+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Potrzebuje pomocy z Alhambrą - HELP ME !!!!
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Potrzebuje pomocy z Alhambrą - HELP ME !!!!  (Przeczytany 4500 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
korleone
Gość

« Poniedziałek, 19.06.2006, 07:20:06 - NIEPRZECZYTANA »

Wiatm może jest ktoś kto znasię na Alhambrze- mam mały przeciek z lewej strony od kierowcy i nie wiem skąd. Jak pada daeszcz leje mi sie woda do środka - to nie przelewki!
Pomóżcie lub powiedzcie kto może pomóc!!!! :niewiem:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 19.06.2006, 07:53:45 - NIEPRZECZYTANA »

Alhambra troche wieksza ale nic innego nie powinno byc niz tu: http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=1711.0&highlight=szyba

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
korleone
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 19.06.2006, 08:49:43 - NIEPRZECZYTANA »

Moja sytuacja wygląda następująco: gdy samochód stoi prosto nic się nie dziej ale gdy jest pochylony na lewy bok lub ruszam i skręcam w prawo  a ona pcrzechyla się lewo to słyszę jak woda wlatuje mi do kabiny i cieknie gdzieś z pod deski rozdzielczej po lewej stronire przysłupku po klamce do otwierania maski. Ostatnio rozebrałem pół deski i od środka nic nie widać, więc z zewnatrz zaczołem dobierać się od strony maski i podszybia. Zdemotowałem wszystkie plastiki łacznie z wycieraczkami i znalazłem brak jednego kołaka mocującego plastik z lewej strony zakrywający szybe na dole pray wycieraczce. Ślad wskazywał że przez to miejsce woda może dodstawać sie do środka ale po wczorajszym deszczu ręce mi opadły bo dalej cieknie. Fakty są takie ż esamochód ten miał uszkodzony błotnik przedni z lewej strony i został  on wymieniony na nowy. Pozostałe elementy byłu nie naruszone, szyba przednia wklejona oryginalnie i nie była ruszana. Sprawdzałem też boczna szybkę bo jest takała mała przykręcana ale  jest ok bo tam jest sucho i niema sladów przecieku. Nie wiem co jeszcze moze być, a jeśli chodzi o drzwi to sprawdzałem i wykluczam przeciek tamtędy. Szyberdachu nie mam tak więce tamtędy też nie.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 19.06.2006, 09:08:16 - NIEPRZECZYTANA »

Szyba nie ruszana ale moze przy stluczce klej piscil i sie leje pod szyba... :niewiem:

korleone
Gość

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 19.06.2006, 09:11:50 - NIEPRZECZYTANA »

a to mozliwe żeby woda tak szła z pod szyby i na bok do słupka  przy drzwiach to jest ok 40 cm odległości
no ale zaczynam pomału w to wierzyć a to jest najgorsze.
jest jakis sposób na sprawdzenie tego?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 19.06.2006, 10:20:21 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie byla szyba zle wklejona i tak sie lalo ze nawet czujnik STOP oberwal swoje. Zaciekalo mi po 2 stronach na dywaniki i nawet kapalo na siedzenie.
Na poczatku tylko na dywanik ale ruchy koroseri doprawily ten przeciek  :neutral:
Mi cieklo po slupkach (w plastikach) odleglosc to napewno bedzie ze 40cm.
Trzeba by rozebrac te wszystkie plastiki przy szybie, lac wode np. wiadrem i najlepiej wyciskac szybe palcami z samochodu i patrzec czy gdzies sie woda nie pojawia.
Jak tak zdaignozowalem - bylo nawet widac jak szyba sie podnosi te 2-3 mm  :ok:

korleone
Gość

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 19.06.2006, 10:25:27 - NIEPRZECZYTANA »

no to będę próbował, nie ma wyjścia muszę to znaleźć. Dzięki za podpowiedź!!! :mrgreen:  :ok:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Potrzebuje pomocy z Alhambrą - HELP ME !!!!
Skocz do: