+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Felgi i Opony
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 62   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Felgi i Opony  (Przeczytany 467115 razy)
daniels81
Gość

« Odpowiedz #285 - Piątek, 27.06.2008, 06:43:19 - NIEPRZECZYTANA »

Mam Uniroyale, 205/40/17 i qrde powiem wam że troche głośne te opony, przyczepność super, może mi się wydaje że są głosne bo przesiadłem się z 195/50/50, jak jest u was?
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #286 - Piątek, 27.06.2008, 07:13:29 - NIEPRZECZYTANA »

daniels to chyba jest kwestia płaszczyzny, na której porusza się auto... Ja mam obecnie Roadstone 205/40 i muszę powiedzieć, że są bardzo głośne  >:(
Niestety w wyniku małej przygody uszkodziłem jedną z nich, więc niebawem sprawdzę te:
http://www.allegro.pl/item388180598_205_40r17_83v_nankang_ultra_sport_nsii_opony_nowe.html

daniels81
Gość

« Odpowiedz #287 - Piątek, 27.06.2008, 07:17:27 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: widget
daniels to chyba jest kwestia płaszczyzny, na której porusza się auto... Ja mam obecnie Roadstone 205/40 i muszę powiedzieć, że są bardzo głośne  >:(
tak też mi się wydawało, nie jest to jakaś masakra no ale dużo bardziej słychać oponki...ale wiem jedno nastepny komplet opon to bedzie uniroyal, jak dla mnie bardzo dobre opony :ok:
docan Mężczyzna
......................................
Użytkownik

Samochód: Renault Laguna III Sportour 2.0dci 150KM+

« Odpowiedz #288 - Piątek, 27.06.2008, 07:30:54 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam 205/40/17 dunlop sp sport 9000  i powiem ze sa ciche zimowki byly dopiero glosne myslalem ze lozyska mi wyja

przyciemnianie szyb - trójmiasto
momiwi Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SEAT Ibiza 6L 2005 + C4 Picasso 1,6 HDI

« Odpowiedz #289 - Piątek, 27.06.2008, 07:47:01 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: daniels
ale wiem jedno nastepny komplet opon to bedzie uniroyal, jak dla mnie bardzo dobre opony 
zgadzam się. wcześniej jeździłem na Pirelkach i Uni są cichsze mimo że jest mniejszy profil.

Bfk
Użytkownik

Samochód: Leon TS '04 1.8T

« Odpowiedz #290 - Piątek, 27.06.2008, 13:49:30 - NIEPRZECZYTANA »

Klubowicze prośba do Was - mieliście może do czynienia z taką oponą, jakie opinię:
http://www.allegro.pl/item388180598_205_40r17_83v_nankang_ultra_sport_nsii_opony_nowe.html
Miałem wczoraj małą przygodę, muszę kupić jak najszybciej dwie oponki na przód...  :(

Coraz więcej moich znajomych przesiada sie na nankangi bo robia dobre opony w nietypowych rozmiarach i dobrej cenie  ;D

Była: Cordoba 1.4 AEX
Była: Cordoba SX 1.6 AFT
Jest: Leon TS 1.8T AUQ
dragon135
Gość

« Odpowiedz #291 - Sobota, 28.06.2008, 21:14:45 - NIEPRZECZYTANA »

a ja tam kupiłem Barum BRAVURIS 205/55R16 TL FR i są spoko...dobrze że jest coś takiego jak net bo kupiłem je za 204 zł a w wulkanizacji za takie same wywalili 270...
shake
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza, 2001, benzyna + LPG, 1,4 60 KM

« Odpowiedz #292 - Poniedziałek, 30.06.2008, 19:34:38 - NIEPRZECZYTANA »

Witam 8)
Mam Ibizę z 2001 roku. Obecnie chciałem uatrakcyjnić jej wygląd zakupem nowyh felg aluminiowych oraz opon, bo oryginalne Firestony nie przechodza przeglądu. I tu moje pytania:
Czy można zamontowac beż żadnych problemów felgi 15", jak oryginalne były 14"?  :-\
Co warte sa felgi aluminiowe z allegro za 750 zł komplet? Czy warto kupować jakieś używki? :-\
Jakiej firmy opony sugerujecie? Mam dwa typy Dunlop i Fulda w podobnej klasie cenowej. :-\
Oczywiście chodzi mi o to, by zamknąć się w jak najmniejszym budżecie. :(
Z góry dzięki za odpowiedzi. ;D   :ok:

Edit by aboz: Scalone. Zapraszam do szukajki, działa wyśmienicie :ok: i uzupełnij profil.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 30.06.2008, 19:59:23 wysłane przez aboz » Zapisane

Nie dyskutuj z debilem!
Najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a później pokona przewagą doświadczenia!
skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #293 - Poniedziałek, 30.06.2008, 19:39:32 - NIEPRZECZYTANA »

witam,nie chce cie straszyc ale zaraz cie admini objada[czytaj:takich watkow byla juz masa,poszukaj].pozdrawiam

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
Rene Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 2.0 FSi

« Odpowiedz #294 - Poniedziałek, 30.06.2008, 19:42:27 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: shake
Czy można zamontowac beż żadnych problemów felgi 15", jak oryginalne były 14"?  :-\
można
Co warte sa felgi aluminiowe z allegro za 750 zł komplet?
To pewnie chińszczyzna, którą pogniesz na pierwszej lepszej dziurze.
Czy warto kupować jakieś używki? :-\
Warto. Za kwotę, którą podajesz kupiłem używane oryginalne seatowskie 15" w dobrym stanie z oponami na 2-3 sezony jazdy.

Skoda Octavia II 2.0 FSi Elegance

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #295 - Poniedziałek, 30.06.2008, 20:03:33 - NIEPRZECZYTANA »

Czy można zamontowac beż żadnych problemów felgi 15", jak oryginalne były 14"?
Można bez problemu. Kwestia doboru szerokości felgi i rozmiaru opon.
Czy warto kupować jakieś używki?
Warto, zwłaszcza oryginalne (np. seatowskie, vw itp.) bo są mocniejsze i nie ma problemów z dopasowaniem. Zawsze trzeba jednak felgi dobrze sprawdzić, bo można trafić w "kanał".
Jakiej firmy opony sugerujecie? Mam dwa typy Dunlop i Fulda w podobnej klasie cenowej. :-\
Oczywiście chodzi mi o to, by zamknąć się w jak najmniejszym budżecie. :(
Poczytaj ten wątek od początku i będziesz miał jasność.
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #296 - Poniedziałek, 30.06.2008, 21:32:45 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Rene
Co warte sa felgi aluminiowe z allegro za 750 zł komplet?
To pewnie chińszczyzna, którą pogniesz na pierwszej lepszej dziurze.

Potwierdzam - kilku znajomych kupiło wcale nie tanie fele z allegro... Przyznaje wizualnie prezentują się świetnie ale stop aluminium - masakra (miękkie jak gąbka).
Nie wiem jakiej marki są moje fele ale wiem, że są barrrdzo twarde. Przy poważnym uderzeniu i wybiciu w powietrze na feldze nawet śladu nie ma a opona do wymiany  :o
Nie wiem jak sprawdzić rodzaj stopu aluminium natomiast można się bardzo łatwo oszukać na allegrowskich podróbkach  :nonono:

daniels81
Gość

« Odpowiedz #297 - Wtorek, 01.07.2008, 07:07:27 - NIEPRZECZYTANA »

Tak jak pisze Widget i Aboz, warto kupować sprawdzone felgi sprawdzonych marek, jak kupowałem 17tki to się troche martwiłem, bo niby koles pisał ze proste ale wiadomo, pojechałem na wulkanizacje i usłyszałem proste, jedna fela do wyważenia ;D  ja odradzam toore i wszelkiego rodzaju wynalazki z allegro typu racing, str itd itp...
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #298 - Środa, 09.07.2008, 15:03:59 - NIEPRZECZYTANA »

musze wymienic oponki... zalozylem ten temat, zebysmy mogli pisac o tym gdzie najlepiej kupic nowe opony, czy w zakladzie wulkanizacyjnym, czy moze lepiej w internecie? piszcie jakie sa wasze doswiadczenia z kupnem opon przez internet, wiem ze ceny czesto sa duzo nizsze niz w zwyklym warsztacie, ale czy wszytko jest ok, czy nie sa to stare opony zamawiane przez www, i jaki najlepiej sklep wybrac?

edit by daniels:scalone, qba bys się wstydził normalnie tyle czasu na forum i tematu nie widziałeś.... ;)

Napisano: Środa, 09.07.2008, 15:05:19

Cytat: Qba
edit by daniels:scalone, qba bys się wstydził normalnie tyle czasu na forum i tematu nie widziałeś.... ;)

widzialem, ale myslalem zeby lepiej nowy temat zalozyc ;p

momiwi Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: SEAT Ibiza 6L 2005 + C4 Picasso 1,6 HDI

« Odpowiedz #299 - Środa, 09.07.2008, 15:37:55 - NIEPRZECZYTANA »

ja kupowałem na : http://www.netcar.pl/ polecam.

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 62   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Felgi, opony» Felgi i Opony
Skocz do: