+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony a spalanie i przyspieszenie przy małym silniku.
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 5 6 [7]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opony a spalanie i przyspieszenie przy małym silniku.  (Przeczytany 64811 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
proximo Mężczyzna
skator
Użytkownik

Samochód: Ibiza 00 AKK

« Odpowiedz #90 - Środa, 26.05.2010, 22:07:08 - NIEPRZECZYTANA »

nie pobijesz bo tez mam glebe 40 :) a opone mam i tak nizsza procentowo :D ale mniejsza o to :P mi nie przeszkadza bo to jest auto tylko na miasto, ale jak ktos ze mna jedzie to troche szczeka mu lata haha
a zeby bylo bardziej na temat to spalanie mam takie samo jak zima... tylko ze w zimie smigam na 155/70/13 (smiesznie wyglada i jeszcze 2 cm nizej auto siedzi) imho w przyspieszeniu czuc lekko roznice
« Ostatnia zmiana: Środa, 26.05.2010, 22:08:34 wysłane przez proximo » Zapisane

efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

Samochód: była: Ibiza FL - 1.4 MPI [Power]

« Odpowiedz #91 - Środa, 26.05.2010, 22:23:54 - NIEPRZECZYTANA »

jak wsadzę 14 zimowe z balonem 60 to mi tak ochoczo głowa już nie podskakuje, a EFMK trzeba być twardym nie mietkim :P
ja twardy jestem kiedy trzeba :rotfl:
no właśnie na spotach przyglądałem się temu Twojemu kapciowi i glebie, i powiem Ci, że w moim przypadku zupełnie odpada, bo nie dość, że już miałbym "trzecie żeby" to do domu bym nie dojechał.. Jednak - żeby pozostać w temacie - faktem jakoś wielkiej różnicy pomiędzy 13 (zima) a 15 (lato) nie czuję  :-\ spalanie bardzo podobne lato/zima

Użytkownik

Samochód: Ibiza 00 AKK

« Odpowiedz #92 - Środa, 26.05.2010, 22:32:26 - NIEPRZECZYTANA »

spalanie jest podobne, bo zima silnik dluzej dostaje bogatsza mieszanke a latam nie ;]

efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

Samochód: była: Ibiza FL - 1.4 MPI [Power]

« Odpowiedz #93 - Środa, 26.05.2010, 22:36:56 - NIEPRZECZYTANA »

spalanie jest podobne, bo zima silnik dluzej dostaje bogatsza mieszanke a latam nie ;]
ale obroty też robią różnicę ;-) w zimie jeżdżę zdecydowanie delikatniej niż w lecie...
stąd też chyba można zaryzykować stwierdzenie że pali tyle samo ;-)

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Opony a spalanie i przyspieszenie przy małym silniku.
Skocz do: