obwodzie co juz nei bylo tak zabawne i trzeba bylo dzialac ...
co sie okazalo poprzez uszkodzenie tej koncowki plyn lecial gdzies przez srodek silniczek i robilo sie zwarcie i wszystko dostawalo na glowe , mozna bylo bawic sie z silniczkiem u elektryka ktory 50 zł mial skasowac za naprawe wiec allegro.pl kupilem caly za 70 zł wymienilem i jest pieknie
jako ciekawostke w seacie 550 zł nie robi nikt podrobek
moja rada by dmuchac na zimne nie bawic sie wycieraczka ktora w zasadzie nie jest do niczego potrzebna :)

pozdrawiam
Pierka Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Była - Ibiza '97, 1.9TDI 1Z, Jest A4 Avant 1.9 Tdi

« Odpowiedz #17 - Sobota, 18.11.2006, 14:03:48 - NIEPRZECZYTANA »

Kutwaaa!!!! Ja mam tak samo i na 100% byłem przekonany ze tak jest w orginale ale teraz mi juz rajtuzy zjechały ale na razie nie grzebie bo z moimi zdolnościami napewno cos zepsuje albo urwę :ok:

Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
ADRIANO Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza 2000r. 1,9SDI ( AGP )

« Odpowiedz #18 - Niedziela, 06.05.2007, 10:06:20 - NIEPRZECZYTANA »

Szlak trafil i moj spryskiwacz ktory pieknie podazal za wycieraczka. Raczej nie powinno sie z tym zwlekac bo plyn moze podciekac przez silnik wycieraczki . Jezeli wycieka plyn to zazwyczaj mozna to zauwazyc przy wycieciu w plastikowej atrapie klapy bagaznika.
U mnie tak sie zatarla miedziana rurka ze jedynie co moglem zrobic to rozwiercac otwor. Na szczescie ukrecila sie w polowie dlugosci. Dosc problematyczne bylo odnalezienie rurki o takiej srednicy. Po dlugich poszukiwaniach w roznych sklepach , odnalazlem w koncu taka rurke. Odnalazlem punkt naprawy RTV i za jedyne 2 zl zakupilem antene teleskopowa z ktorej wybralem odpowiednia srednice rurki. Druga wieksza uzylem jako lacznik  ( pierscien ) . Wsszystko skleilem klejem dwuskladnikowym. Oczyscilem, nasmarowalem i zlozylem. Chodzi jak burza choc nie wiem jak dlugo. Chyba warto czasem czyms gestym psiknac miedzy dysze a ruchoma tuleje wycieraczki.

lubie sobie pokierować
brian1906 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: był gips i połamane kości, był Leon 2002 1.9 TDi ASV 110 HP, jest Leon 2003 1,9 TDI 110 HP w takim samym kolorze :D

« Odpowiedz #19 - Piątek, 21.09.2012, 10:48:57 - NIEPRZECZYTANA »

kurcze, u mnie przestał działać spryskiwacz jakiś czas temu z braku czasu i potrzeby korzystania z tylnej wycieraczki nie robiłem tego. Dziś odnalazłem problem, lewa strona bagażnika obok światełka rozłączył się wężyk, wpiąłem go na miejsce i zadowolony z pracy (10 min rozkręcania za pomocą noża bo nic innego nie miałem pod ręką) odpaliłem spryskiwacz a tu niespodzianka bo się okazało, że dysza jedzie za wycieraczką :( ehhh z braku czasu teraz tego nie zrobię ale w przyszły weekend czeka mnie rozbieranie klapy i zabawa z rurką :/ dobrze, że jest fototutorial na forum bo już załamywałem ręce że trzeba do mechanika oddać  :ok:
firefighter Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: IBIZA '03 1,2 12V (6L)

« Odpowiedz #20 - Niedziela, 23.09.2012, 09:00:42 - NIEPRZECZYTANA »

W Arosie udało mi sie to naprawić szybko bo łatwo zdemontować tapicerkę tylnej klapy.
teraz mam 6L-ke i znowu ten sam problem co w poprzednim mniejszym autku, przed zimą musze to naprawić.
Pozdrawiam
AROSA
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Tylny spryskiwacz
Skocz do: