tak zmiana wydechu nie ma nic wspolnego z kompresja :rock: ..ja mialem cisnienie po 5 i dlatego robilem remont glowicy..teraz to mam chyba ze 12..
u mnie tez nic wspolnego nie mialo ze oproznilem katalizator i ze zalozylem 205 z tylu..oraz instalacje LPG
pogrzebalem troche (nowe świece..filtry,kopułka, kable, wymiana oleju, zapłon przyspieszylem) no i przyspieszenie no juz troche mam
moge smialo wyprzedzac....moze rakieta to to nie jest ,ale niestety nadal v-max tak jak u pascala 96
a v-max to 145-150km/h
niestety jeszcze nie bylem w serwisie..bo akurat mialem na 2 zmiane..ale teraz w tym tygodniu chcę sie ustawic na przeglad..
nie wiem czy moze byc to
... ale interesuje mnie przyspieszacz powietrza..w niektorych autach to jest taka kostka na róze dolotowej powietrza) u mnie wyglada to taki zbiorniczek ( wygaldem przypomina magnetyzer paliwa MAKSOR) i wezem idacy do gaznika wogole nie przymocowany do tej dolotowej rury z filtra powietrza.
Jeszcze podobny taki zbiorniczek jest pod spodem obudowy filtra powietrza..
bo teraz nie wiem ktory to przyspieszacz ten na gorze czy ten na dole..lub czy wogole to jest przyspieszaczem ( bo brat w ibi ma tylko ten na dole, a ja mam 2 )czy to jest to..o czym mysle..ze nie bede mial takich osiagow..bo w diesel ta rzecz jest bardzo wazna
[ Dodano: 2006-11-21, 08:34 ]panowie ze tak jeszcze dodam co to jest, bo spotkałem sie z nazwą potencjometr wtysku
i czy ktoś wie cos na temat tego przyspieszacza powietrza..w seacie..
post wyżej opisłem zapytanie
[ Dodano: 2006-11-23, 09:15 ]panowie..główny serwisant w seacie..stwierdził:
"sonda lambda jest sprawna, ale leniwa i nalezy ja koniecznie szybko wymienic..bo mi szukodzi auto"
:zakrecony:
oczywiście odrazu mi zaproponowali usługę wymiany na nowa ( 600 zeta) + montaż ( 150) zeta i gratis przeglad w kompie ( 70 zeta)
:szpieg: ja parsknelem smiechem i wyszedlem..powiedzialem ze jak cos..to se za 100 na allegro kupie uzywke sprawna i nie LENIWA..oraz wymienie ja w 15 minnut SAM
serwisant powiedzial również..ze takich rzeczy jak wgranie standardowych ustawien do kosci flash..nie robia ( lub sprawdzenie czasów i kontów wtrysku - nie jest mozliwe
)..ze kto mi takich glupot nagadal..juz nawet nie klocilem sie..wyszedlem
a po to przeciez pojechalem by upgradowac soft w kompie..
a ze dalem mu przykład..ze chcialbym wgrać ustawienia do komputera z silnika 1.8 bo zmieniłem silnik..a komputer został stary..to powiedział ze musze u NICH ( pewnie za 2000 z montażem
) zakupic nowy komputer do tego modelu silnika..no ze ty kur*a powiedzialem i dalem sobie z gosciem spokoj..
a co do sondy ze jest "leniwa" to ze wskazuje w VAS ( taki maja program do testów) ze ma odchyly..( akurat nie znam sie na tym ) od 0,9 do 1,1 i to powoli skacze..a powinna miedzy o a 1,20 skakac zsybciutko..znaczy sie reagować bardziej zwawo..czy rzeczywiscie tak jest
dajcie znac...bo według mnie..apranoja..ale co do sondy czy ma racje no to szczerze nie wiem