+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » Angel EYES dla ubogich???
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Angel EYES dla ubogich???  (Przeczytany 20693 razy)
wYpor
Gość

« Czwartek, 27.07.2006, 22:04:58 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,

Ostatnio wypatrzyłem w Wawie Cordobę z "anielskimi oczkami" i momentalnie zachorowałem na taki bajer. Poszukałem trochę w necie i znalałem takie lampy za blisko 800 zł/szt. i od razu mi przeszło, aż tu nagle natrafiam na aukcję:

http://www.allegro.pl/item114148191__angel_eyes_ringi_postojowki_seat_ibiza_cord.html

Miał już ktoś z tym do czynienia? Nie ukrywam, że cena i prezentowany efekt są bardzo interesujące. Nie chcę jednakże kupić byle g****, więc proszę o opinię.  Dzięki
Kowal 2002 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 1,9 TDI

« Odpowiedz #1 - Piątek, 28.07.2006, 10:02:08 - NIEPRZECZYTANA »

Montaż tego wymaga chyba rozprucia reflektora i nie wiem czy to wogóle wykonalne bez jego zniszczenia  :niewiem: .... Poza tym takie anielskie oczka wyglądają fajnie tylko przy reflektorach soczewkowych. Dodatkowo sądząc ze zdjęcia twojej Cordi masz reflektory z soczewkami na szkle ( a nie plastikowe Free Field z gładką przednią szybą ), więc nawet jak już to wsadzisz do reflektora to i tak światło będzie rozmyte... A, no i oczywiście murowane zabranie dowodu rejestracyjnego przy byle kontroli ( której by pewnie nie było, gdyby nie taka przeróbka, która rzuca się z daleka w oczy byle patrolowi "P"...

Była: Silver Cordoba 1.6 8V ALM
Jest: MagicBlack Octavia II 1,9 TDI
wYpor
Gość

« Odpowiedz #2 - Piątek, 28.07.2006, 10:21:16 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Kowal 2002"
Montaż tego wymaga chyba rozprucia reflektora i nie wiem czy to wogóle wykonalne bez jego zniszczenia  :niewiem: .... Poza tym takie anielskie oczka wyglądają fajnie tylko przy reflektorach soczewkowych. Dodatkowo sądząc ze zdjęcia twojej Cordi masz reflektory z soczewkami na szkle ( a nie plastikowe Free Field z gładką przednią szybą ), więc nawet jak już to wsadzisz do reflektora to i tak światło będzie rozmyte... A, no i oczywiście murowane zabranie dowodu rejestracyjnego przy byle kontroli ( której by pewnie nie było, gdyby nie taka przeróbka, która rzuca się z daleka w oczy byle patrolowi "P"...

Cenna uwaga. thx  :ok:
tomek_seat
Gość

« Odpowiedz #3 - Piątek, 28.07.2006, 11:56:43 - NIEPRZECZYTANA »

Właśnie, wygląda super! Ale co z tego jak panowie policjanci zaraz się przyczepią  :ok:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #4 - Piątek, 28.07.2006, 16:47:07 - NIEPRZECZYTANA »

GDyby się mieli czepiać - to mieliby cały parking BMW. Wydaje mi sie, że oringi mają osobne zailanie i włącznik.
Teraz pytanie - do jakiego rocznika bedą pasowały te światła.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

wYpor
Gość

« Odpowiedz #5 - Piątek, 28.07.2006, 17:51:50 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
Teraz pytanie - do jakiego rocznika bedą pasowały te światła.

To znaczy tak, rozmawiałem z gościem, który handluje tymi ringami i mówi, że dużo zależy od tego czy da się otworzyć relfektor. Z tego co powiedział, to do świateł Valeo powinny bezproblemowo pasować. A jeżeli chodzi o zasilanie to korzystają one z Voltów od postojówek.   :niewiem:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #6 - Piątek, 28.07.2006, 20:36:50 - NIEPRZECZYTANA »

Czyli rozumiem , że to jest cena - samych RINGÓW - a nie reflektora z gotowym ringiem ???

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

wYpor
Gość

« Odpowiedz #7 - Sobota, 29.07.2006, 12:38:03 - NIEPRZECZYTANA »

Czyli rozumiem , że to jest cena - samych RINGÓW - a nie reflektora z gotowym ringiem ???

Dobrze rozumiesz. Cena za same ringi.
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #8 - Sobota, 29.07.2006, 14:19:09 - NIEPRZECZYTANA »

Wykonanie takiego czegoś niepowinno przekroczyć 5PLN - więc teraz sami zobaczcie ile koleś zarabia ???!!!
Jak bardzo się uprzecie - to Wam podam linki jak zrobić Neony Diodowe - bo to z tego robią Oringi w tej aukcji.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #9 - Sobota, 29.07.2006, 20:23:55 - NIEPRZECZYTANA »

no to zapodawaj PROSZĘ  :pub:  :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #10 - Sobota, 29.07.2006, 20:37:37 - NIEPRZECZYTANA »

To co oni nazywają Angel Eyes to zwykłe Neony Diodowe

---> Jak Zrobić NEON DIODOWY <---

---> I jeszcze Raz <---

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Dura Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.6 ABU/ Octavia 1.9 TDI

« Odpowiedz #11 - Niedziela, 30.07.2006, 09:28:55 - NIEPRZECZYTANA »

punchoo pierwszego linka dales do jakiegos gifa zamiast do neonu  :los:

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #12 - Niedziela, 30.07.2006, 10:10:41 - NIEPRZECZYTANA »

Sorry - Już poprawiłem LINK

Dodam od siebie jedno.
Byłem dzisiaj na Giełdzie Elektronicznej na Blickiej i stwierdzam , że Krakowska Giełda jest daleko za murzynami. Diody mają słabe ( światłość ) i chcą za nie chore pieniądze a na dodatek nieznają parametrów pólprzewodników.
Dlatego jeżeli ktoś planuje budować coś na własną ręke - proponuje wskoczyć na Allegro - wpisać LED i wybrać coś co cieszy po normalnych cenach.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Dzidek
Gość

« Odpowiedz #13 - Środa, 02.08.2006, 05:41:40 - NIEPRZECZYTANA »

GDyby się mieli czepiać - to mieliby cały parking BMW.

BMW maja inna barwe swiatla, a do takich "diodowych" czy tez "neonowych" raczej sie przyczepia, swiatlo reflektorow musi miec odpowiednia barwe (biala lub zolta), ostatnio mnie "uswiadomiono" w tej kwestii :)
Kowal 2002 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 1,9 TDI

« Odpowiedz #14 - Środa, 02.08.2006, 08:11:01 - NIEPRZECZYTANA »

Przede wszystkim każdy reflektor musi mieć homologacje dopuszczającą go do użytku, a jakiekolwiek jego przeróbki ( a nawet założenie niehomologowanej żarówki np. niebieskiej postojówki ) powoduje, że jako całość takich wymagań nie spełnia. Oczywiście wymiana żarówki na homologowaną to kilka sekund ( i tym zazwyczaj kończy się ewentualna kontrola Policji ) ale założenie tych AngelsEyes wiąże się z mechaniczną przeróbką reflektora co skutkuje utratą homologacji i oczywiście nie da się ich potem zdemontować "na biegu" podczas kontroli, także pożegnanie z dowodem rejestracyjnym murowane...

Była: Silver Cordoba 1.6 8V ALM
Jest: MagicBlack Octavia II 1,9 TDI
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Światła i oświetlenie » Angel EYES dla ubogich???
Skocz do: