Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: brak nawiewu na nogi i na szybę (zepsute pokrętło)  (Przeczytany 22869 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #15 - Poniedziałek, 10.06.2013, 18:03:44 - NIEPRZECZYTANA »

a jakims drutem z hakiem nie da rady?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #16 - Niedziela, 04.08.2013, 11:59:56 - NIEPRZECZYTANA »

próbowałem, ale od przodu nie ma dojścia, a tam gdzie została dziura po tym jak wpadło, to nic nie widać, jeszcze może jutro popróbuję, ale chyba się nie uda

Napisano: Poniedziałek, 10.06.2013, 19:11:16

Ostatnimi dniami wziąłem się za to, rozebrałem pół kokpitu, dalej kupa, nigdzie dość nie można  >:( chyba trzeba będzie wyciągnąć całą deskę, żeby potem dopiero rozebrać układ "rozdzielający" powietrze. Tylko na drodze same problemy... Nie mogę wyjąć poduszki pasażera, za którą są 2 śrubki, odkręciłem schowek, airbag trzyma się na 1 śrubce. Gdy ją odkręcę, poduszka spada jakieś 1,2cm i dalej nie wychodzi. Jak wyciągnąć tego airbaga, ewentualnie jak dostać się do klapek sterujących kierunkiem nadmuchu bez ściągania czarnej deski, mając coś takiego, jak na zdjęciu: http://i.xomf.com/kmwpg.jpg ?

Napisano: Czwartek, 01.08.2013, 22:37:10

Plasticzek wyciągnięty, pokrętło zostało podratowane, tj do linki, której nie ciągnęło dodana jest sprężynka, która pomaga w przeciąganiu linki.

Olsen95 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Toledo 1.4 16v

« Odpowiedz #17 - Poniedziałek, 18.01.2016, 22:11:41 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Nie znalazłem nic na tym forum więc odnowię temat i zadam pytanie tutaj. Mam problem ze sterowaniem nawiewu a konkretnie regulacji szyba, nogi, pasażer . Działają tylko dwie opcje na szybę i na pasażera natomiast na nogi nic, zdemontowałem panel sterujący i okazało się że pokrętło o którym mowa porusza linką czyli jeśli chodzi o pokrętło to jest ok. linka się porusza, ale nie daje powietrza na nogi. Proszę o sugestje
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #18 - Poniedziałek, 18.01.2016, 23:27:23 - NIEPRZECZYTANA »

po lince do kłębka...

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Olsen95 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Toledo 1.4 16v

« Odpowiedz #19 - Wtorek, 19.01.2016, 14:15:31 - NIEPRZECZYTANA »

Tylko jak się do tego kłębka dostać? Pytam czy może ktoś miał podobny problem i może ktoś wie jak dostać się do tych klapek które kierują punktem nawiewu. Nie wiem czy trzeba demontować całą dechę ?

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogrzewanie, klimatyzacja. wentylacja» brak nawiewu na nogi i na szybę (zepsute pokrętło)
Skocz do: