+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Błedy VAG - DIESEL
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 17 18 [19]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Błedy VAG - DIESEL  (Przeczytany 135826 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maxel
Świeżak
Offline Offline



Samochód: Cordoba Vario '00

« Odpowiedz #270 - Środa, 04.11.2015, 18:15:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: irocket
Logi dynamiczne grup 003, 010, 011 na raz zrób

Witam,

W załączeniu link do logów dynamicznych grup 003, 010, 011

http://vaglog.pl/log_238335.html
Zapisane
kurczak917 Mężczyzna
Świeżak

Offline Offline



Skąd: Chełm
Samochód: Seat Altea,2004,1.9TDI 105 KM VSS

« Odpowiedz #271 - Niedziela, 08.11.2015, 19:28:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KKKKris
Może przekaźnik od świec się skleił?
Jak przekażnik ten wygląda i gdzie go szukać abym mógł sprwdzić???
Dziwie się jeszcze ze paliła mi się kontrolka silnika jakiś tydzień a teraz zgasła. Wczesniej tez tak mialem ze zapaliała sie i zgasla po czasie a potem znowu zapalila się.
Zrobie logi i zobaczymy.
Zapisane

KURCZAK:)
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: radom/powiat
Samochód: Leon '04 ASZ

« Odpowiedz #272 - Niedziela, 08.11.2015, 20:49:56 - NIEPRZECZYTANA »

W szkrzynce z bezpiecznikami/przekaźnikami. Ma nr 103 jak dobrze pamiętam.
Zapisane

kurczak917 Mężczyzna
Świeżak

Offline Offline



Skąd: Chełm
Samochód: Seat Altea,2004,1.9TDI 105 KM VSS

« Odpowiedz #273 - Piątek, 13.11.2015, 19:05:43 - NIEPRZECZYTANA »

ok.dzięki A idzie go w jakiś sposób sprawdzić czy jest dobry????

Napisano: Poniedziałek, 09.11.2015, 19:44:05


Witam. dzis zrobilem Vag przepływomierza od ERG tylko nie wiem jak to wkleić na forum więc opisze
Engine speed 903/min   Exhaust Gas (spec.) 240.0 mg/str  Exhaust Gas (actual) 450.0mg/str   Exhaust Gas recirc Duty Cycle 15.1%  Czyli chya coś jest nie tak bo jest duza roznica wartości jaka byc powinna  a moja czyli 450.0  Czy to znaczy że przeplywomierz jest do wymiany???

Napisano: Czwartek, 12.11.2015, 16:12:31


Cytat: kurczak917
Witam. dzis zrobilem Vag przepływomierza od ERG tylko nie wiem jak to wkleić na forum więc opisze
Engine speed 903/min   Exhaust Gas (spec.) 240.0 mg/str  Exhaust Gas (actual) 450.0mg/str   Exhaust Gas recirc Duty Cycle 15.1%  Czyli chya coś jest nie tak bo jest duza roznica wartości jaka byc powinna  a moja czyli 450.0  Czy to znaczy że przeplywomierz jest do wymiany???
Ktoś pomoże????
Zapisane

KURCZAK:)
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: radom/powiat
Samochód: Leon '04 ASZ

« Odpowiedz #274 - Niedziela, 15.11.2015, 22:56:30 - NIEPRZECZYTANA »

Cytuj
ok.dzięki A idzie go w jakiś sposób sprawdzić czy jest dobry????
Jak się skleił to po wyjęciu na pewno nie będzie napięcia na świecach. To jeszcze nie świadczy o jego uszkodzeniu. Trzeba zasilić cewkę i sprawdzić, czy styki się zwierają/rozwierają (przewodzą prąd, lub nie)
Cytat: kurczak917
Witam. dzis zrobilem Vag przepływomierza od ERG tylko nie wiem jak to wkleić na forum więc opisze
Engine speed 903/min   Exhaust Gas (spec.) 240.0 mg/str  Exhaust Gas (actual) 450.0mg/str   Exhaust Gas recirc Duty Cycle 15.1%  Czyli chya coś jest nie tak bo jest duza roznica wartości jaka byc powinna  a moja czyli 450.0  Czy to znaczy że przeplywomierz jest do wymiany???
Nic to nie mówi. Poszukaj na forum, lub w necie jak wstawić logi.
To co piszesz na pewno nie świadczy o padniętej przepływce.

Niestety z powodów rodzinnych nie zawsze mam czas tu zajrzeć.
Zapisane

kurczak917 Mężczyzna
Świeżak

Offline Offline



Skąd: Chełm
Samochód: Seat Altea,2004,1.9TDI 105 KM VSS

« Odpowiedz #275 - Niedziela, 22.11.2015, 17:19:44 - NIEPRZECZYTANA »

z


Napisano: Wtorek, 17.11.2015, 20:30:05


Cytat: KKKKris
Nic to nie mówi. Poszukaj na forum, lub w necie jak wstawić logi.
To co piszesz na pewno nie świadczy o padniętej przepływce.
Kurcze nie moge wrzucić na razie. Jak mi sie uda to wrzuce,ale dzieki
Ale na razie od tygodnia nie zapala sie kontrolka silnika i nic nie robiłem
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 22.11.2015, 17:23:03 wysłane przez kurczak917 » Zapisane

KURCZAK:)
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: radom/powiat
Samochód: Leon '04 ASZ

« Odpowiedz #276 - Poniedziałek, 23.11.2015, 23:09:29 - NIEPRZECZYTANA »

Ten obrazek do niczego się nie nadaje.
Tu popatrz jak wyglądają logi: http://vaglog.pl/?l=pl
Zapisane

kurczak917 Mężczyzna
Świeżak

Offline Offline



Skąd: Chełm
Samochód: Seat Altea,2004,1.9TDI 105 KM VSS

« Odpowiedz #277 - Sobota, 19.12.2015, 18:26:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: KKKKris
Cytuj
Tu popatrz jak wyglądają logi: http://vaglog.pl/?l=pl
http://vaglog.pl/log_241462.html  Moze to coś pomoże tylko nie jest to w tabelce

Napisano: Niedziela, 29.11.2015, 13:39:59


a nie sorki jest jednak.  Dzięki za podanie stronki.To może teraz coś pomożecie

Napisano: Niedziela, 29.11.2015, 13:41:08


Cytat: kurczak917
Ktoś pomoże ????
Zapisane

KURCZAK:)
ewenement22 Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: leon 2005 1.9tdi

« Odpowiedz #278 - Poniedziałek, 18.04.2016, 07:18:28 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Objawy mojego Leona to:
Potrafi podczas zapalania kręcić rozrusznikiem 3-4 sekundy i dopiero odpala... Nawet jak jest ciepły. Przejeżdżam 20 km  gaszę, zaraz odpalam i podczas odpalania powyższe objawy. Nie zawsze ale często.
Podczas zapalania często jest mocne szarpnięcie samochodem.
Akumulator w zimę już nie dawał rady przy 10 stopniowym mrozie i całonocnym postoju na dworze rano nie odpalał.
Jak jadę np. na 2, 3, 4, 5 biegu i gaz mam wciśnięty tak delikatnie, że jest na pograniczu napędu samochodu samochód wchodzi w takie dziwne turbulencje :) po prostu nim mocno szarpie. Kiedy było to bardzo delikatne a teraz w ostatnim czasie mocno się nasiliło.
Dodatkowo niedawno podczas jazdy wyskoczyła żółta kontrolka podajże check. Podpiąłem pod VAG i pokazało dwa błędy 16683, 16485. Skasowałem, jeżdżę i jak na razie nie pokazuje się... Dostałem się do filtra powietrza ale wyglądał naprawdę dobrze więc nie wymieniam.
Co dalej mogę próbować sprawdzać? I co robić, żeby ewentualnie spróbować zdiagnozować problemy i je naprawić?

Napisano: Wtorek, 12.04.2016, 16:33:07


Czy może te odpalanie być spowodowane słabym akumulatorem? Chodzi mi tu głównie o te kręcenie przez 3 sekundy. Może za mały ma prąd rozruchowy?

Napisano: Środa, 13.04.2016, 09:16:11


Tak wyglądają poszczególne parametry w VAG

https://youtu.be/UgXGrEPgxlQ

Napisano: Środa, 13.04.2016, 09:59:19


Tak wyglądają logi statyczne i dynamiczne
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=747900
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=747899
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=747898
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=747897
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=747896
http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=747895


Napisano: Środa, 13.04.2016, 10:35:37


Ponownie wyskoczył błąd...
VAG-COM Version: Release  311.2-N

Control Module Part Number: 03G 906 016 AK
  Component and/or Version: R4 1,9L EDC 0000SG  7621
           Software Coding: 0050071
            Work Shop Code: WSC 06441
1 Fault Found:
16485 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal
        P0101 - 000 -  -


Co robić?
Zapisane
lukala Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: seat Ibiza 2010 1.2 TDI

« Odpowiedz #279 - Czwartek, 23.06.2016, 08:32:22 - NIEPRZECZYTANA »

Witam .Pacjent to seat ibiza 1.2 tdi 2010r 90tys przebiegu otoz ost jade autostrada i auto zaczyna zwalniac , po zredukowanu biegu na 4 i dodaniu gazu zaczelo szarpac jak szalone po czym ledwo doejchalo do najblizszego MOP-u i zgaslo po kilku probach odpalenia zero reakcji zagada tylko na sekunde po czym gasnie. komputer pokazal taki blad :"czujnik sygnału spręzania zwrotnego spalin , sygnał zbyt niski , stałe." niestety nie udalo mi sie zapamietac kodu błedu. miał ktos z forumowiczow juz taki przypadek ? dziekuje z gory za podpowiedzi. pozdrawiam
Zapisane
emswisnia Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Samochód: Ibiza 6K 99r. 1.9TDI EVO1 / Peugeot 207 1.6 HDI

« Odpowiedz #280 - Czwartek, 08.06.2017, 16:56:20 - NIEPRZECZYTANA »

Pojawił się u mnie błąd 00290 dotyczący ABS - lewego tylnego koła.
Czy po błędzie można wywnioskować czy poszedł czujnik ABS czy może walnięta jest koronka?
Zapisane
miro77 Mężczyzna
Świeżak
Offline Offline



Samochód: seat altea 1.9 TDI

« Odpowiedz #281 - Poniedziałek, 04.09.2017, 16:28:13 - NIEPRZECZYTANA »

hej.....witam....posiadam seata altee 1.9 tdi ,,105 koni z roku 2004.........problem polega na bedzie PO401,,,,prawdopodobnie cos z egr.......walcz z tą lampką od silnika 4 miesiące bo jak nie przeplywka to swiece zarowe a to teraz ten egr chyba i mam prosbe czy mozna zaslepic egr i wjakis sposob wykasowac z ecu i jakie konsekwencje sa z takiej operasji a jakie plusy    dziekuje
Zapisane
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Offline Offline



Skąd: radom/powiat
Samochód: Leon '04 ASZ

« Odpowiedz #282 - Środa, 06.09.2017, 20:03:45 - NIEPRZECZYTANA »

Można zaślepić, niestety lampka będzie świecić. Efekty raczej pozytywne, tylko ponoć auto wolniej się nagrzewa.
Zapisane

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Offline Offline



Skąd: Krasnystaw
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #283 - Czwartek, 07.09.2017, 06:30:51 - NIEPRZECZYTANA »

Mam wycięty i wyłączony programowo, minusów nie stwierdzono.
Zapisane


>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: 1 ... 17 18 [19]   Do góry
  Drukuj  
 
+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Diesel» Błedy VAG - DIESEL
Skocz do: