+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » halogeny pytanie o instalacje
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: halogeny pytanie o instalacje  (Przeczytany 42707 razy)
zuzak13
Gość

« Odpowiedz #15 - Środa, 20.12.2006, 15:38:04 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkich :pub: !                                                                                                           Postanowiłem założyć do swojej CORDOBY r.prod.2002 halogeny.We własnym zakresie kupiłem lampy i wiązkę elektryczną, tylko nie wiem w które miejsce wpiąć przewody :los: .W autku jest fabrycznie zamontowany włącznik świateł(dwustopniowy), ale niestety nie było instalacji :?: .Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić?Czy mozna podłączyć pod bezpiecznik świateł przeciwmgielnych tylmych? Proszę o pomoc :* .
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #16 - Środa, 20.12.2006, 17:58:19 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "zuzak13"
Czy mozna podłączyć pod bezpiecznik świateł przeciwmgielnych tylmych?
Tak sie nie robi! Najpierw maja sie zapalac przednie a pozniej tylne.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
zuzak13
Gość

« Odpowiedz #17 - Czwartek, 21.12.2006, 19:34:22 - NIEPRZECZYTANA »

OK raby! I tylko tyle :satan: ? To było tylko pytanie :?: .W instrukcji obsługi bezpiecznik nr 19 odpowiada za światła przeciwmgielne przednie oraz tylne. Myślałem, że podpowiesz mi coś więcej :idea: . Wdalszym ciągu nie wiem jak to zrobić :niewiem:?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #18 - Czwartek, 21.12.2006, 19:51:24 - NIEPRZECZYTANA »

Daj sobie spokoj z oryginalnym podlaczeniem, albo studiuj schematy!
Nie wiem jak jest w nowszej wersji bo jej zwyczajnie nie posiadam  :satan:
Nie wiem czy na forum ktos Ci pomoze bo nie przypominam sobie oby ktos robil w tej wersji...

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #19 - Czwartek, 21.12.2006, 20:21:07 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "zuzak13"
OK raby! I tylko tyle :satan: ? To było tylko pytanie :?: .W instrukcji obsługi bezpiecznik nr 19 odpowiada za światła przeciwmgielne przednie oraz tylne. Myślałem, że podpowiesz mi coś więcej :idea: . Wdalszym ciągu nie wiem jak to zrobić :niewiem:?

Normalnie ciagniesz kable od akumulatora na plusie dajesz bezpiecznik 20A i do przekaznika z przekaznika + na halogeny i na nie masa z akumulatora do tego do przekaznika kabel z przełacznika od przeciwmgielnych(wpinasz sie) i masz przeciwmgielne:D Jak ktos chetny moge opisac jak ja to zrobiłem i narysowac

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
KrisssK
Gość

« Odpowiedz #20 - Czwartek, 21.12.2006, 21:47:05 - NIEPRZECZYTANA »

Tutaj dokładnie opisałem montaż halogenów u siebie:
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=10519
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #21 - Czwartek, 21.12.2006, 21:54:16 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KrisssK"
Tutaj dokładnie opisałem montaż halogenów u siebie:
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=10519

Masz dokładnie podłaczone jak ja tylko ja mam bezpieczniki w kabinie razem z innymi i z kabiny wychodzi 3 przewody:)

[ Dodano: 2006-12-21, 21:56 ]
KrisssK,  a gdzie kupiłes te hermetyczne złaczki ja nie moge ich dorwac i mam na sztywno przypiete tzn na zwykłe konektorki

a tak wogole to widze ze idziemy w łeb w łeb Ty załozyłes przednie szyby i lusterka elektryczne ja lusterka i tylne szyby
Ty halogeny i ja mniej wiecej w tym samym czasie a teraz co planujesz zmieniac?::P

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
KrisssK
Gość

« Odpowiedz #22 - Czwartek, 21.12.2006, 22:59:15 - NIEPRZECZYTANA »

Te hermetyczne złączki kupiłem w sklepie z czesciami do Fiata (tfuuu :)) ok. 10zł/szt
Którędy przepuściłeś aż trzy kable z kabiny do komory silnika?

Cytat: "uszek"
Ty załozyłes przednie szyby i lusterka elektryczne ja lusterka i tylne szyby
Ty halogeny i ja mniej wiecej w tym samym czasie a teraz co planujesz zmieniac?

Wcześniej jeszcze zrobiłem blokade zapłonu z ukrytym sensorem, centralny zamek, zmiane podświetlenia dcałej deski z zielonego na czerwony i niebieskie zegary, wygłuszenie matami bitumicznymi przednich drzwo  i parę innych drobiazgów.
Najblizsze plany?
Na wiosne elktryka tylnych szyb - wszystkie częsci już leżą i czekaja na montaż. Sterownik centralnego zamka na pilot w kluczyku-scyzoryku łącznie z klapą bagażnika.
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #23 - Czwartek, 21.12.2006, 23:10:21 - NIEPRZECZYTANA »

no ja mam zaslepki koło wyjscia z kabiny linki sprzegła zaslepki gumowe wyciagnałem je i zrobiłem w nich dziurke w ta dziurke kabel 4 zyłowy i zalepiłem silikonem na wszelki wypadek jeszcze :) A tak wogole to Twoje plany mam juz zrealizowane jedynie bez scyzoryka bo dla mnie to bez sensu wygłuszenie w drzwiach zrobiłem tok temu a w komorze silnika mam przez ogrinalne maty od diesla i super efekt teraz planuje załozyc reflektory H1+H1 i moze fele 15 jak bedzie okazja jakies ładne(takie jak moje) i na tym sie chyba skonczy a i mysle nad automatycznym domykaniem szyb

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #24 - Piątek, 22.12.2006, 09:07:26 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "uszek"
teraz planuje załozyc reflektory H1+H1

A takie były seryjne, czy planujesz modyfikować oryginał?
No chyba, że chodzi o H7 z H1?  ;-)

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #25 - Piątek, 22.12.2006, 09:16:34 - NIEPRZECZYTANA »

seryjne mam h4 i planuje te załozyc
http://allegro.pl/item149552558_seat_ibiza_cordoba_99_reflektory_h1_h1_nowe_oryg.html

zechu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '97, 1.4 AEX

« Odpowiedz #26 - Piątek, 11.04.2008, 10:45:18 - NIEPRZECZYTANA »

Witam- może ktoś mi podpowiedziec jak dostac sie do zarówki od przeciwmgielnych przód(seryjne) cordoba 97r. ?
Tracer Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon II1.6 TDI CAYC , Ibiza III 1,2 AZQ Caddy1,9 SDI

« Odpowiedz #27 - Piątek, 11.04.2008, 12:48:06 - NIEPRZECZYTANA »

Trzeba wyjąć (od góry podwazyć) ramkę  wokół halogenu , a potem odkręcic śrubki wszystkie 3 ;)

Seat Leon II 1,6TDI, Power by CAYC  147KM by VTEC,
prowadzi WAZE, I-GO,AM PL i Janosik, hamuje ATE Ceramic
WSZYSTKOMAJĄCE RADIOhttp://klubseata.pl/forum/index.php?topic=17336.0
MONTAŻ KLIMY http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5144.0
STEROMNIK KLIMY MOJEGO POMYSŁU http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=5188.0
WYMIANA ALTERNATORA http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=8724.msg130948#new
zechu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '97, 1.4 AEX

« Odpowiedz #28 - Piątek, 11.04.2008, 23:03:27 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za info własnie nie widziałem z której strony sie zabierac :) Od srodka czy zewnatrz  :)
DzieX
Gość

« Odpowiedz #29 - Piątek, 16.05.2008, 21:20:36 - NIEPRZECZYTANA »

Czy ktoś ma doświadczenie w instalacji świateł przeciwmgielnych przednich w Toledo? Mam tylne podłączone, ale leżą mi w piwnicy dwa przednie gotowe do montażu. Nie mam jednak wyprowadzonych kabli (chyba), ani przełącznika (to na pewno). Dużo będzie z tym roboty?
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » halogeny pytanie o instalacje
Skocz do: