Internetowy Klub Seata
Techniczne
»
Diesel
»
Brak mocy
Nazwa użytkownika:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Zaloguj się
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
9
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Brak mocy (Przeczytany 95813 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KRYCHOL
Użytkownik
Samochód: ibiza ASV sport 2001
Odp: Brak mocy
«
Odpowiedz #15 -
Czwartek, 09.11.2006, 22:04:17 -
NIEPRZECZYTANA
»
witam. widzialem kilka podobnych tematow ale nie poruszaly one problemu z ktorym ja sie borykam.posiadam ibize diesla z 2001 roku o mocy 110km przy wcisnieciu pedalu gazu auto "ciagnie"pozniej nastaje moment przymulenia znowu ciagnie i zonwu przymuli i znowu ciagnie(takie reakcje sa na jednym biegu od trojki w gore. 1 i 2 jest ok)przymulenie trwa okolo 3 sekundy.bylem na komputerze z silnikiem jest ok nie pokazal zadnych bledow ale przyznam ze znachor sprawdzal to tylko na odpalonym silniku nie podczas jazdy,filtry byly wymienione jakies 1500km temu chodz nie wiem czy nie sa znowu do wymiany-tu moja wina -bo wyjezdzalem paliwo praktycznie do zera.co poradzicie i co o tej sprawie sadzicie?czy to moze byc przeplywka?filtr paliwa?turbo?czy moze jeszcze raz na kopma jechac do lepszego znachorazeby sprawdzil przeplywke?za porady z gory dzieki.pozdrawiam
rob555
Użytkownik
«
Odpowiedz #16 -
Czwartek, 09.11.2006, 22:34:23 -
NIEPRZECZYTANA
»
Wstepnie to przeplywka ale nie sugeruj sie tym na 100% trzeba w czasie jazdy zobaczyc co i jak podaje.
hybrydowe turbiny, wtryski, chipy na ulice i do sportu
Diagnostyka i serwis mechaniczny aut koncernu VAG
Nowa siedziba - Przemian 2 (boczna od Starogardzkiej)
www.tune-up.pl
KRYCHOL
Użytkownik
«
Odpowiedz #17 -
Sobota, 11.11.2006, 20:04:46 -
NIEPRZECZYTANA
»
no dzieki za mala podpowiedz ale zastanawia mnie to jeszcze ze gdyby to byla przeplywka to chyba by byl caly czas zamulony czy takie przeblyski tez moga byc objawem przeplywki?i jeszcze jedno to auto praktycznie nie dymi nawet przy dobrym kacie to chyba nie jest calkiem normalne w silniku diesla??prosze o wypowiedzi
pozdrawiam :papa:
chrzanek
Gość
«
Odpowiedz #18 -
Środa, 15.11.2006, 10:42:26 -
NIEPRZECZYTANA
»
Dzis w swoim aucie zaobserwowałem zupełny brak mocy. Podczas wyprzedzania samochód nagle się zamulił i mogłe deptać pedał gazu i nic ! I tak było praktycznie na kazdym biegu.
Podłączyłem pod kompa i okazało sie ze to przepływomierz.
Z tego co sie zorientowałem to wcale nie jest to taka tania część ( troche mnie to podłamało )
Ale wymienić trzeba.
Pozdr.
DeDeK
Użytkownik
«
Odpowiedz #19 -
Środa, 15.11.2006, 12:17:37 -
NIEPRZECZYTANA
»
poszukja na allegro kupisz za niewielka kase
DeDeK
Była CORDI SPORT TD
I
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
KRYCHOL
Użytkownik
«
Odpowiedz #20 -
Czwartek, 16.11.2006, 15:55:37 -
NIEPRZECZYTANA
»
odnośnie przepływomierzy jaką markę polecacie?I czy warto kupować na allegro?DeDeK Ty chyba kiedyś pisałeś że można wsadzić od mocniejszego silniaka? ja mam 110 z 2001 roku od jakiego mocniejszego silnika można by wmątować?
Pierka
Użytkownik
Samochód: Była - Ibiza '97, 1.9TDI 1Z, Jest A4 Avant 1.9 Tdi
«
Odpowiedz #21 -
Piątek, 17.11.2006, 13:51:28 -
NIEPRZECZYTANA
»
A ja moge załatwic nowe przepływki mniej wiecej około 300zł jest to podróbka ale sprzedałem ich kilka i na razie wszystko jest ok chodza dobrze i tez jest juz to troszke czasu od zakupu dajcie znac jakie te przepływki najlepiej kod silnika albo numer oe z przepływki i poszukamy moze cos sie znajdzie w cenie która by was satysfakcjonowała
Ibiza 1.9TDi 1997 1Z
grzesioRZ
Świeżak
Samochód: seat ibiza FL TDI 110KM
«
Odpowiedz #22 -
Środa, 21.02.2007, 17:00:36 -
NIEPRZECZYTANA
»
Mam pewien problem. W mojej ibi 1.9 TDI 110KM AFN brakuje mocy. Autko jeszcze jakiś czas temu miało 110 KM więc można bylo szaleć a teraz nie przesadze jak napisze, ze autko ma z 50KM i to nawet nie wiem być może mniej ;-( przeciez to jest porażka. co może być przyczyną straty aż takiej mocy?? Wydaje mi się, ze to może być przepływomierz - jak można sprawdzić czy przepływomierz jest dobry czy jest uszkodzone? jak ewentulanie można nie wiem..przeczyścić albo coś z nim zrobić? Jeśli przepływomierz jest podłączony autko nie ma mocy, jesli odepne kostke od przepływomierza to nie ma żadnej róznicy - więc dlatego odnosze wrażenie, ze to własnie przepływomierz. chyba ze może być jakaś inna przyczyna? dodam jeszcze fakt, ze jak autko miało 110 KM to paliło max do 6litrów na 100 i to już przy 220km/h a na trasie jak się postarałem to schodził nawet do 3,8 l na 100. a w tym momecie przy aż tak osłabionym silniku autko pali 10 a nawet do 12 litrów - co jest strasznie dużo. licząc fakt ze jest zima i autko wiecej pali ale ja juz mówie ze autko pali 10 - 12 litr ów na rozgrzaym silniku i to trasie wiec o co moze być konkretną przyczyną? podpięcie komputera do autka nic wskazuje , że coś jest uszkdzone. Słyszałem też ze czasami może pomóc RESET komputera - o co konkretnie chodzi z tym resetowaniem komputera?? z góry wielkie dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Adamus
Świeżak
Samochód: Ibiza 1998 1.9 TDI AFN
«
Odpowiedz #23 -
Środa, 21.02.2007, 17:07:57 -
NIEPRZECZYTANA
»
bylo juz na forum i to niedawno poszukaj dobrze
cinek
Gość
«
Odpowiedz #24 -
Środa, 21.02.2007, 17:24:52 -
NIEPRZECZYTANA
»
Podjedź do jakiegoś dobrego warsztatu w swojej okolicy, niech podłączą komputer i zdiagnozują Ci silnik. Powinni dojść do tego co jest przyczyną. A przyczyną oczywiście może być przepływka, jeżeli po odłączeniu nie ma różnicy. Może to być również zapchany kat, zawór n75, filtr powietrza i paliwa, nieszczelność w dolocie, zacięte kierownice w turbinie... bla bla bla... tylko diagnostyka komputerem prawdę Ci powie.
vertor
Użytkownik
Samochód: Ibiza Sport '01, 1.9 TDI ASV
«
Odpowiedz #25 -
Czwartek, 22.02.2007, 08:40:56 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "grzesioRZ"
aliło max do 6litrów na 100 i to już przy 220km/h a na trasie jak się postarałem to schodził nawet do 3,8 l na 100.
6 to moj pali jak jezdze oszczednie, wiec ciekawe jak osiagnales 3.8 przy 220km/h(nowy rekord TDI.
Co do objawow mialem podobnie ze nie chcial mi ciagnac i ciagnal nierowno.
Przeplywomiez jak jest walniety to raz nie ma mocy a potem przy ok 3000 obrotow praktycznie wogole nie przyspieszal.
Co do VAG mnie tez nie pokazal bledow. Trzeba patrzec na bloki danych i sprawdzic odczyt przeplywomierza na jalowym nast przegazowac i zobaczyc czy sie odczyt zmienia. Jesli sie nie zmieni to diagnoze znasz
W oknie z blokiem odczytu masz rowniez pole wartosci oczekiwanej.
Ibiza Sport TD
I
ASV
spons
Użytkownik
Samochód: Ibiza TDI+ 170KW
«
Odpowiedz #26 -
Czwartek, 22.02.2007, 17:29:57 -
NIEPRZECZYTANA
»
Cytat: "vertor"
Cytat: "grzesioRZ"
aliło max do 6litrów na 100 i to już przy 220km/h a na trasie jak się postarałem to schodził nawet do 3,8 l na 100.
6 to moj pali jak jezdze oszczednie, wiec ciekawe jak osiagnales 3.8 przy 220km/h(nowy rekord TDI.
Raczej chodzi o to ze pali 6l przy 220, a przy PSJ niecale 4
http://seat-racing.pl
Tominator
Gość
«
Odpowiedz #27 -
Czwartek, 22.02.2007, 23:39:29 -
NIEPRZECZYTANA
»
max do 6litrów na 100 i to już przy 220km/h
Taaaa na pewno po pierwsze jak nie masz chipa to 220km/h raczej nie pojedzie po drugie przy 120 pali około 5,0l to autko więc jak Twoje pali 6,0l przy 220km/h to ja sie chce zamienić- po chipie będę 240km/h latał i jeszcze mi spalanie spadnie to już nie wiem z 5,5l będzie. : mrgreen:
grzesioRZ
Świeżak
Samochód: seat ibiza FL TDI 110KM
«
Odpowiedz #28 -
Piątek, 23.02.2007, 17:48:12 -
NIEPRZECZYTANA
»
Taaaa na pewno po pierwsze jak nie masz chipa to 220km/h raczej nie pojedzie po drugie przy 120 pali około 5,0l to autko więc jak Twoje pali 6,0l przy 220km/h to ja sie chce zamienić- po chipie będę 240km/h latał i jeszcze mi spalanie spadnie to już nie wiem z 5,5l będzie. : mrgreen:
podaj mail`a kolego to Ci wyśle filmik kręcony na autostradzie w Niemczech to się troche zdziwisz jaka prędkość i jakies spalanie pokazuje się na komputerze. pozdro
the_ozyrys
Administrator
Samochód: Toyota RAV4
«
Odpowiedz #29 -
Piątek, 23.02.2007, 17:52:35 -
NIEPRZECZYTANA
»
Wrzuć tutaj, wszyscy chętnie zobaczymy...
Jakby co, to hostuj na
Rapidshare
.
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
9