+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Aura CD
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Aura CD  (Przeczytany 37737 razy)
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 15.03.2009, 16:23:57 - NIEPRZECZYTANA »

Powinny być gdzieś w Necie szczegółowe opisy ori radyjek - ja kiedyś odblokowywałem ojcu również w oplu radio to ściągałem jakąś aplikację, wprowadzałem numer seryjny z radyjka i generowało mi nowy kod - czy jakoś tak  :-\
Zmierzam do tego, że każde radio ma inaczej - w tamtym trzeba było odczekać około 3 sekund przed wpisaniem kodu

taz Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Psytt 3BG '02, 1.9TDI/Mitsubishi Pajero III '02, 3.2 DID

« Odpowiedz #16 - Niedziela, 15.03.2009, 16:33:33 - NIEPRZECZYTANA »

wg różnych for należy mieć włączony zapłon i radio przez godzinę. Po godzinie pojawi Ci się okienko do wpisania kodu zamiast napisu SAFE

:google:
daniels81
Gość

« Odpowiedz #17 - Niedziela, 15.03.2009, 16:38:02 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: taz
wg różnych for należy mieć włączony zapłon i radio przez godzinę. Po godzinie pojawi Ci się okienko do wpisania kodu zamiast napisu SAFE
godzine to może nie ale przynajmniej z 30 min, potem juz tylko na wyswietlaczu powinno byc 1 0 0 0

Używając przycisków 1-4 ustawiasz swój kod. Przyciskanie '1' powoduje zwiększenie o jeden cyfry na pierwszej pozycji kodu, przyciskanie '2' powoduje zwiększanie cyfry na drugiej pozycji itd. Zatwierdzasz przyciskiem PTY PROG

PS. jak sie rozpędzisz przy wpisywaniu kodu i np: zamiast 7 wklepiesz 8 to dalsze naciskanie przycisku powoduje przejscie cyferek do 9 i od nowa od zera ..... i tak mozesz w kółko.
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #18 - Niedziela, 15.03.2009, 17:45:12 - NIEPRZECZYTANA »

Tylko opcja
Cytat: taz
włączony zapłon i radio przez godzinę.
też ma ograniczoną ilość wpisów. W końcu radio przestaje pytać o kod.

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #19 - Niedziela, 15.03.2009, 21:37:08 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
Ile trzeba czekac az radio sie odblokoju i bedzie mozna wpisac kod?
Tu http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=2554.msg77703#msg77703 masz przypadek radia Alana...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #20 - Niedziela, 15.03.2009, 23:08:27 - NIEPRZECZYTANA »

Czyli na godzinę zostawić włączone... Dziwne to bo w instrukcji jest inaczej albo moja jest wyjątkowo nie czytelna.
Nie znoszę tego oryginalnego złomu co wkładali do seatów!

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #21 - Poniedziałek, 16.03.2009, 13:34:20 - NIEPRZECZYTANA »

Zdaje sie ze to robi grundig, wiec kalkulatora to sie raczej (za darmo) nie znajdzie, co do czekania to tak jak mowia koledzy, z tym ze im wiecej razy wpisujesz zle tym dluzej trzeba pozniej czekac, az za ktoryms razem juz sie mozesz nie doczekac...

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #22 - Środa, 18.03.2009, 11:40:06 - NIEPRZECZYTANA »

Kod był tylko raz źle wpisany bo nawet nie wiedziałem że radio chciało kod, dobrałem się do ustawień i się zablokowało. Ale już działa, chyba ze 2h było włączone zanim dało się wpisać.
Oryginalna instrukcja to taki sam poziom jak oryginalny sprzęt :/

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Bartek Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza

« Odpowiedz #23 - Poniedziałek, 19.07.2010, 17:02:40 - NIEPRZECZYTANA »

Mam małe pytanko odnośnie radia AURA keseciaka. Jest możliwość jakąś kombinacją klawiszy przestawić abym mógł sam ustawić częstotliwość a nie radio przeszukiwało częstotliwości??
fonfel Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: toledo II 1999/2000 1.8 20V AGN taki był teraz MPK Kraków

« Odpowiedz #24 - Poniedziałek, 19.07.2010, 17:44:04 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Bartek
Mam małe pytanko odnośnie radia AURA keseciaka. Jest możliwość jakąś kombinacją klawiszy przestawić abym mógł sam ustawić częstotliwość a nie radio przeszukiwało częstotliwości??
Da się, przytrzymujesz przycisk "DX/MAN" i na wyświetlaczu pojawia się napis MAN i zmieniasz.A to filmik instruktażowy
radio Aura-kaseciak manualne sterowanie falami
<a href="http://www.youtube.com/v/FOEgrtDC9YM" target="_blank">http://www.youtube.com/v/FOEgrtDC9YM</a>
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 19.07.2010, 18:20:00 wysłane przez fonfel85 » Zapisane

"...Do? przodu wciąż jedź,niech to będzie credo Twe...!"

SEAT Auto Emocion
Bartek Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #25 - Poniedziałek, 19.07.2010, 21:24:34 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki za pomoc.

Napisano: Poniedziałek, 19.07.2010, 19:14:00

Działa, bez problemu przechodzi na "ręczne sterowanie"
Dziwi mnie tylko że niektóre stacje troszkę słabo odbierają w tolku. Na tych samych częstotliwościach czy w ibizce (coprawda z nieorginalną anteną) czy w megance czy w uno odbierają czysto a tu jest słabszy odbiór a w niektórych przypadkach bardzo słaby.... I nie wiem czy jest to problem z instalacją antenową czy krótka antena czy te modele po prostu tak miały.
A kolejną rzeczą jest brak zmieniarki. była zamontowana lecz poprzedni właściciel ją wymontował i tylko dziura w schowku po niej została, trzeba będzię tam zamontować jakąś zmieniarkę lecz niewiem  w tym momencie co wybrać.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 19.07.2010, 22:12:19 wysłane przez Bartek » Zapisane
grzelmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Altea Freetrack 4 2.0TDI BMN

« Odpowiedz #26 - Czwartek, 22.07.2010, 11:01:11 - NIEPRZECZYTANA »

u mnie w Tolku pomogło jak zmieniłem na RDS, a nie na FM - ale tak było u mnie...
Bartek Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #27 - Środa, 28.07.2010, 17:24:17 - NIEPRZECZYTANA »

Po zmianie na RDS latał do okoła i nie wynajdywał stacji
Wczoraj zacząłem szukać problemu początkowo we wzmacniaczu antenowym, lecz po odłączeniu zasilania odbiór padł całkowicie - wniosek- wzmacniacz działa.
Dalsze poszukiwania zaczęły się już przy samym bacie anteny, po wykręceniu anteny i przystawieniu zwykłego drutu fi 6 o długości około 50cm zaczęło dość poczciwie odbierać.
W garażowych zapasach znalazłem podobną już troszkę zdezelowaną anenę z takim samym gwintem fi5. Odbiór się troszkę poprawił i już da się w czasie jazdy radia posłuchać.
Będę musiał zakupić nowy bat anteny.

Teraz pozostaje jeszcze kwestia wynalezienia i zakupu zmieniarki CD która będzie pasowała w dziurę w schowku.
pawel870 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo, 1999, 1.8

« Odpowiedz #28 - Czwartek, 27.10.2011, 16:40:01 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, jestem posiadaczem samochodu Seat Toledo II z radiem GRUNDIG AURA (kaseciak). Chciałem do niego wpiąć wzmacniacz JBL CS 60.2 + tube co i uczyniłem.Po podłączeniu całego zestawu radio nie podaje mi sygnału na wzmacniacz. Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Czy do tego radia da się wogóle wpiąć wzmacniacz?

Sygnał z radia na wzmacniacz podawany jest z takiej kostki, do których wpięte jest okablowanie idące od wzmacniacza.
(http://www.nexxia.co.uk/pics/PC3-11.jpg)

pozdrawiam   
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #29 - Piątek, 28.10.2011, 11:32:50 - NIEPRZECZYTANA »

A tą żółtą kostkęe masz wpiętą z brzegu czy na środku? Kto to instalował i czy remot podłączyłeś?

Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Aura CD
Skocz do: