+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» drzwi się nie otwierają
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: drzwi się nie otwierają  (Przeczytany 1799 razy)
qaz84
Świeżak

Samochód: ibiza 2002

« Środa, 14.12.2016, 18:07:08 - NIEPRZECZYTANA »

Witam forumowiczów. Nie udało mi się znaleźć takiego samego wątku, więc pozwoliłam sobie założyć nowy.
Mam ibizę rocznik 2002. Jakiś czas temu zaczęły mi szwankować drzwi z tyłu- trzeba było kilka razy zamykać i otwierać samochód pilotem, żeby je zaryglować/otworzyć. Teraz problem się pogłębił, bo 2 drzwi (przód-pasażer i tył za kierowcą) nie chcą się nijak otworzyć (od środka również), a tył za pasażerem się nie zamyka. Ogólnie w tej trójce nie słychać dźwięku ryglowania drzwi po zamknięciu samochodu pilotem. Do tego z tyłu nie działa elektryczne opuszczanie szyb.
Może miał ktoś podobny problem i jest w stanie podpowiedzieć, co to może być i ile będzie kosztować naprawa?
Trzech "znawców" zdiagnozowało 3 różne awarie i boję się, że trafię na mechanika, który tego nie naprawi, a oskubie mnie 2x więcej, niż to jest warte.  :'(
Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #1 - Środa, 14.12.2016, 23:38:32 - NIEPRZECZYTANA »

Masz przełącznik z przodu, żeby nikt z tylu się szybami nie bawił? może jest wcisniety?
Jak nie, to moze złąmane przewody miedzy drzwiami a nadwoziem. A co do zamka to czesto w nich zimne luty sie robily, trzeba je rozebrac i polutowac:)

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» drzwi się nie otwierają
Skocz do: