+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» wyciszenie dzwoniącego dachu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wyciszenie dzwoniącego dachu  (Przeczytany 13196 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Moderator Działu

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 27.04.2008, 12:18:47 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Semir
proponuję wobec tego, aby ADMIN umieścił ten Twój opis w kolejne instrukcje i poradniki, o ile jeszcze nie ma takiego, na pewno przyda się komuś kto będzie chciał usunąć opisaną usterkę  :ok:
Jeśli kolega uzupełni opis o zdjęcia pokazujące co i jak zdejmować po kolei, to na pewno trafi do odpowiedniego działu
maq Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba, 2002, 1.4

« Odpowiedz #16 - Poniedziałek, 13.06.2011, 07:04:52 - NIEPRZECZYTANA »

Ostatnio miałem dziwną przygodę, stałem sobie w korku i coś strzeliło, myślałem że ktoś we mnie w tyłek wjechał, ale nie poczułem uderzenia, więc stwierdziłem ze to coś w bagażniku się przewróciło. Problem w tym, że zaraz jak wjechałem na kostkę usłyszałem dźwięk nie tyle trzeszczenia co takiego rezonansu. Coś jakby szyba gdzieś nie była dobrze przymocowana. "Opukałem" samochód dokładnie i wyszło, że to dach wpada w ten rezonans.

Pytanie co to jest? Czy coś się odkręciło/odpadło z sufitu? Czy ktoś o tym słyszał w seacie i jak mogę z tym powalczyć?

Z góry dziękuje za pomoc.

Ps. jestem nowy i witam wszystkich ;-)

od KYS: Jeżeli jesteś nowy to zacznij od zapoznania się z regulaminem forum. Przed utworzeniem nowego wątku sprawdź co już jest na forum.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 13.06.2011, 09:07:22 wysłane przez KYS » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #17 - Poniedziałek, 13.06.2011, 08:40:19 - NIEPRZECZYTANA »

Może zgrzew belka - dach puścił?? Nie wiem jak to jest tam dokładnie łączone, ale jeżeli to faktycznie kwestia dachu to dopóki nie ściągniesz podsufitki to się nie dowiesz...

labo Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba '99 1,6 ALM 75 KM

« Odpowiedz #18 - Poniedziałek, 13.06.2011, 09:15:38 - NIEPRZECZYTANA »

Belka dachu jest przyklejona w taki sam sposób jak wzmocnienia maski. Po zdjęciu podsufitki będziesz widział co się stało. U mnie pomogło wyklejenie dachu matami wygłuszającymi (samoprzylepne), a pomiędzy belkę a dach podłożyłem kilka skrawków cienkiego filcu.
jeryho Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 2001 1.9tdi 90km

« Odpowiedz #19 - Środa, 07.09.2011, 21:34:54 - NIEPRZECZYTANA »

No to widze ze nie tylko ja mam z tym problem  :huh:  Myślałem ze to cos od anteny dzwoni , jak przyłożyłem rękę do dachu to przestawało. A jeszcze wcześniej myślałem ze to od tylniej klapy cos sie dzieje. Jak sie jedzie po jakis nierównosciach albo zaczyna ruszać i auto wchodzi na obroty to strasznie dzwoni :(  Temat sprzed kilku lat , a jednak ciągle aktualny:)
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» wyciszenie dzwoniącego dachu
Skocz do: