raby z całym szacunkiem ale auto mam od 2 miesiecy a przez 1.5 stoi na podworku wiec chyba za duzo w nim nie zepsulem

To że silnik jest niesprawny to ciezko nie zauwazyc ale myslalem ze ktos doradzi mi cos wiecej niz tylko
ja bym się z tym udał do jakiegoś mechanika
,
tyle to ja w gruncie zeczy wiedzialem zanim tu zawitalem... zawiezc auto do mechanika i czekac na rachunek to moze kazdy i nie trzeba sie o to pytac znawców ale widze ze innej rady nie ma...
hamulce zrobilem sam (przed chwilą skończyłem

)wiec myslalem ze z silnikiem moze tez sie tak da, chociaz częściowo coś we własnym zakresie... wczoraj przez przypadek odkrylem kolejny defekt a mianowicie paliwo w oleju i to sporo
Z Twojego tonu wnioskuje, że w ogóle nie chcesz uzyskać pomocy, bo każdą radę wyśmiewasz
Broń Boże wyśmiewam. Poprostu sprawdzam przy każdej okazji czy ktoś napisał cos pomocnego, opisałem wszystkie znane mi niepokojące objawy występujące w moim aucie ktore według mnie mogly by wpłynąć na zuzycie paliwa a wciąż widze tylko posty typu
wez sie za silnik
Zadbaj o te kilka spraw, które wymieniłeś
Cenie za to sobie rady typu
lambda sprawdzona?
zdejmij obudowe f. powietrza i zobacz na odpalonym czy regulator cisnienia paliwa nie puszcza
taka blaszka na 3 sruby (tylko czy aex to ma to nie wiem) abu mial

ponieważ wnoszą one pomocne informacje na forum...
Panowie, może to głupio zabrzmi ale ja sie wam nie chwale tylko żale i proszę o rady ale konkretne bo to że mam się wziąc za silnik to już wiem. Wiem że to nie koncert życzeń ale bardziej konkretnie bym prosił....
W gruncie żeczy to jutro po pracy bede odpowietrzal
hemple i na hol i do mechanika na przesłuchanie, ale mimo to naprawde wielkie dzieki za info dot. wymiany linki ręcznego, kólka się teraz kręcą aż miło
Aha i jeszcze tak w woli ścisłości
Ja Cię nie kumam. Jednym samochodem boisz się hamulców używać, żeby spalanie nie wzrosło o pół litra, a w Ibizie 2 litry Ci nie robią różnicy
po 1. primo nie napisałem że sie boje, i nie żeby nie wzrosło o 0.5 litra, wyraźnie napisałem że przy dynamicznej jeździe spalanie oscyluje w granicach 11l a min. to 7-8l wiec rachunek jest prosty nie pól a 4, a to 8 razy wiecej

po 2. primo wcale nie narzekam na spalanie auta którym teraz jeżdże, po 3. primo, ultimo co za różnica czy 25l czy 22l, chciałbyś go tankować?

Podałem te dane tylko dla przykładu.
skoro przez 15 min Ci 5 l na postoju spalił to raczej nie wina hamulców..
czytając to zdanie widać ze nie przeczytaleś nawet jednego mojego posta w calosci a swoje wnioski wysnułeś chyba z google
mi przy ekonomicznej jeździe (do 3,5 tys obr, na odcinkach 4-5 km) 1.4 8V 60KM pali 13,7-14 litrów
no i wkońcu ktoś tu podaje jakieś realne wyniki (no może te faktycznie ciutke za wysokie) a nie opowieści z krainy latających siekier typu "mój to pali 8l w mieście ale to tylko jak mu ostro pocisne, to chyba jest za dużo

"
Najważniejsze że jest wkońcu światełko w tunelu i ibiza prawdopodobnie niedługo bedzie jeżdzić bez linki holowniczej
Pozdro wszystkim i dzięki jeszcze raz...
od KYS: Po raz kolejny - hamulce pisze się przez "H"