+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Wiązka ABS ( IBIZA 6L Cupra - 1.9 TDI BPX 160KM )
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wiązka ABS ( IBIZA 6L Cupra - 1.9 TDI BPX 160KM )  (Przeczytany 1414 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
SkiiT Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza Cupra 1.9TDI

« Sobota, 02.02.2019, 20:00:22 - NIEPRZECZYTANA »

Witam forumowiczów .
Ostatnio jadąc ibizą zauważyłem jak zaczą wariować mi prędkościomierz ( jadąc około 40km/h stała prędkością , skoczył na 90km/h po totem  na 120km/h i spadł ponownie na 40km/h - dodam że działa sprawnie itd.) po tej akcji zapaliła się kontrola trakcji  i abs ... Podłączyłem pod kompa i VCD-s pokazał mi czujnik abs przód lewe koło . Wrzuciłem czujnik ATE i dalej to samo , zamówiłem czujnik DELPHI i dalej to samo , dodam że po skasowaniu błędów , auto nie ruszyło z miejsca i po odpaleniu auta na postoju po ok.30sek . drga prędkościomierz i zapala się kontrola trakcji i abs . Po przejechaniu kilku metórw żeby czujnik odczytał pełen obrót po koronce nic nie daje . nawet kasowanie błędu pod czas jazdy nic nie daje po zapala się błąd ...

Próbowałem wielu kombinacji i teraz pytanie czy może szlak trafił wiązkę ABS ... Czy idzie dostać cała w ASO ? od kostki dalej do instalacji ( nie wiem jakie jest połączenie ) czy trzeba rzeźbić , ucinać i lutować dalej ... Dzięki za pomoc i sory za chaos ale no chciałem opisać powód jakby najjaśniej jak się da :P Pozdro !
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Wiązka ABS ( IBIZA 6L Cupra - 1.9 TDI BPX 160KM )
Skocz do: