Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Twardy pedał hamulca. Seat Leon 1  (Przeczytany 3923 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Vitaliss Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon

« Poniedziałek, 05.09.2016, 16:16:30 - NIEPRZECZYTANA »

Witam!
Dzisiaj spotkała mnie taka przygoda, że musiałem nagle ostro zahamować. Ze 120km/h niemal do zera. Gdy prędkościomierz wskazywał około 50km/h pedał hamulca stał się strasznie twardy. Jak na wyłączonym silniku. Teraz jest taka sytuacja, że jak ruszę to hamulec jest ok. "Podpompuje" 3 razy i staje się twardy jak skała. Co się mogło stać? Pompa vacum? Turbina zbiera się bez zarzutu wiec i z vacum powinno byc ok? Serwo? Zapowietrzony układ? Na wieczór umówiony jestem z mechanikiem. Jednak chciał by mieć wcześniej jakieś poglądowe rozeznanie gdzie szukać usterki. Z tyłu  klocki do wymiany ( Chociaż bardzo tragiczne nie są jeszcze) Mogą mieć coś zużyte klocki do twardego pedału?
iparts Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seta Cordoba

« Odpowiedz #1 - Środa, 07.09.2016, 12:43:16 - NIEPRZECZYTANA »

Byłeś może u mechanika? Zostało coś zdiagnozowane? Osobiście poleciłbym sprawdzić błędy ABS po podpięciu pod komputer diagnostyczny. Możliwe że serwo się zapowietrzyło, wówczas trzeba znaleźć przyczynę tego.

Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl/auto/seat,104.html
Vitaliss Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon

« Odpowiedz #2 - Środa, 07.09.2016, 18:52:21 - NIEPRZECZYTANA »

Właśnie wróciłem od mechanika. Jednoznacznej diagnozy jeszcze nie ma. Najprawdopodobniej pompie vacum coś dolega. W najbliższych dniach wszystko się wyjaśni. Będę informował.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Twardy pedał hamulca. Seat Leon 1
Skocz do: